Nazar nowych może nie będzie, ale będę kultowe dla nas modele takie jak Gtv, Gt, Brera, 147/156 GTA, 166 i starsze, 155, 75, 33, GTV6... Choć ta ostatnia osiągnie cenę starszego ferrari do tego czasu![]()
Nazar nowych może nie będzie, ale będę kultowe dla nas modele takie jak Gtv, Gt, Brera, 147/156 GTA, 166 i starsze, 155, 75, 33, GTV6... Choć ta ostatnia osiągnie cenę starszego ferrari do tego czasu![]()
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Właśnie!
Już od jakiegoś czasu coraz mniej mnie jarają nowe auta, bo i cóż w nich fajnego? Kolejne gadżety, coraz mniejsze silniki, coraz mniej "czucia", a więcej "asystentów"...
Są wyjątki, które nadal budzą emocje, ale nie stać mnie na nowego Maserati Ghibli
Za to coraz częściej mam ochotę przejechać się jakimś dobrze zachowanym "klasykiem". Np. Mercedesem 190E 2.3-16
I taki mam plan, żeby moja 166 za 10 lat też była takim "klasykiem" i chodziła jak szwajcarski zegarek
Niestety po 2000 roku coraz mniej jest aut, które mają potencjał na zostanie "klasykiem".
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html
Dlatego fajnie jest mieć kilka aut
Odchodzimy moi drodzy od tematu...
Z Mito i Julki tez mozna zrobic auto dla faceta z pazurem. Kilka mocnych dodatkow i jest git. Pokazalbym wam pare takich fotek z Wloch i to jak wygladala np czarna Mito. Jestem pewien ze zaden z was by nie pogardzil. W Polsce utarl sie glupi slang ze to auto dla kobiety. Ale kak widujecie biale lub czerwone mito a w srodku panne to nic dziwnego![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Mnie ogólnie wkurza dzielenie samochodów dla pan i panów. Tylko przygłupy robią takie podziały.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
No to w takim razie wolę być przygłupem niż jeździć nissanem micrą http://pl.wikipedia.org/wiki/Nissan_...ssan_Micra_III
Ale kto co lubi Wujku![]()
Tak, ale ta Micra jest tak naprawdę wyjątkiem potwierdzającym regułę. Mało jest aut, do których bym nie wsiadł, bo wstyd. A już bardzo mało takich, które są typowo kobiece. MiTo Czy Julka, szczególnie w ciekawszych wersjach silnikowych absolutnie takie nie są
Mnie się marzy mieć kilka aut, tylko za co i gdzie je trzymać?![]()
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Dorzucę jeszcze PT, 147, SC, RAV4 II.
No ale micra gniecie wszystkie w/w![]()
Perwsze auto trzeba dobrać przede wszystkim do portfela. Jak dużo nie zarabiamy to lepiej wybrać nudne auto ale tanie w utrzymaniu np. fiat panda. Na wszelkiej maści auta-wynalazki trzeba mieć naprawdę zaplecze finansowe, aby auto nie doprowadziło człowieka do frustracji. Moim poprzedmin autem a zarazem pierwszym było mitsubishi eclipse I generacji, było to auto kupione sercem, liczyła się indywidualność i radość z jazdy. Niestety zwłaszcza na początku, kiedy to dopiero rozpoczynałem pracę i kiepsko jeszcze zarabiałem to auto doprowadzała mnie do rozstroju nerwowego. Wiecznie było coś do zrobienia, jedno robiłem, psuło się drugie a w planach naprawy/modyfikacje na kolejne miesiące. Ktoś tu pisał, że alfa jest droga w utrzymaniu bo wydał 1500zł na naprawy. Przez pierwsze 3 lata wydawałem na utrzymanie auta 10 000zł na rok, drugie tyle na paliwo. W tamtych czasach można powiedzieć, że pracowałem tylko na auto. Mimo to potrafiłem siedzieć godzinami przy oknie i patrzeć na auto a kiedy jechałem po zakrętach gęba sama mi się uśmiechała. Oczywiście rodzina i znajomi mieli mnie za nienormalnego i pewnie mieli rację. Lata minęły i zachciało mi się czegoś wygodnego, dużego lecz nie chciałem zrezygnować z indywidualności stąd mój wybór padł na Alfę 166. Mimo nienajlepszych opinii o marce zdecydowałem się na zakup i jestem jak narazie bardzo oczarowany. Czuję się w tym aucie wyśmienicie i w nosie mam, że części nie są najtańsze albo, że coś może się zepsuć. Nie ma aut tej klasy tanich w utrzymaniu i trzeba się z tym pogodzić. Trzeba zastanowić się poprostu co jest dla nas priorytetem - koszty czy przyjemność z jazdy i dokonać wyboru. Nie wiem tylko co kupię za kilka lat bo w ofercie alfy nie widzę następcy, podobnie jak to było z Mitsubishi, które z latami produkuje coraz nudniejsze samochody i ciągle zmniejsza asortyment modeli.
Wuja nie dupcBo jak wspomniana Micra czy Ford Ka , Renault Modus należy do "męskich samochodów" to zaczynam się bać o twoją orientacje sexualną ( Joke
) . Dla mnie Mito jakie by nie było i jakie by nie było ospojlerowane i zaturbione to dalej będzie parówą na kółkach ( wyższe jak szersze ) . Jakby Opla Agile zrobić 3 dzrwiową to śmiało by mogła konkurować z Mito
. Tak samo jak niegdyś Suzuki Swift - mały ,niski sportowy samochód tak teraz 3 drzwiowy/5drzwiowy Van . Tak samo Colt i połowa aut miejskich -wysokie , bez żadnego charakteru . Kiedyś o Honde Civic szło się przewrócić bo była tak niska . Auta robią obłe a w srodku miejsca mniej niż w starych wersjach . Sorry za OT . Ale moim zdaniem zawsze były auta i będą robione pod PANIE .