Wielkie dzięki za szybką odpowiedźchyba się na nią skuszę jak będą dobre wyniki z oględzin
![]()
Wielkie dzięki za szybką odpowiedźchyba się na nią skuszę jak będą dobre wyniki z oględzin
![]()
Witam . Orientuje się ktoś może jak wyglada sprawa sprowadzenia samochodu z Belgii bądz Holandii bez opłaconego Vatu.? Znajomy kupił samochód i otrzymał rachunek bez opłaconego poatku VAt. (jest tam napisane że Vat nie jest potrzebny bo samochód przeznaczony jest na eksport) . Czy po powrocie do kraju będzie musiał opłacić ten VAt czy wystarczy zaświadczenie z Urzędu Skarbowego że nie wymagany jest Vat bo opłacona jest akcyza . (Koszt ok 160zl ) . Proszę o odpowiedz Pozdrawiam
Czolem,
Wlasnie wrocilem z wyjazdu i chyba się wybiorę na dniach zobaczyć ze 2 sztuki. Problem jest taki ze przejechałem się BMW 3 i ogolnie chyba mój swiatpoglad motoryzacyjny ulegl poważnej korekcieTyle ze przy BMW alfa 159 to tanizna (tym lepiej dla przyszłych uzytkownikow alfy
![]()
Czolem,
Troche zakręcony wczoraj byłem. Wiem ze pewnie zjedza mnie na forum ale zupełnie przypadkiem i niezamierzenie miałem szanse jazdy testowej bmw 3 gt. Przejchalem z 70-80 km i ogolnie mam zagwozdke bo bawara mnie urzekla pod wieloma względami. Cena nowej tez mnie rozwalila ale to w sumie nie problem bo i tak nie będę nowki sztuki kupowal![]()
Musze teraz porownac czy 159 ciagle ma to cosW carservisie sa ze 3 sztuki 159 i silnikiem 2.0 wiec pojade obczaic czy fiatowski 2.0 daje rade w porównaniu z ropniakiem 2.0 z bawarii. W sumie 2.0 jeszcze nie testowałem wiec zawsze jakies nowe doświadczenie
Co do kosztów to zakupu to tutaj alfa wygrywa bo jest po prostu tansza (ameryki nie odkryłem), ale biorac pod uwagę ilość elektroniki wpakowanej do bmw to serwisowanie tego auta po kilku latach może doprowadzić co najmniej do zawalu serca![]()
nie 159 nie ma tego czegos.Ja Cie nie zjem ale jak mozna pisac cos takiego??Jasne, ze mi sie BMKi podobaja ale chyba nie mozesz zarzucic Alfie, ze nie ma tego czegos?Kupisz co kupisz
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
BMW 3 jest lzejsze od 159??Nie wiem mi sie BMW 3 i 5 podobaja (te nowe oczywiscie) ale bym chyba nie kupil bo jakos zle mi sie kojarza.Mowie oczywiscie jakby mnie bylo stac na takie bo mnie nawet nie stac
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ważą mniej więcej tyle samo (na papierze oczywiście)... silnik 2.0d o mocy 184 koni i momencie 380Nm rozpedza furkę w 7,5 sekundy... Alfa 170 konna daje setkę po 8,8s... przepaść (wiadomo, że różnicę robi napęd na starcie).
8,9s ma BMW 2.0d 150koni.
No coz... wniosek taki, ze czekamy na Giulie z tyl napedem![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
nie wiem co jes lżejsze itp
wiem jedno po swoim przykładzie - po przesiadce z czegoś mocniejszego i do tego lżejszego na coś słabszego i cięższego odczucia są słabe niestety
no ale tak musi być
wg mnie 2.0 żyje dopiero jak się rozbuja
żadne starty ze swiatel itp nie wchodzą w gre jak dla mnie bo mi wstyd