Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 190

Temat: Nagłośnienie do alfy 166

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bart Shelby
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 166 | 1999 | 2.0 T.S + LPG | Manual + 166 | 2000 | 2.5 V6 | Man

Domyślnie

dlaczego nikt nie kupi zwykłego radia z wbudowanym procesorem dsp? Ja u siebie w swojej zamontowałem, panel był w schowku na podszybiu a cała jednostka pod fotelem pasażera. Instalacja o wiele przyjemniejsza od instalowania wiązki od ori dsp. Dodatkowo funkcja Bluetooth zarówno jak i do rozmów przez telefon jak i do słuchania muzyki praktycznie z każdego telefonu. Kolejna funkcja to USB. Nie wspominam o pilocie, zmianie kolorów i innych pierdol. A jak to gra? O wiele o wiele wiele lepiej niż DSP ori i to na fabrycznych głośnikach, Co prawda dołożyłem suba w bagażniku. Radio pozwala opóźnić dźwięk w każdym głośniku jak chcemy, dlatego nie było opóźnień z suba. Możemy dostosować całą scenę dźwiękowa, no opcji znacznie więcej a koszt również mniejszy. Moja ukochana niestety odeszła gdyż umarła, lecz gdy kupię kolejną zastosuje ten sam system, może z jeszcze lepszą jednostką. Lecz podstawą będzie pełne wygłoszenie samochodu.

Attached Images Attached Images

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddck82
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Cytat Napisał Bart Shelby Zobacz post
    dlaczego nikt nie kupi zwykłego radia z wbudowanym procesorem dsp? Ja u siebie w swojej zamontowałem, panel był w schowku na podszybiu a cała jednostka pod fotelem pasażera. Instalacja o wiele przyjemniejsza od instalowania wiązki od ori dsp. Dodatkowo funkcja Bluetooth zarówno jak i do rozmów przez telefon jak i do słuchania muzyki praktycznie z każdego telefonu. Kolejna funkcja to USB. Nie wspominam o pilocie, zmianie kolorów i innych pierdol. A jak to gra? O wiele o wiele wiele lepiej niż DSP ori i to na fabrycznych głośnikach, Co prawda dołożyłem suba w bagażniku. Radio pozwala opóźnić dźwięk w każdym głośniku jak chcemy, dlatego nie było opóźnień z suba. Możemy dostosować całą scenę dźwiękowa, no opcji znacznie więcej a koszt również mniejszy. Moja ukochana niestety odeszła gdyż umarła, lecz gdy kupię kolejną zastosuje ten sam system, może z jeszcze lepszą jednostką. Lecz podstawą będzie pełne wygłoszenie samochodu.

I to nie jest glupia sprawa. Jakie koszta?

Dd

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Mi się po prostu nie podoba drugie radio palętające się po aucie. Ale jak komuś nie przeszkadza radio w schowku albo pod fotelem to spoko.

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Musze sie zastanowic bo jak wiemy w 166 na zbyt duza ilosc schowkow nazekac nie mozna i ten wlasciwie jest jedyny w ktorym mozna cos trzymac podrecznego.. Tak sie zastanawiam czy on sie zamknie??

Dd

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Mi się po prostu nie podoba drugie radio palętające się po aucie. Ale jak komuś nie przeszkadza radio w schowku albo pod fotelem to spoko.
    Dokładnie mam takie samo zdanie jak Marek. Do tego nie trzeba żadnego suba latającego po bagażniku. Ale kto co woli.
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał ddck82 Zobacz post
    Musze sie zastanowic bo jak wiemy w 166 na zbyt duza ilosc schowkow nazekac nie mozna i ten wlasciwie jest jedyny w ktorym mozna cos trzymac podrecznego.. Tak sie zastanawiam czy on sie zamknie??

Dd
    Tak schowek się normalnie zamyka, masz na zdjęciu. W schwoku jest tylko i wylacznie przedni panel, reszta pod siedzeniem.
    Co do walającego się suba to każdy zrobi jak woli ja zbudowałem własną skrzynkę podwieszoną w bagażniku o tylną półkę. Gdyż fabryczny sub no nie oszukujmy się dupy nie urywa bo nie jest to zamknięta puszka. Ja jednak zrobiłem to po swojemu, nic się nie walało w bagażniku, prócz zapasowego.
    Nie mogę znaleźć fotki, dlatego zrobiłem tą wizualizacje.
    Całość podwieszona w bagażniku na 6 śrubach z gumowymi dystansami dodatkowo wygłoszona matami cała półka. Jedynie nie zdążyłem tego ładnie obić. Osobiście nie cierpię gdy coś odchodzi od serii, ale kocham 166 i uwielbiam dobre audio. Jakość dźwięku powaliła nawet znajomego który w swoim leksusie GS ma 17 głośników o mocy 800W. Znaczy się jego powaliło mnie nie, bo jak dla mnie leksus ma lepsze brzmienie lecz gdybym podłączył wzmaka do każdego głośnika, wygłuszył wszystkie drzwi, wymienił głośniki lub co lepiej zamontował trójdrożny system, to sądzę, że bym wygrał

