Jeżeli chodzi o mp3 to należy płytę nagrać w trybie dość at one /96. W nero to można ustawic (nero=program do nagrywania płyt). Prędkość nagrania najniższa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli chodzi o mp3 to należy płytę nagrać w trybie dość at one /96. W nero to można ustawic (nero=program do nagrywania płyt). Prędkość nagrania najniższa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Również mam podobny problem, chcę podłączyć do radia iPhone'a żeby z niego puszczać muzykę, jednak mam takie radio
I nie ma w nim jak widać opcji AUX (bella z 2006 roku). Teraz pytanie czy lepiej kupić zmieniarkę cyfrową np Yatour i przez to urządzenie podłączać iPhone'a czy lepiej kupić oryginalne nowsze radio gdzie ten AUX jest i dokupić tylko kabel
(http://allegro.pl/zlacze-aux-in-alfa...884403943.html)
Które rozwiązanie jest lepsze ?
Ernest, na pewno nie czytałeś tego poradnika: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...nym_radiu.html
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Dzięki za podesłanie tematu, dużo wyjaśnia. Czyli w moim przypadku muszę kupić nowsze radio, ponieważ u mnie nie ma opcji aux.
Wie ktoś może jak z jakością dźwięku przez Aux ?
Jakość dźwięku AUX zależy od jakości tego, co tą muzkę odtwarza. Teoretycznie nie będzie gorszej jakości niż jakbyś kupił oryginalną zmieniarkę.
BTW moja Bella też z 2006 roku i ma funkcję AUX. Na pewno wcisnąłeś dwa razy przycisk CD?![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 05-02-2015 o 10:17
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Teraz sprawdziłem jeszcze raz i nie włącza się niestety AUX.
Tak w ramach ścisłości aby odtwarzało płytę CD klikam po lewej stronie przy wyświetlaczu na SRC SCAN, nie ma u mnie w ogóle przycisku CD.
Zobaczy proszę, czy masz dokładnie takie samo radio jak ja:
![]()
Ostatnio edytowane przez Ernest ; 05-02-2015 o 10:27
Łopatologicznie: zewnętrzne "pudełko" na kilka płyt CD. Nie musisz ciągle jednej płyty zmieniać, wyciągać itd. Wkładasz bodajże 6 płyt i one same się zmieniają... można przełączać między płytami itd.
http://allegro.pl/zmieniarka-cd-blau...912161647.html
Porównałem do zmieniarki, gdyż jest ona właśnie podłączana do radia przez tylne gniazda.
P.S. Zawsze możesz też zainstalować osbie w aucie B&M(Blue&Me) czyli fabryczny zestaw blueetooth do telefonu. Centralka ma port USB przez który można słuchać muzykę. Ale to już jest wyższa szkoła jazdy (żeby to dołożyć do auta).
P.S.2 Możesz też się pokusić o zewnętrzny zestaw bluetooth typu BURY albo Parrot.
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 05-02-2015 o 10:32
Nad twoim postem edytowałem swój post, mógłbyś zobaczyć i sprawdzić czy mamy aby na pewno to samo radio ?
P.s. w Blue&ME narazie nie będę się chyba bawił, najbardziej zależy mi na puszczaniu muzyki z telefonu i tylko tyle![]()
Ernest, miałem takie radio jak Ty, niestety nie ma opcji podłączenia kabla AUX (tzn. fizycznie jest, ale kostka jest pusta, no i radio nie obsługuje). Kupiłem na alle za 100zł odrobinę nowsze radio (może być bez kodu, sam odkodujesz), z guziorem CD na środku i MUTE w lewym górnym rogu. Reszta załatwiona wg instrukcji z linku: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...nym_radiu.html
Ja mam inne radio- takie jak w poradniku, który podesłałem.
Ale... nie wiem czy dobrze pamiętam- nie wszystkie radia takie jak ja mam mają funkcję AUX. Nie jestem tego pewien. Ja akurat mam, po wciśnięci "CD" pojawia się na wyświetlaczu napis "AUX".
Wiem, że te radia z napisem "MP3" w prawym dolnym rogu maja opcję AUX na pewno + oczywiście odtwarzają płyty z nagranymi mp3-jkami.