Ostatnio edytowane przez Ka-Ka ; 24-08-2013 o 21:47
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Wczoraj postanowiłem pooglądac progi z zewnątrz, wyglądają dobrze, ale przy okazji zauważyłem odpadające kawałki tej czarnej masy ochronnej w "tym" miejscu - za siedzeniem kierowcy. Podłubałem śrubokrętem, i zrobiła się dziura. Właściwie dziurka, wielkości paznokcia, ale dość, żeby mnie zmrozić. Alfa ma 15 lat, o ile wiem, nikt się z nią specjalnie nie cackał, mój brat, drugi właściciel przez prawie sześć ostatnich lat zaglądnał pod spód raz, przy okazji wymiany linki od ręcznego - więc mogło być niefajnie. Dziś zajrzałem tam od środka, i chyba nie jest tak źle. Dziurka pozostała dziurką, pomimo dość intensywnego dziucia śrubokretem nic więcej nie odpadło, są tylko wżery. Od strony pasażera wizualnie niby wyglądało gorzej, rdzy było więcej, ale za to tylko powierzchniowa, bez głębokich wżerów. Z racji braku czasu i nędznej pogody nie wyciągałem całej wykładziny ani nie dłubałem bardziej; niby podłoga lubi gnić pod nogami kierowcy, ale tam wszystko jest wyklejone (?) tą twardą masą plastyczną, uznałem, że nie ma sensu jej rozwalać. Poza tymi dwoma miejscami z każdej strony za przednimi siedzeniami podłoga przy samych progach w porządku. Oczyściłem to trochę, zapsikałem Tectylem ML. Od spodu na dziurkę i okolice jeszcze poszedł najpierw Tectyl, potem Bitex, i sprawa będzie regularnie monitorowana
Na zdjęciach odpowiednio strona od kierowcy po zapsikaniu Tectylem, i strona pasażera przed. Trochę mi ulżyło, bałem się, że będzie masakra.
![]()
Ostatnio edytowane przez Zenonzlasu ; 01-05-2015 o 14:56