Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    wygląd jest bardzo ważny, ale takie Alfy już były i co z tego wyszło? Każdy się zachwycał, ale nikt nie chciał kupić i z konkurencją przegrywały.
    No to ja zapytam ponownie: czemu tym razem nie udało się zbudować auta i pieknego, nietuzinkowego, ale i znakomitego technicznie? co stanęło na przeszkodzie?
    Proszę też, nie mów, że NIKT nie chciał kupic. Modelu 159 sprzedano ćwierć miliona sztuk, modelu 156 znacznie więcej. To jest ten NIKT? Na dziś alfa sprzedaje 70 tysięcy aut rocznie, kompletny upadek, a chce sprzedawać 400 tysiecy. Czy robiąc zżynki stylistyczne z BMW (są w tym wątku porównania zdjęć, poszukaj, zobacz, to jest bezczelna zżynka), zyska się klientów?
    Uzasadnij mi, co ma kierować dotychczasowymi nabywcami pasków, beem, skód i toyot, aby nagle rzucili się na alfę? Osiagi? silniki? a czy tamte auta mają wyjątkowo parszywe i słabe silniki i osiągi?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Nie chodzi o lans na bulwarze, ale o auto, z którym przyjmnie się obcuje. Takie auto że niech chcesz z niego wysiadać, a jak już wysiądziesz to nie zdążysz na serial bo się co chwila zatrzymujesz, odwracasz i oglądasz.

świetnie to ująłeś Luke, własnie o to chodzi. Ja jestem takim nabywcą: zawsze się za moimi alfami oglądałem, a teraz nie mam alfy już jakiś czas i brakuje mi tego. Giulia w żaden sposób mi tego nie da, a Lex, Volvo czy Beema potrafi również swietnie jeździć. I nie ma czynnika ryzyka, że nagle padnie, a alfa ma niestety nadal taki wizerunek i dekad trzeba aby to zmienic.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    ..156 i 159 dalekie były od technicznej świetności ale stylistyką powaliły na kolana. Alfa stała się synonimem piękna....
    O ? to dopiero wtedy się tym stała ? brawo, nic dziwnego że nie widzisz w Giulii kontynuacji stylistycznej i genetycznej
    156 i 159 były przyjmowane jako koniec Alfy (choć wcześniej w zasadzie) , a Ty tam początek widzisz

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    O ? to dopiero wtedy się tym stała ? brawo, nic dziwnego że nie widzisz w Giulii kontynuacji stylistycznej i genetycznej
    156 i 159 były przyjmowane jako koniec Alfy (choć wcześniej w zasadzie) , a Ty tam początek widzisz
    Mówię o czasach, które pamiętamy, jak chcesz wracać do lat 60 tych, proszę bardzo, nikogo z dzisiejszych nabywców to nie obchodzi. 156 i 159 do dziś są uważane za absolutny wzorzec piękna sedanów, a czas kiedy pojawiła się 156 to był autentyczny szał. Pamiętam to doskonale.
    Do dziś to auto, dobrze utrzymane, wyróżnia się z tłumu wozideł. Zapytaj przeciętnego gościa z ulicy, żeby rozpoznał alfę na zdjęciu, rysunku, cokolwiek. Z reguły wskażą Ci własnie te modele. One są w swiadomości "ulicy". Nie cuda z zamierzchłej przeszłosci.

Wolałbym, abyś zrezygnował z tanich złośliwości i ironii i skupił się bardziej na meritum: zadałem bowiem konkretne pytania. Nie zapytam natomiast, gdzie TY widzisz ciągłość stylistyczną Giulii z jakimkolwiek modelem AR z przeszłości, bo nie chcę, żebyś poczuł się zapędzony w kozi róg. A to Twoje słowa.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 10-05-2016 o 11:10
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

KRS - nie odpowiadaj mi, gdyż nie do ciebie się zwracam (cytat-autor). A co byś "wolał" niewiele mnie interesuje. W zasadzie nic a nic.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Recenzje są niezłe... Jestem ciekawy, czy następca Giulietty będzie też RWD, bo zaczynam powoli zacierać rączki .

Jeszcze jedna:
    http://www.autoexpress.co.uk/alfa-ro...ia-2016-review

I jedna mniej optymistyczna:
    http://www.whatcar.com/news/2016-alf...et-180-review/
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 10-05-2016 o 11:45
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

z linkowanej wcześniej recenzji z evo:

"A good Alfa! I just found myself grinning an awful lot every time I got behind the wheel, which has to be a good thing."

radosuaf - co do mniej optymistycznych, ważne, żeby były rzetelne; dziś chłopcy pobawili się zabawkami na torze, niektórzy dostali wypieków inni - być może - niestrawności (z uwagi na wygląd ); czas i sprzedaż pokaże, czy Giulia to udany i trafiony projekt AR.

Mnie się podoba.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 10-05-2016 o 12:01
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał Nicola Romeo Zobacz post
    Pierwszy test online:
    Quattroruote https://youtu.be/LEB-mORtvFc
    Dobrze zrozumialem 43 000eur za testowana wersje?

tanio nie jest...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    radosuaf - co do mniej optymistycznych, ważne, żeby były rzetelne; dziś chłopcy pobawili się zabawkami na torze, niektórzy dostali wypieków inni - być może - niestrawności (z uwagi na wygląd ); czas i sprzedaż pokaże, czy Giulia to udany i trafiony projekt AR.
    "What Car?" ma dość g**niane germano-centryczne recenzje (można przeczytać np. recenzję Giulietty) - ale potencjalny kupiec może tego nie wiedzieć .

Dość powiedzieć, że wśród kompaktów Octavia dostaje 5*, a Focus 3*. Że Julka ma 3*, to chyba nie muszę dodawać :
    http://www.whatcar.com/family/
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    No to ja zapytam ponownie: czemu tym razem nie udało się zbudować auta i pieknego, nietuzinkowego, ale i znakomitego technicznie? co stanęło na przeszkodzie?
    Pisałem (i nie tylko ja) wcześniej, dlaczego taki wygląd a nie inny. Nie będę się powtarzał.
    Proszę też, nie mów, że NIKT nie chciał kupic. Modelu 159 sprzedano ćwierć miliona sztuk
    Tyle (ba, prawie 2x tyle) to sprzedaje BMW rocznie 3er!
    Uzasadnij mi, co ma kierować dotychczasowymi nabywcami pasków, beem, skód i toyot, aby nagle rzucili się na alfę? Osiagi? silniki? a czy tamte auta mają wyjątkowo parszywe i słabe silniki i osiągi?
    Nic ich ma nie kierować... Tym razem Alfa uderza w inną klientelę - premium. Ktoś kto myśli o passacie albo avensisie nie będzie patrzył w stronę Alfy, czy BMW. Tak, tamte auta mają słabe osiągi, silniki i prowadzenie - a próbują to nadrobić wyglądem (czyli de facto to samo co robiła Alfa).
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

KRS - nie odpowiadaj mi, gdyż nie do ciebie się zwracam (cytat-autor). A co byś "wolał" niewiele mnie interesuje. W zasadzie nic a nic.
    /sorry za prywatę, ale dziś przestałem tego trolla Pingwina tolerować/

KRS to Anderson a Anderson to KRS - na prawdę tego nie widzicie? Od kilku lat rozmawiacie z bezczelnym multikontem i chyba Wam to nie przeszkadza. Wystarczy zbadać IP najczęstszych logowań tej parki i się wyjaśni.

A teraz turn-up the Volume + fullscreen + PLAY

A tutaj bonus z camera-car'a: https://youtu.be/ZsKbfwxHNx8

L.