Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 198

Temat: Xeneon hid jakie do 159

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Znalazłem dla zwolenników montowania zestawów HID coś takiego: http://www.xenonowe.pl/oferta/modyfi...mopoziomowanie

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ten układ poziomowania jest do dupy. Znalazłem to już dawno temu na alegroszu. Ale..... Co Ci po poziomowaniu auta? Jak będziesz jechał po górkach to lampy będą ciągle w poziomie. Czyli? Jadąc pod górkę będą Ci świecić w glebę i a z górki nie oświetlą Ci nic bo zamiast na drogę będą świecić w górę czyli wszystkim po oczach
    Poziomowanie ksenonów ma działaś względem os poziomej auta a nie horyzontu

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Ten układ poziomowania jest do dupy. Znalazłem to już dawno temu na alegroszu. Ale..... Co Ci po poziomowaniu auta? Jak będziesz jechał po górkach to lampy będą ciągle w poziomie. Czyli? Jadąc pod górkę będą Ci świecić w glebę i a z górki nie oświetlą Ci nic bo zamiast na drogę będą świecić w górę czyli wszystkim po oczach
    To fakt ale w razi kontroli policyjnej będzie się można wybronić od zabrania dowodu Jeżeli jeszcze będą spryskiwacze

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Jak będziesz jechał po górkach to lampy będą ciągle w poziomie. Czyli? Jadąc pod górkę będą Ci świecić w glebę i a z górki nie oświetlą Ci nic bo zamiast na drogę będą świecić w górę czyli wszystkim po oczach
    Kolego ... ty sobie sprawdź jak ustawia się auto będące na górce. Bo piszesz straszne bzdury.

Wysłane z mojego GT-I8190
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Sprawdzałem bo mam auto z ksenonami. Więc bądź powściągliwy z oceną czyjejś wiedzy (kultura). Fabryczne poziomowanie działa na zasadzie różnicy ugięcia zawieszenia przedniego i tylnego (dokładnie to lewej strony) a nie pochylenia auta względem horyzontu, zera cze czego tam jeszcze nie wymyślą.
    Tak więc ta zabawka za 499zł tylko utrudni jazdę w nocy po górkach.

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Tylko ze jak przypuszczam lampa tez ma jakies okreslone widelki w ktorych sie porusza,mam racje?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Jakie widełki? Może się ruszać w pełnym zakresie regulacji. Tak jak możesz kręcić ręcznie.

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Sprawdzałem bo mam auto z ksenonami. Więc bądź powściągliwy z oceną czyjejś wiedzy (kultura). Fabryczne poziomowanie działa na zasadzie różnicy ugięcia zawieszenia przedniego i tylnego (dokładnie to lewej strony) a nie pochylenia auta względem horyzontu, zera cze czego tam jeszcze nie wymyślą.
    Dokładnie tak.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Jeżeli twoje wypowiedzi dotyczą oryginalnie montowanego poziomowania to jesteś w błędzie pisząc, że poziomowanie nie dostosuje oświetlenia samochodu na pochylonej jezdni. Jeżeli jednak twoje wywody dotyczą tego badziewia z allegro za 499zł to masz racje - badziewie nie będzie działać prawidłowo.

P.S.
    Nie oceniłem niczyjej wiedzy lecz konkretną wypowiedź.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To celem wyjaśnienia.
    Fabrycznie są dwa czujniki. Przód i tył. Oba mierzą ugięcie/przesunięcie wahacza. Jednostka sterująca odczytuje sygnały z obu czujników i różnicę wartości interpretuje jako przechylenia auta w wyniku czego dopasowuje wysokość świecenia reflektorów. Jeżeli z takim fabrycznym układem wjeżdżasz pod górkę to zmienia się pochylenie auta ale nie względne ugięcie/przesunięcie wahaczy. W rezultacie nie ruszają się światła. Świecą tak jak przed wjazdem na górkę. I to jest poprawne.
    W przypadku tego pudełka za 499zł jest zupełnie inaczej. To urządzenie jest zwykłą poziomicą elektroniczną. Tak samo zinterpretuje obciążenie bagażnika jak podjazd pod górkę. Więc z tym urządzeniem wjeżdżając pod stromą górkę światła się "położą" a zjeżdżając będą się podnosić.
    Tak to wygląda.
    Jeżeli teraz się zrozumieliśmy i nadal twierdzisz że fabryczne ksenony zmieniają położenie na skórek podjeżdżania pod górkę to powiedz mi co za ten stan rzeczy odpowiada. Jeżeli coś takiego masz u siebie to z pewnością ja tego nie mam. A sprawdzałem jak się zachowują u mnie fabryczne ksenony przy wyjeżdżaniu np z garażu podziemnego lub w górach. Dla fabrycznego ksenonu nie ma znaczenia czy jedziesz z górki, pod górkę czy po prostym. Zareagują dopiero na różnicę wskazań z obu czujników. A przecież jadąc pod górkę ta wartość się nie zmienia. Pomijam marginalny wpływ wychylenia wektora środka ciężkości auta.