Sterowanie to siłownik pneumatyczny, wężyki i właśnie ten zawór elektromagnetyczny Pierburga - potocznie nazywany też N75Napisał kamko25
Sterowanie to siłownik pneumatyczny, wężyki i właśnie ten zawór elektromagnetyczny Pierburga - potocznie nazywany też N75Napisał kamko25
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Tako85 ja mam alfe po lifcie w środku i nie ma u mnie żadnej marchewki. W razie jakiejś awarii pokazuje mi się ostrzeżenie na wyświetlaczu w środku.W tej chwili nie mam żadnego komunikatu.Po zapaleniu samochodu komputer pokazuje CHECK OK.
Apropos zaworu to nie wiem czy wiesz ale jest on nierozbieralny.Można jedynie go rozciąć przeczyszcic i potem skręcic jakąś opaską. Ale takich spartańskich metod nie będę uprawiał.
Pozatym nie po to napisałem ten temat żeby rozważać kwestie kompetencji mechaników u których byłem,więc daruj sobie odpowiedzi w stylu "do jakich mechaników jeździłeś" bo nie pomagają one w niczym rozwiązać problemu.![]()
Witam moze tu się nie pisze o kompetencji mechanikow masz racje ale po to one są zeby naprawiać samochody a nie zgadywać moze to albo tamto.pozdrawiam i sie tak nie denerwuj na pewno opanujesz problem belli i bedziesz znowu zadowolony z jazdy alfąNapisał kamko25
Alfa i jej ochroniarz
A czy ten zawór jest w każdym 2.4 JTD bo dzisiaj jade do kolegi przełożyć zawór z jego alfy i tak się zacząłem zastanawiać czy jego Bella (2.4JTD z 1999 r) będzie go miała?Napisał Maciek-156
Święta prawda u kolegi nie ma takiego zaworu jaki mam ja.A czy można ten zawór Pierburga można jakoś rozebrać ,sprawdzić czy jest dobry,bo niechciałbym w ślepo go wymieniaćNapisał Matt21
Kurcze u mni nic nie pyka, ani przed włączeniem ani po wyłączeniu silnika. a głośne ma być to pyknięcie?
Powinien sobie cichutko brzęczeć, a po ok 15sekundach od wyłączenia silnika "odpuścic" własnie z takim pyknięciem. Jak tak nie robi to jest uszkodzony
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Holera to hyba to bo u mnie nic nie pyka i po wyłączeniu silnika nie brzęczy.