No to ja zapytam ponownie: czemu tym razem nie udało się zbudować auta i pieknego, nietuzinkowego, ale i znakomitego technicznie? co stanęło na przeszkodzie?
Proszę też, nie mów, że NIKT nie chciał kupic. Modelu 159 sprzedano ćwierć miliona sztuk, modelu 156 znacznie więcej. To jest ten NIKT? Na dziś alfa sprzedaje 70 tysięcy aut rocznie, kompletny upadek, a chce sprzedawać 400 tysiecy. Czy robiąc zżynki stylistyczne z BMW (są w tym wątku porównania zdjęć, poszukaj, zobacz, to jest bezczelna zżynka), zyska się klientów?
Uzasadnij mi, co ma kierować dotychczasowymi nabywcami pasków, beem, skód i toyot, aby nagle rzucili się na alfę? Osiagi? silniki? a czy tamte auta mają wyjątkowo parszywe i słabe silniki i osiągi?
- - - Updated - - -
świetnie to ująłeś Luke, własnie o to chodzi. Ja jestem takim nabywcą: zawsze się za moimi alfami oglądałem, a teraz nie mam alfy już jakiś czas i brakuje mi tego. Giulia w żaden sposób mi tego nie da, a Lex, Volvo czy Beema potrafi również swietnie jeździć. I nie ma czynnika ryzyka, że nagle padnie, a alfa ma niestety nadal taki wizerunek i dekad trzeba aby to zmienic.