To jest 16 cali, sądząc po wzorze.
To jest 16 cali, sądząc po wzorze.
Fajnie wyszło i do 16tki się mieści w odróżnieniu od zacisku z Punto Abartha. Dystans tam był potrzebny jakiś ?
Co do Premierów - ja się gdzieś spotkałem ze stwierdzeniem że są różne premiery (inne symbole) . Na ile w tym prawdy ? - nie wiem. Z hamulce.net brane były zawsze ok. Ale i wozy na nich cywilnie użytkowane.
Żadne dystanse nie są potrzebne. Zestaw jakby był dedykowany do tego samochoduPierwsze wrażenia pozytywne ale do pełnej oceny poczekam aż się dotrą jak należy (na 100% będą dotarte po torze w Kielcach
). Do tej pory jeździłem na DS Performance, także jakiś punkt odniesienia będzie.
A felgi mam 16" z seryjnego wyposażenia.
A co do lepszych klocków, po delikatnej korekcie pasują np. FDS1641 czy też FCP1641H. DS2500 powinno wydać (żeby nie było zbędnej gównoburzy jest to rozwiązanie na tor). Generalnie coś co pochodzi z zacisku FN3-57 "prawie" zawsze pasuje - kwestia wysokości okładziny.
Ostatnio edytowane przez imtm ; 12-07-2016 o 22:12
Jutro zobaczymy co to warte![]()
Tak jak mówiłem zastanowię się jeszcze bo ta standardowa wielkość styknie, a akurat w tym aucie nie mam zamiaru robić więcej kunia
Mi się raczej ABS nie włączał z tego co kojarzę na pierwszych 3 pomiarowych, na ostatni wszystko wyłączyłem i pulsacyjne hamowanie było
P.S. Sorry że zmyliśmy się przedwcześnie bez podania dłoni, ale droga daleka, a że chyba nic nie ugraliśmy to nie było na co tracić czasu
imtm ale jak oceniasz generalnie? Czuć dużą różnicę w stosunku do 284?
Szczerze to wczorajsze warunki tak naprawdę nic nie pokazały, aura była tak łaskawa ze nawet klocki nie za bardzo chciały załapać temperaturę roboczą. A nie sorry, dwóch panów w mojej na szkoleniu w lesie robiło odpoczynek, bo im się chyba przegrzały. Za bardzo tego nie rozumiem, bo wtedy na tarczy nie było nawet 270 stopni
Najwięcej pokazały opony, a imtm miał Sport Maxxy RT- czyli najlepsze drogowe opony na deszcz jakie do tej pory widziałem
Ale jak popatrzyłem na całokształt to taki swap będzie nie gorszy od zabawy w Brembo 4 tłoczkowe, a jest dużo łatwiejszy, tańszy i skuteczność hamowania mimo jednego tłoczka będzie niewiele gorsza w momentach awaryjnych lub przy pałowaniu
Tak wiec jak ktoś nad Brembo i zabawie w dystanse itd. się zastanawia to to jest naprawdę porządna alternatywa
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 17-07-2016 o 07:41
Super rzeczowy postDziękuję!
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Kylo, jak jeszcze było sucho to można było trochę te hamulce pomęczyć w lesie. Gdyby jeszcze było 5 szybkich przejazdów w górę w i w dół to wtedy by się okazało czy jeszcze byłoby czym hamować.
Moim skromnym zdaniem, zestaw który założyłem w zupełności wystarcza do tego samochodu (pewnie i tak założę DS2500, bo lubię agresywniejszą pierwszą reakcję na hamulec). Jak ktoś nie zamierza upalać samochodu na torze Poznań, lub uczestniczyć w wyścigach górskich, to pchanie się w duże Brembo jest chyba tylko dla wyglądu.
Zaciski od Doblo to niezła alternatywa dla kogoś kto akurat ma do zrobienia zaciski/tarcze i niewielkim kosztem chce założyć lepszy hamulec.
Minusy - większa masa nieresorowana (około 2 kg na koło), na zimę nie da się założyć 15" stalówki.