Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Temat: 156 2.0 TS 98r sprzedane, Plany 156 Lift +2003 1.9 JTD-m 140km Czy dobry wybór?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

przyczaiłem że coś nie tak, ale gość wkurzający napisałem na gg i zero odpowiedzi eh... zapytałem o lampe itd no i czy mogę sobie swój komputer pod nią podpiąć
    [

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał puotek Zobacz post
    Ta prawa, tylna lampa to jakaś brudna
    Ale znaczki jtd 16 m-jet pod nią są na miejscu. I we właściwej konfiguracji...

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

może jakiś domorosły tuningowiec się nią zajął i na resztę brakło sprayu
    a wracając na co zwracać uwagę przy zakupie głównie z motorem bo resztę mankamentów zawieszenia ogarniam
    [

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Może się czepiam, ale moim zdaniem coś ewidentnie z nią nie tak - przebieg za mały moim zdaniem, tył moim zdaniem jest nie do końca jak powinien być - minimalnie źle spasowany zderzak, ale może się mylę i na siłę czegoś szukam. A to że oznaczenia dobrze przyklejone to jeszcze nic nie mówi - może się już nauczyli jak ma być Poza tym jak handlarz na wstępie jest dziwny w kontakcie to lepiej już na wstępie go "olać" ...

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Bo o tej lampie to już nie mówię bo to ślepy widzi

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Przecież to JTD jest mega wujowo naklejone!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wrocław/Legnica
    Auto
    156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    No może tutaj to uda się definitywnie rozstrzygnąć. W wątku tyczącym sie bezpieczeństwa w wersji FL podałem że mam w aucie 12 poduszek z kurtynami. Tam też koledzy zamieścili wpisy że to nie tak. Ale ja mam oznaczenia o umieszczeniu poduszek lub kurtyn:
    w kierownicy- tam wiadomo jest
    nad schowkiem-też pewna sprawa
    w przednich słupkach
    w boczkach przednich foteli-tam też są
    w środkowych słupkach
    nad tylnymi drzwiami- i tam chyba sa bo jak szukałem wzmacniacza radiowego to widziałem
    nad tylną szybą też dwie-i tam chyba też są bo jeden z kolegów widział je po zdjęciu tylnej półki a wydaje mi się że też je widziałem jak miałem zdjętą wyściółkę bagażnika
    Więc może ktoś powiedzieć ale tak na 100% gdzie ich nie ma a te znaczki to atrapy? Wydaje mi się że to sa zbyt wazne oznaczenia żeby fabryka dawała tylko atrapy. Za duża odpowiedzialność.

Kurtyna ciągnie się od przedniego słupka aż po tylny. Chroni zarówno głowy tych siedzących z przodu jak i tych z tyłu. Nie jest dzielona i w razie zderzenia bocznego odpala cała, nie zależnie od tego czy wszystkie miejsca są zajęte czy nie. Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości skąd tyle oznaczeń

PS. Sorki chłopaki za off topic. Pzdr!

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

no to szukam dalej do Płocka nie mam daleko ale 120 km to i tak za dużo żeby jechać w ciemno bo temu nawet się nie chce odpisać, ma w aukcji ze kontakt gg lub tel no więc piszę i nic... Szukam dalej.
    [

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

kolego jak masz 120 km to warto podjechać,ja moją kupiłem tez od handlarza i juz rok pomykam ,nie narzekam,jak myślisz ze kupisz w polsce od osoby prywatnej,z salonu taką alfe, w polsce mało realne ,jeszcze na wypasie,to sie grubo mylisz!!!,zachwilę koledzy powiedzą ze można od osoby prywatnej kupić ,dobra można ,ale no wcześniej napewno sprowadzał, a 3/4 będzie przez handlarzy,potem jazda z 2 latka i do sprzedania,wiec ja bym podjechał pomacał ,bo naprawde rodzynek sie trafił sedan +jtd 16v,co do liczników prawie każda alfa z zachodu ma krecony licznik jeszcze w dieslu,moja też napewno miała ,jedynie co mozna zrobić to pomiary na kompie ciśnienie i takie tam pierdoły ,czy silnik wmiarę dobry,jak boisz sie przebiegów to jedynie benzyna ,wtedy może być realny przebieg