Nie do końca muszą być te rzeczy które wymieniłeś. W chwili gdy puszczasz sprzęgło zaczyna obracać koła, które "wyrywają się" do przodu i jak jest jakiś luz w poziomie na mocowaniach to też może być stuknięcie.
Nie do końca muszą być te rzeczy które wymieniłeś. W chwili gdy puszczasz sprzęgło zaczyna obracać koła, które "wyrywają się" do przodu i jak jest jakiś luz w poziomie na mocowaniach to też może być stuknięcie.
U mnie poszukiwań ciąg dalszy... Odwiedziłem dzisiaj dwóch znajomych diagnostów... Zawieszenie nie wykazuje nic;( Następny krok to jak tylko aura pozwoli odkręcenie kół i amorów i posprawdzanie wszystkiego. Dzisiaj zauważyłem, że przejeżdżając przez ten próg co zawsze wracając do domu gdy przejadę przez niego powolutku to jest totalna cisza, ni puku ni stuku...
Film jest mój
Dzięki za info, więc poszukiwań ciąg dalszyJutro wybieram się na szarpaki, może znajdziemy źródło stuków.
Sprężyny mają 1,5 roku wszytskie 4 więc możliwe, że amor albo poduszka mcphersona. Trudno jest gdybać. Wizualnie bardzo staro wyglądaja gumy stabilizatora oraz łączniki, to reż się sprawdzi.Na pewno jest lekki luz miedzy widełkami kolumny mcphersona a wahaczem dolnym. Punkt zaznaczony na zdjęciu oraz kierunek luzu.Więc jeśli jest lekki luz szarpiąc za koło lewo prawo to może być luz góra dół, tylko z lewej strony jest podobnie a nie ma stuków. Można wymienić same tulejki czy lepiej całość wahacza jeśli to jest ten problem?
Film jest Piotra_inf. Coś nie ogarniam tych cytatów![]()
To jest to zdjęcie, jakiś bład był podczas wysyłania poprzedniej wiadomości.
No i u mnie problem rozwiazany... wymienilem co dopiero wymieniane wahacze gorne na inne, skrzypienie, stukanie ustalo jak makiem zasial... nigdy wiecej gornych trw!!!
Send by Tapatalk 4 S4
Mozna wiedzieć co za stukanie mialeś i na co wymieniłeś TRW?
Tyle było klepane na temat gornych TRW, kazdy na nie placze a Wy i tak je kupujecie. Ja kupilem oba ori od razu po zakupie i mam spokoj na kolejne tysiące KM. 1000zl za oba razem z wymiana, wziete z fiat-autoparts.
Ale nie uważasz, że to dziwne jak po wymianie na nowy wahacz TRW nic się nie zmieniło. Ja rozumiem że mógł wytrzymać krócej niż ori ale bez przesady że TRW od nowości miał luz. Chodzi mi o to że może mamy luz w innym miejscu...
Stukanie, później skrzypienie, głównie na progach. Jak tylko wykręciłem zauważyłem luz na tulejach w obu przypadkach. Masakra, wiem że ludzie narzekali na TRW bo byłem na bieżąco ale takie miałem akurat dostępne od zaraz i nie spodziewałem się że klepną po dwóch dniach...
Wymieniłem na ori ten szajs;-)
Send by Tapatalk 4 S4