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Tak schowek się normalnie zamyka, masz na zdjęciu. W schwoku jest tylko i wylacznie przedni panel, reszta pod siedzeniem.
    Co do walającego się suba to każdy zrobi jak woli ja zbudowałem własną skrzynkę podwieszoną w bagażniku o tylną półkę. Gdyż fabryczny sub no nie oszukujmy się dupy nie urywa bo nie jest to zamknięta puszka. Ja jednak zrobiłem to po swojemu, nic się nie walało w bagażniku, prócz zapasowego.
    Nie mogę znaleźć fotki, dlatego zrobiłem tą wizualizacje.
    Całość podwieszona w bagażniku na 6 śrubach z gumowymi dystansami dodatkowo wygłoszona matami cała półka. Jedynie nie zdążyłem tego ładnie obić. Osobiście nie cierpię gdy coś odchodzi od serii, ale kocham 166 i uwielbiam dobre audio. Jakość dźwięku powaliła nawet znajomego który w swoim leksusie GS ma 17 głośników o mocy 800W. Znaczy się jego powaliło mnie nie, bo jak dla mnie leksus ma lepsze brzmienie lecz gdybym podłączył wzmaka do każdego głośnika, wygłuszył wszystkie drzwi, wymienił głośniki lub co lepiej zamontował trójdrożny system, to sądzę, że bym wygrał

Jakie koszta takiego zestawu? Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze konfiguracje sa rozne, ale chodzi mi o orientacyjne koszta.

Dd

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Z tym subem dobre.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

dlaczego nikt nie kupi zwykłego radia z wbudowanym procesorem dsp? Ja u siebie w swojej zamontowałem, panel był w schowku na podszybiu a cała jednostka pod fotelem pasażera. Instalacja o wiele przyjemniejsza od instalowania wiązki od ori dsp. Dodatkowo funkcja Bluetooth zarówno jak i do rozmów przez telefon jak i do słuchania muzyki praktycznie z każdego telefonu. Kolejna funkcja to USB. Nie wspominam o pilocie, zmianie kolorów i innych pierdol. A jak to gra? O wiele o wiele wiele lepiej niż DSP ori i to na fabrycznych głośnikach, Co prawda dołożyłem suba w bagażniku. Radio pozwala opóźnić dźwięk w każdym głośniku jak chcemy, dlatego nie było opóźnień z suba. Możemy dostosować całą scenę dźwiękowa, no opcji znacznie więcej a koszt również mniejszy.
    Bardzo fajnie to zrobiłeś, ale takie rozwiązanie ma niestety też swoje wady. Oprócz plusów, o których pisałeś (i z nimi nie polemizuję) to niestety:
    - sterowanie z pilota jest IMO niewygodne (sam tak miałem), zdecydowanie wolę sterowanie z ICS i z kierownicy
    - tracisz praktycznie najfajnieszy schowek w 166
    - tracisz miejsce w bagażniku, choć to akurat najmniejsza wada (sub aż taki duży nie jest)
    - ustawienia w DSP radyjka są pewnie fajne, ale czy można zrobić sobie takie predefiniowane ustawienia jak w DSP alfy wg miejsca odsłuchu (left, center, right)? osobiście często to używam (jazda samemu/ z pasażerami) i mega to jest wygodne

Nie wiem jak gra Twoje dzieło, ale z dźwięku DSP + inne (lepsze) głośniki w drzwiach jestem u siebie zadowolony, a wymagania mam dość wysokie
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

@tomaz -panel jest w łatwo dostępnym miejscu, oczywiście jest mniej wygodnie ale radio posiada sterowanie z kierownicy, ja się w to nie bawiłem bo nie miałem takiej opcji na kieorwnicy.
    -co do schowka, ja wożę w samocodzie tylko to co potrzebne, generalnie nie nie lubię butelek, papierów i innych pierdól, schowek pasażera i podlokietnik starcza
    - miejsca w bagazniku i tak mało za sprawą zapasówki
    - jak pisałem jest wiecej ustawień DSP. 13-pasmowy korektor graficzny, cyfrowa regulacji położenia odbiorcy, korekcja dźwięku, analizator widma oraz dostrajanie dźwięku Supreme. 3 wyjscia RCA na wzmacniacz wraz z sub i regulacja całego suba w panelu radia.

- co do radia, ja kupiłem je z przeceny za 500 zl, wiec nie drogo jak na mozliwosci i jego ori cene w sklepie 900pln.
    - sub, miałem wlasne glosniki i wzmacniacz z poprzedniego projektu ze Smarta

Koszta ciężko oszacować, bo tu chodzi o preferencje. To co ja mialem zamkniesz sie spokojnie w 800 zl. Moje radio Kenwood z tym procesorem jest na sprzedaż jakby ktoś chciał. Panel ma przedłużkę profesionalnie zrobioną przewodem wielożyłowym, żadnych spadków napiecią na wyświetlaczu.