3mam kciuki!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Fizycznie klimatyzacja już jest założonaChłodnicę wody dałem od 2.0L AR Salespeed i teraz chłodnica klimy pasuje idealnie. Wszystko mam po podłączane. Teraz tylko wiązka instalacji, nabić klimę i mam nadzieję, że zrobi się chłodno
![]()
Kupiłem instalację od 2.0L TS spod maski do kabiny i dzisiaj przekładka. Mam nadzieję, że to zda egzamin :/
No ciekaw jestem efektów Arturo .Zdaj relację![]()
Wszystko zrobione. Caluśka wiązka od 2.0L TS przełożona (roboty było od cholery :/ ) i ze strony elektryki wszystko funkcjonuje wzorowo. Jutro mam nadzieję przyjdzie rolka napinająca pasek wieloklinowy. Sam pasek już mam zapłacony tylko muszę podać Panom ze sklepu int: wymiar paska, ale to jutro jak będę mieć rolkę napinającą.
Dziękuję przydało się.Możesz teraz zakładać u siebie 3mam kciuki
Klima działa rewelacyjnie, sam nie mogę jeszcze w to uwierzyć, że działa, ale działa i działa niesamowicieTeraz mam w upały obrzydliwie chłodno
oczywiście z pełną regulacją.
W całym tym przedsięwzięciu życzę wszystkim u których Alfa ma dożywocie a chcecie mieć klimatyzację, wytwałości i nie załamywania się jeśli coś idzie nie po naszej myśli. Wszystko da się zrobić. Zrobiłem nawet pomiar temp: zewnętrznej. Zamontowałem czujnik w prawym lusterku, instalacja w AR była już przygotowana pod ten gadget tylko musiałem się wpiąć w kostkę za lusterkiem.
Podzespoły jakich użyłem:
Kompletna klimatyzacja z rozbitego AR 156 1.8L TS (minus chłodnica wody oraz wentylator bo to jest od 2.0L Selespeed)
1. Sprężarka
2. Uchwyt sprężarki
3. Rolka napinająca kompletna
4. Pasek wieloklinowy 185,5cm
5. Chłodnica klimatyzacji (przy okazji zmieniłem chłodnice wody/kompletny wentylator z 2.0L Selespeed TS)
6. Przewody klimatyzacji
7. Osuszacz
8. Nagrzewnica kompletna
9. Panel sterowania klimatyzacją
10. Cała kompletna instalacja elektryczna spod maski do deski rozdzielczej (gruba główna wiążka) od Alfa Romeo 156 2.0L TS
Dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie.
Koszt całego przedsięwzięcia:
1. Klimatyzacja kompletna 460,00 PLN
2. Główna wiązka instalacji elektrycznej 200,00 PLN
3. Rolka napinająca 35,00 PLN od kolegi z tego forum jak nowa!!
4. Pasek wieloklinowy 185,5 cm z wysyłką 102,00 PLN
5. Odgrzybianie, sprawdzenie szczelności oraz nabicie klimatyzacji 200,00 PLN w innych warsztatach ceny pewnie inne.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 23-05-2012 o 08:39
Gratulacje !![]()
Kurdę udało Ci się!! Gratuluję!Chyba zacznę zbierać graty pod tą inwestycję
dałbyś tutorial w dziale "zrób to sam" krok po kroku, jak będziesz miał wolną chwilę. Na pewno nie ja jeden będę Ci za to wdzięczny!
Aż mnie dreszczy przeszły od tego zimna z twojej klimy![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA