Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Temat: Alfaholizm dnia powszedniego :) Alfa-Pride :)

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał mariuszoles Zobacz post
    Często łapię się na tym, że jak wysiadam z Alfy i idę gdzieś, to nie mogę się powstrzymać by jeszcze raz się za nią obejrzeć. Chyba po prostu mi się podoba Może nie jest to jakiś wielki sentyment, nie fetyszyzuję tego auta bo to w końcu tylko auto. Ale jednak bardzo mi się podoba.
    Mam identycznie. Jeszcze na odejście to luknięcie na Alfę. To się robi takim odruchem bezwarunkowym, że nawet już o Tym nie pamiętam. Ale często pasażer mi przypomina, ze co ja się tak jeszcze oglądam na Alfę

---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Cytat Napisał TKfoto Zobacz post
    Moja Alfe mam ponad 1,5 roku i caly czas uwielbiam na nia spogladac przez okno... I wlasnie wczoraj tak stalem, patrzalem i myslalem... i wiecie co: telefon, scyzoryk ani inne gadzety nie moga byc przyjacielem czlowieka, bo to tylko przedmioty, ale samochod jednak chyba moze... tyle kilometrow razem, tyle godzin za kolkiem, zmienialem szkoly, ,,prace'', miejsca zamieszkania, a ona caly czas ze mna... i tak stoi pod tym oknem i cierpliwie czeka, az pojedziemy... i nigdy mnie nie zawiodla... nieraz moglem na wlasne zyczenie stracic w niej zycie, nieraz mi je ratowala, tyle osob w niej wozilem, tyle rozmow, tyle waznych slow w niej powiedzialem, przy tylu wydarzeniach mi towarzyszyla... Przez te 1,5 roku tyle sie w moim zyciu zmienilo, tylko nie ona... i wcale nie mam zamiaru jej zmieniac! To sentyment juz???
    Mam tak samo. Nie jestem sentymentalnym człowiekiem, ale Alfa to jeden wielki wyjątek. Nawet niedawno była w sumie okazja, żeby sprzedać dołożyć i kupić na po FL. Ale nie potrafię. Za dużo wydarzyło się w tej Alfie.. za dużo widziała i za dużo słyszała. I nadal ze mną jest choć u mnie przez te 2,5 roku wszystko się zmieniło. a ona nadal jest ze mną i cierpliwie czeka, aż gdzieś razem pojedziemy. Niby to tylko blacha na 4 kołach, ale ile frajdy daje. Chyba tylko wy potraficie mnie zrozumieć, bo z mojego otoczenia niewiele osób.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

mariuszoles, czy Pan Leszek słysząc Twoją prośbę popukał się w głowę?
    Łukasz.L., czy możesz pokazać swoją Lanćkę w przedsionku alfisti?
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Rowerzysta Avatar Łukasz.L.
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    159 JTDm 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Nie mam dobrych zdjęć, ale cos tam mogę wrzucić
    Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Mam identycznie. Jeszcze na odejście to luknięcie na Alfę. To się robi takim odruchem bezwarunkowym, że nawet już o Tym nie pamiętam. Ale często pasażer mi przypomina, ze co ja się tak jeszcze oglądam na Alfę

---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Mam tak samo. Nie jestem sentymentalnym człowiekiem, ale Alfa to jeden wielki wyjątek. Nawet niedawno była w sumie okazja, żeby sprzedać dołożyć i kupić na po FL. Ale nie potrafię. Za dużo wydarzyło się w tej Alfie.. za dużo widziała i za dużo słyszała. I nadal ze mną jest choć u mnie przez te 2,5 roku wszystko się zmieniło. a ona nadal jest ze mną i cierpliwie czeka, aż gdzieś razem pojedziemy. Niby to tylko blacha na 4 kołach, ale ile frajdy daje. Chyba tylko wy potraficie mnie zrozumieć, bo z mojego otoczenia niewiele osób.
    heh musze sie podlaczyc bo mam wszystkie powyższe objawy.

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Dominik
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 2.0 T.S.

Domyślnie

Powiem Wam, że jak byłem ze szwagrem na targach motoryzacyjnych, to zawsze wiedział gdzie jestem. Gdy widzę alfę to muszę koło niej przejść. A gdy jadę, to chociaż zwolnić

jaroszy
    Gość

Domyślnie nie wiem

Witam
    Nie wiem gdzie mam napisać , jaki dział , jaki coś tam , coś tam. Jestem tu całkowicie nowiuśki . Pewnie setki razy wałkowany był ten temat który porusze , ale po prostu nie potrafię go znaleść dlatego piszę gdzie popadło
    Moja Alfa ( 156, 1,8 benzyna , 97 rok) wymaga leczenia . Rozrząd i zawieszenie z przodu . ( z tyłu też ale narazie nie mam tyle kasy ) . Konkretna sprawa !!! Czy powinienem zakupić częśći na alegra ( jest o połowę taniej ) czy nie . No i przede wszystkim jakie częśći . Jaka firma . Wahacze , stabilizatory .... i rozrząd z pąpą wodną .
    Jarek

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jaroszy Zobacz post
    Witam
    Nie wiem gdzie mam napisać , jaki dział , jaki coś tam , coś tam. Jestem tu całkowicie nowiuśki . Pewnie setki razy wałkowany był ten temat który porusze , ale po prostu nie potrafię go znaleść dlatego piszę gdzie popadło
    Moja Alfa ( 156, 1,8 benzyna , 97 rok) wymaga leczenia . Rozrząd i zawieszenie z przodu . ( z tyłu też ale narazie nie mam tyle kasy ) . Konkretna sprawa !!! Czy powinienem zakupić częśći na alegra ( jest o połowę taniej ) czy nie . No i przede wszystkim jakie częśći . Jaka firma . Wahacze , stabilizatory .... i rozrząd z pąpą wodną .
    Jarek
    o kolego to żeś totalnie się minal z tematem - po pierwsze napisz w dziale o 156! - znajdź temat ogólny lub załóż swój własny w tym dziale.

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    mariuszoles, czy Pan Leszek słysząc Twoją prośbę popukał się w głowę?
    Muszę Ci powiedzieć, że nie popukał się Facet miał do tego zdowe podejście. "Mariusz, chcesz Alfę - nie ma problemu. Będę szukał Alfy". I znalazł A ja jestem z tego znaleziska zadowolony

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Bardzo fajny temat. Ja czesto odchodzac spogladam czasem nawet kilka razy i sobie wtedy mysle cos w stylu "no zajebista jest". Z najnowszej historii, to przy swiatecznym stole znajomy (bo to nawet nie kolega) powiedzial ze Alfa czy Fiat to jest "dla mnie najwieksze gowno" Najkrocej mowiac to zauwazylem, ze ludzie zazdroszcza nam naszych samochodow. Bylo kilka historii gdzie slyszalem wyznania typu jeszcze vw bo musze, kiedys mialem alfe, chcialbym alfe i tego typu bzdety. Nie odbieram tego typu slow jako milych, po prostu cwany koles nie powie wprost o co mu chodzi. Taki "kulturalny" pan dla ktorego liczy sie jak najnowszy rocznik mniej awaryjnych marek. Bo przeciez Alfa jest super no ale kaprysna, delikatnie mowiac.

Tak. Czuje dume, zdecydowanie i w kazdych okolicznosciach

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał wasyl Zobacz post
    Bardzo fajny temat. Ja czesto odchodzac spogladam czasem nawet kilka razy i sobie wtedy mysle cos w stylu "no zajebista jest". Z najnowszej historii, to przy swiatecznym stole znajomy (bo to nawet nie kolega) powiedzial ze Alfa czy Fiat to jest "dla mnie najwieksze gowno" Najkrocej mowiac to zauwazylem, ze ludzie zazdroszcza nam naszych samochodow. Bylo kilka historii gdzie slyszalem wyznania typu jeszcze vw bo musze, kiedys mialem alfe, chcialbym alfe i tego typu bzdety. Nie odbieram tego typu slow jako milych, po prostu cwany koles nie powie wprost o co mu chodzi. Taki "kulturalny" pan dla ktorego liczy sie jak najnowszy rocznik mniej awaryjnych marek. Bo przeciez Alfa jest super no ale kaprysna, delikatnie mowiac.

Tak. Czuje dume, zdecydowanie i w kazdych okolicznosciach
    Hehe, kiedyś rozmawiałem z sąsiadem po tym jak zmienił Vento na Golfa V - oczywiście oba 1.9 TDI, że niemieckie, że Niemiec to Niemiec..., że cośtam... ale jak wspomniał swoją niegdysiejszą 33-kę z boxerem 1.7 to widać było, że mu się łza w oku zakręciła (hehe, nie mógł tego ukryć), że już mu życie przycięło cojones i nie ma odwagi kupić Alfy i że mi trochę zazdrości
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...