Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Temat: Problem z czujnikami parkowania

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

W Radomiu gdzie rozbierają Alfy gość mi powiedział że do przed lifta kładli główna wiązkę kompletną. Jak znajdziesz przewód od halogenow to w tym samym miejscu znajdziesz do czujników

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Auto

Domyślnie

Jak zdejmiesz nadkole powinno się ją znaleźć jednak do instalacji musisz zdjąć zderzak z samego faktu wpiecia czujników/tudzież kupna zderzaka z otworami oryginalnymi pod PDC

EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    Jak zdejmiesz nadkole powinno się ją znaleźć jednak do instalacji musisz zdjąć zderzak z samego faktu wpiecia czujników/tudzież kupna zderzaka z otworami oryginalnymi pod PDC
    No właśnie, Zastanawiam się czy kupować i przemalowywać zderzak pod PDC - łączny koszt pewnie z 600zł extra, czy spokojnie wywiercić dziury pod PDC, pomalować same sensory (i tak będe robił poprawki tylnego zderzaka (otarcie), to za jednym razem bym to lakiernikowi zlecił) i wklejać PDC jakoś. Jakiś patent masz/znasz/możesz podpowiedzieć na mocowanie PDC (oryginalnych) w wierconym zderzaku.

Z tego co wiem to zderzak pod PDC ma przyklejone czy przygrzane specjalne miejsca na PDC, może je same można do zderzaka nowego przenieść (możnaby pewnie za grosz kupić z połamanego zderzaka, zamiast kupować cały pod PDC)?

Kombinuję żeby nie malowac zderzaka i nie kupować całego zderzaka.

Auto

Domyślnie

To już twoja decyzja ja bym rzeźby nie robił bo później z tego kwiatki wyjdą. Poprostu szukaj i jak się trafi to bierz. Bez czujników też auto jeździ.

EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Dzięki, jak się szuka googlami to się wykopuje różne starocie W między czasie przeczytałem parę innych wątków, i właśnie gryzę sie przez jeden w którym sie udzielasz, więc już prawie wszystko wiem. Gdzie dokładnie powinna byc wtyczka do podłączenia czujek przednich? Gdzieś wyczytałem że z prawej strony, a gdzie indziej że w wersjach High powinna być instalacja - da się to potwierdzić bez sciągania nadkola/zderzaka czy osłony silnika?

wychodzi na to że ePer jest do bani - dla poprzedniej 159 z czujkami przód/tył, dla VINu ZAR93900007005252 wychodzi mi jedna centralka tak jakby miałaby być gdzieś z przodu (rysunek z czujkami z przodu), a druga w bagażniku - obie nie są wykreślone. Dla obecnej ta tylko ta tylna nie jest wykreślona. w sumie się nie dziwię że komuś kto pytał w ASO powiedzieli że są 2 centralki - ePer wprowadza w błąd.
    Jesli to maja byc czujniki na tyl to nie lepiej zamiast bawienia sie w kable itp zamontowac kamerke cofania w ramke?
    Wyjdzie prosciej wg mnie.

Czujniki czy kamerka sie przydaje. Ja mam ciemne szyby z tylu i w nocy czujniki sie przydadza, choc nie ufam im do konca. Kamerka juz ten problem rozwiazuje bo widzisz co jest z tylu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał szaq Zobacz post
    Jesli to maja byc czujniki na tyl to nie lepiej zamiast bawienia sie w kable itp zamontowac kamerke cofania w ramke?
    Wyjdzie prosciej wg mnie.

Czujniki czy kamerka sie przydaje. Ja mam ciemne szyby z tylu i w nocy czujniki sie przydadza, choc nie ufam im do konca. Kamerka juz ten problem rozwiazuje bo widzisz co jest z tylu
    Nie, czujniki na przód bo z tyłu mam - wcześniej pisałem o tym, ale faktycznie w ostatnim pości napisałem że musze poprawki lakiernicze zrobić tylnego zderzaka - miałem na myśli że za jednym zamachem lakiernik malnąłby mi czujniki na przód i może obyłoby się bez malowania przedniego zderzaka - filozofia tylko wywiercić dziury tak żeby lakier do okoła sie nie uszczerbił I nie trzba było malowac przedniego zderzaka. zrobiłbym tylko zaprawkowo(pędzelkiem) lakierem boki otworów, tak żeby też wzmocnić lakier oryginalny na krawędziach dziur (żeby sie z czasem nie uszczerbił bo może być osłabiony na krawędziach otworu), potem mała polerka i chyba powinno być OK.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    To już twoja decyzja ja bym rzeźby nie robił bo później z tego kwiatki wyjdą. Poprostu szukaj i jak się trafi to bierz. Bez czujników też auto jeździ.
    niby jeździ, ale jak wcześniej miało się wersję na pełnym wypasie I były czujniki przód, xenony, spryskiwacze, a teraz tego nie mam, to kombinuję jak to dołożyć.

Myślę zatem również o dołożeniu spryskiwaczy, ale tak jak to inni koledzy robili raczej tylko na światła mijania. xenony narazie sobie podaruję - za duże koszty, przeróbka instalacji, choc kto wie, może jak znajdę nie za drogo to wrócę do tematu. obecne lampy sa w b.dobrym stanie to pewnie z odsprzedarzą nie będzie problemu.

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Dołożyłem ostatnio sobie czujniki parkowania na tył VALEO i jestem bardzo zadowolony. Myślę o dołożeniu na przód. Mam tylko pytanie jak się uaktywnia przednie?
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Cytat Napisał gar_krk Zobacz post
    Mam tylko pytanie jak się uaktywnia przednie?
    Przeważnie działa po naciśnięciu hamulca.
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Mam oryginalne przód i tył - aktywują się automatycznie, po wrzuceniu wstecznego, lub włączeniu przyciskiem w lampce podsufitki. Dezaktywują się automatycznie po przekroczeniu 20km/h lub przyciskiem w lampce podsufitki.

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał slon Zobacz post
    Mam oryginalne przód i tył - aktywują się automatycznie, po wrzuceniu wstecznego, lub włączeniu przyciskiem w lampce podsufitki. Dezaktywują się automatycznie po przekroczeniu 20km/h lub przyciskiem w lampce podsufitki.
    Dokładnie, ale inaczej jest w dokładanych. O ile z tyłem nie ma problemu bo się aktywuje jak się wbije wsteczny to z przodem już tak prosto nie jest.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km