Większość fotek tych szerokich felg na 156 przedstawia GTA a te przecież miały szersze błotniki.
Większość fotek tych szerokich felg na 156 przedstawia GTA a te przecież miały szersze błotniki.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ogólnie błotniki w GTA są poszerzone jeśli dobrze pamiętam w przypadku np. 147 o 1,5cm. Dla 156 chyba jest podobnie więc wiele więcej to tam miejsca nie ma ale jednak. Z tego co widziałem i wiem że nie tarło max to było 9" ale nie wiem na jakim ET. Ze zdjęć widziałem w 156 na zagranicznych forach również i 10" ale to już przy dużej glebie i z odpowiednim rantem czyli ET w okolicach 25 więc widać tyle też się da. Nie jest to wielki problem jeśli założy się odpowiednio wąską oponę z ładnym naciągiem. Gdy opona ładnie się schodzi to nie ma prawa przytrzeć. W zwykłej 156 8" przy ET 35 to max jeśli nie założymy dodatkowo opony typu 225/45 dla 17" lub 225/40 dla 18" tylko węższą. A jeśli założymy taką to mamy szansę na przecierkę w załadowanym aucie, lub jeszcze szerszą to już nawet przy jednej osobie może przytrzeć. Oczywiście mowa tu o obniżonym zawieszeniu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
hhhahahah no fakt....ALe łon chce 15ki to te wydają się naj..... i tyla.....
Hehehei cisną mi z tymi oponami...
Może nie będzie tak źle jak Wam się wydaje
Narażę się pewnie na solidną krytykę, ale wstawię fotki jak to będzie wyglądało gdy założę
Niech tylko temperatura się zwiększy... I chyba na te właśnie się zdecyduję, wszystkie najciekawsze już Wam podałem o takim rozstawie śrub, a te "świecące", choć wcześniej je widziałem, to mówię będą moim czarnym koniem
...i proszę
![]()
Prodigyboy przy takiej glebie to na zloty jenoi to na lawecie....Kumpel ma golfa 2 na BBS RM na gwincie "na sztywno" . Pytam się go kiedy podjedzie do roboty się pokazać??? On mi pado ,że nie dojedzie bo ma przswit na paczke fajek na leżąco haahah . Niektórzy trzymają swoje "cuda" żeby na nie tylko patrzec
![]()