W Radomiu gdzie rozbierają Alfy gość mi powiedział że do przed lifta kładli główna wiązkę kompletną. Jak znajdziesz przewód od halogenow to w tym samym miejscu znajdziesz do czujników
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
W Radomiu gdzie rozbierają Alfy gość mi powiedział że do przed lifta kładli główna wiązkę kompletną. Jak znajdziesz przewód od halogenow to w tym samym miejscu znajdziesz do czujników
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Jak zdejmiesz nadkole powinno się ją znaleźć jednak do instalacji musisz zdjąć zderzak z samego faktu wpiecia czujników/tudzież kupna zderzaka z otworami oryginalnymi pod PDC
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
No właśnie, Zastanawiam się czy kupować i przemalowywać zderzak pod PDC - łączny koszt pewnie z 600zł extra, czy spokojnie wywiercić dziury pod PDC, pomalować same sensory (i tak będe robił poprawki tylnego zderzaka (otarcie), to za jednym razem bym to lakiernikowi zlecił) i wklejać PDC jakoś. Jakiś patent masz/znasz/możesz podpowiedzieć na mocowanie PDC (oryginalnych) w wierconym zderzaku.
Z tego co wiem to zderzak pod PDC ma przyklejone czy przygrzane specjalne miejsca na PDC, może je same można do zderzaka nowego przenieść (możnaby pewnie za grosz kupić z połamanego zderzaka, zamiast kupować cały pod PDC)?
Kombinuję żeby nie malowac zderzaka i nie kupować całego zderzaka.
To już twoja decyzja ja bym rzeźby nie robił bo później z tego kwiatki wyjdą. Poprostu szukaj i jak się trafi to bierz. Bez czujników też auto jeździ.
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Jesli to maja byc czujniki na tyl to nie lepiej zamiast bawienia sie w kable itp zamontowac kamerke cofania w ramke?
Wyjdzie prosciej wg mnie.
Czujniki czy kamerka sie przydaje. Ja mam ciemne szyby z tylu i w nocy czujniki sie przydadza, choc nie ufam im do konca. Kamerka juz ten problem rozwiazuje bo widzisz co jest z tylu![]()
Nie, czujniki na przód bo z tyłu mam - wcześniej pisałem o tym, ale faktycznie w ostatnim pości napisałem że musze poprawki lakiernicze zrobić tylnego zderzaka - miałem na myśli że za jednym zamachem lakiernik malnąłby mi czujniki na przód i może obyłoby się bez malowania przedniego zderzaka - filozofia tylko wywiercić dziury tak żeby lakier do okoła sie nie uszczerbił I nie trzba było malowac przedniego zderzaka. zrobiłbym tylko zaprawkowo(pędzelkiem) lakierem boki otworów, tak żeby też wzmocnić lakier oryginalny na krawędziach dziur (żeby sie z czasem nie uszczerbił bo może być osłabiony na krawędziach otworu), potem mała polerka i chyba powinno być OK.
- - - Updated - - -
niby jeździ, ale jak wcześniej miało się wersję na pełnym wypasie I były czujniki przód, xenony, spryskiwacze, a teraz tego nie mam, to kombinuję jak to dołożyć.
Myślę zatem również o dołożeniu spryskiwaczy, ale tak jak to inni koledzy robili raczej tylko na światła mijania. xenony narazie sobie podaruję - za duże koszty, przeróbka instalacji, choc kto wie, może jak znajdę nie za drogo to wrócę do tematu. obecne lampy sa w b.dobrym stanie to pewnie z odsprzedarzą nie będzie problemu.
Dołożyłem ostatnio sobie czujniki parkowania na tył VALEO i jestem bardzo zadowolony. Myślę o dołożeniu na przód. Mam tylko pytanie jak się uaktywnia przednie?
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km
Mam oryginalne przód i tył - aktywują się automatycznie, po wrzuceniu wstecznego, lub włączeniu przyciskiem w lampce podsufitki. Dezaktywują się automatycznie po przekroczeniu 20km/h lub przyciskiem w lampce podsufitki.