HeheDoszedłeś co z tym zamkiem?
HeheDoszedłeś co z tym zamkiem?
Olałem to. Gorzej, że popsuł mi się kolejny (już trzeci) ogranicznik drzwi... Teraz tylko jedne "się trzymają"![]()
No z tymi ogranicznikami to jakieś nieporozumienieStrasznie mnie to wku***a. Na szczęście u mnie tylko jeden i to u pasażera padł. Ale ten zamek i tak mnie najbardziej intryguje
![]()
Ale żeście se temat zamka znaleźli, jak małe dzieci. On przecież otwiera i zamyka ten otwór na narty.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Hehehe no może i takCiekawe czy to w serii było czy za dopłatą bo u siebie nie widziałem, ale też nie szukałem za bardzo
![]()
U mnie nic nie otwiera... Może tam była jakaś zasłonka czy coś, ale w tej chwili tylko odpinam rzepę od podłokietnika i mam już "dziurę"A dobra rozkmina nie jest zła
![]()
@omron8, jak Ci padnie któryś z ograniczników z tyłu to będziesz doprowadzał pasażerów do wpychania ich przez auto do środkaStrasznie dokuczliwe.
Postaram się rozwiązać problem "strzelających" drzwi jak tylko uporam się z silnikiem.
Gdzieś na forum chyba jest na to rozwiązanie jeśli dobrze pamiętam
Jak znajdziesz to podeślij proszę link![]()
Wracam do tematu, bo zbliża się termin wymiany oleju. Postawiłem na Motul 15W50 (5 litrów) - kupuję na dniach. Nie będzie żadnego płukania itp. tylko spuszczamy obecny 10W40 i wlewamy nowy. Prawdopodobnie tak czy siak będę musiał robić dolewki, bo obecnie (mimo wielu zmian) oleju nadal ubywa. Nie tak dużo jak kiedyś, ale jednak. Część uciekała poprzez korek wlewu, ale zrobiłem własną uszczelkę i jest lepiej. Gdzie idzie reszta oleju - nie wiem. Raczej go nie spala, bo (na moje oko) spaliny są białe. Zweryfikuję to jak będzie okazja.
Przy okazji chciałbym wymienić cały płyn chłodniczy (5 czy 8 litrów?), hamulcowy (ile litrów?) oraz wspomagania (1 czy 2 litry?).
Chłodniczy - robić płukanie czy nie warto? Zauważyłem, że mam jakiś syf w zbiorniku wyrównawczym (osad na ściankach) i jak powącham wnętrze to śmierdzi tak jakby farbą. Poza tym - Alfa ostatnio mi się zagotowała (nie działał przez jakiś czas wentylator chłodnicy), więc zapewne mam tam trochę syfu, bo to na pewno nie była wina termostatu (nówka). Aczkolwiek chyba pada czujnik temp, bo raz pokazuje, raz nie (częściej nie pokazuje temp). Oby to nie była padnięta uszczelka głowicy... Myślę, że nie, bo temperaturę pokazuje 90*C albo w ogóle jej nie pokazuje - nie ma skoków samej temp, tylko po prostu jakby czujnik się rozłączał.
Hamulcowy chciałbym wymienić cały, bo jakiś czas temu sprzęgło dziwnie pracowało - teraz się uspokoiło, ale wolę mieć ten problem całkowicie z głowy![]()
Wspomagania - pisałem w innym temacie, że mam walnięty wąż ciśnieniowy (pompa-maglownica), bo jest cały mokry. Już zamówiłem i przy okazji wymiany zaleję wspomaganie nowym płynem. Brać czerwony (chyba teraz mam taki, bo na palcu wyglądał jak jasny brązowy) czy jakiś inny?
Ostatnio edytowane przez Dawid_S ; 16-09-2012 o 11:59