jakby ktos chcial rure z kwasowki o srednicy 60mm to prosze pisac.kolanka tez da rade zalatwic![]()
jakby ktos chcial rure z kwasowki o srednicy 60mm to prosze pisac.kolanka tez da rade zalatwic![]()
Czy ktoś mi powie jaka jest średnica wyjścia z turbiny oraz wejścia do intercoolera?
To ja może odgrzeje lekko kotleta.Pytanie takie czy ktoś wie jaka potrzebna jest średnica rury oraz długość by zrobić rurę IC-TURBO do 2,4jtd CF-2? Wychodzę z założenia że nie trzeba mieć nie wiadomo jak powyginananej tylko jedna rura+ 2 kolanka silikonowe(tylko pod jakim kątem muszą być?).
Drugie pytanie to jakie mają mieć długości oraz średnice 2 rury z których złożę układ IC-SILNIK i na 3 kolankach(pod jakim kątem muszą być?) sądzę że spokojnie by wyszło to wszystko.Nie będzie wtedy trzeba spawać wyginac itd tylko rury skręcić na silikony i wsio.
panowie szukam starych uszkodzonych rur do zrobienia szablonow w celu wykonania tych rur z kwasiaka,posiada ktos?
A jaki będzie szacunkowy koszt tych rur?...
150 zl,jest oferta w dziale bazar,i fotka
robi ktoś jeszcze te rurki z kwasówki ?
Wpadłem na taki pomysł żeby oryginalną rurę turbo --> IC zastąpić gumowym wężem tłocznym do wody (taki jak w linku). Wydaje mi się że powinien spełniać swoje zadanie, wygląda mniej więcej tak samo z tym że jest sztywniejszy ( ale to chyba nawet lepiej). Co o tym myślicie?
http://handel.somar.pl/product.php?id_product=1949
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Rozumiem że to zwykłe stalowe? Gdzieś wcześniej zadałem pytanie czy musi być kwasówka ale nie widzę żadnego technicznego uzasadnienia poza efektem wizualnym.Jeśli się mylę proszę o sprostowanie
Kwasówka nie zgnije, nie pęknie + nie masz strat ciśnienia ponieważ nie ,,puchnie" przy deptaniu, co jest najbardziej widoczne w dolnym zakresie obrotów