Który rocznik tej Alfy?
Który rocznik tej Alfy?
2006r 170tys przejechane bezwypadkowa od 1 właściciela książki serwisowe w których widnieje wpis że była serwisowana do tego roku przy 164tys w Stuttgardzie i tam ją kupiłem.Ma nowe opony tarcze i klocki...Ma radio 2din navi podgrzewane fotele 10 poduch,czujniki parkowania przód i tył,xenon no i fajne alusy...W tej cenie mogłem mieć starsze bmw e46 320d 150km po lifcie lub passata b6 2.0 tdi 140Km.Z tych dwóch wybrałem Alfe bo jest ładniejsza i bardziej wyposażona i ma mniej przejechane.
Kurcze ja swoją rocznik 2008 1.9 120KM kupiłem za 28000. Teraz pytanie czy ja słono przeplacilem czy ty kupiłeś “okazyjnie”.
Na allegro można już kupić alfe 159 za 11tys 2.4 jtdm ale przebieg dość duży...28 tys już bym nie dał za Alfe 159 z silnikiem 120km...Za 28 kupił bym Bmw e90 320d 170KM
Przepłaciłeś.
Marcin...ja jestem Twoim fanem. "Zaimponowałeś mnie" tym rozrządem bez blokad. Popełniłeś błąd przy DPF, ale wszyscy się uczą. Powodzenia.
Co do reszty Panów...z takimi radami to możecie się udzielać się na forum Małgorzaty Rozenek. Kim jesteście , żeby udzielać rad jak wydawać pieniądze? Finansujecie go?
"Nie stać Cie","Co to za koszt przy Alfie" etc...ubawiliście mnie, a najlepszy tekst, że mechanik od Opla nie powinien grzebać przy Alfie. buahahahhha
- - - Updated - - -
Dresu nie trzeba, ale ubranie robocze pod ręką by się przydało.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Ja jechałem E90 i Alfie daleko do tego poziomu jazdy co jest w Bmw.Jest ciszej,ma więcej miejsca z tyłu,mniej trzepie,napęd na tył i wiele innych pozytywów...Linia e90 jest też piękna moim zdaniemAle e90 nie kupi się za 18tys a Alfe kupi....
Dzięki Quba za zrozumienie mnie![]()
Ostatnio edytowane przez MarcinDGR ; 21-10-2016 o 13:15
Nie wiem dlaczego tak jedziecie po autorze tematu. Każdy kto lubi przy aucie grzebać popełnia czasem błędy. Grunt to szybko to wyłapać i usunąć usterkę. Auto to nie ołtarzyk, a jego obsługa to nie rocket science. Wszystko jest do ogarnięcia. Po 70 km bez DPF silnik się nie rozleci, ogarnie sobie soft i będzie po sprawie.
Po to jest forum, żeby dawać dobre rady, a nie szkalować. Zwłaszcza że główny bohater zdaje sobie sprawę z błędu i chce go naprawić. Zluzujcie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10