Witam.
Jestem nowym forumowiczem i od razu chcę się podpiąć pod temat.Mam obniżone zawieszenie na sprężynach Jamex -3 cm.Zawieszenie praktycznie całe wyremontowane, z tyłu poliuretany, nowe górne wahacze, nowe amory.generalnie wszystko.Z myszkowaniem tyłu jako tako nie ma problemów, ale mam pytanie odnośnie nastawów zbieżności.Nie dawno po remoncie zawieszenia robiłem zbieżność na najnowocześniejszej maszynce w Białymstoku w MPO.Wiem że według seryjnych nastawów przednie koła mają być rozbieżne, a tylne zbieżne o określoną wartość ( nie pamiętam w tej chwili).Czy w obniżonym zawieszeniu stosuje się inne nastawy niż w seryjnym?Widać gołym okiem jak przednie koła są rozbieżne a tylne zbieżne.Auto lekko ściąga w prawo, twierdzili że nie mogą prawidłowo ustawić konta wyprzedzenia osi przedniej.Mam punkt odniesienia bo mam też kappę sw i jedzie ona jak po szynach nawet po śniegu z dużą prędkością.Alfa nie prowadzi się precyzyjnie, nie jest przewidywalna, boję się szybko w zakręty wchodzić.Po odpuszczeniu gazu w zakręcie na śniegu tył odjeżdża.w kappie nie ma tego efektu.Co robić walczę z trakcją już ponad pół roku.