Panowie, nie sądzę, żeby coś mogło pójść nie tak przy wgrywaniu softu, bo jakiekolwiek błąd spowodował by błąd sumy kontrolnej. Po prostu coś spaprali w samym sofcie pewnie![]()
Panowie, nie sądzę, żeby coś mogło pójść nie tak przy wgrywaniu softu, bo jakiekolwiek błąd spowodował by błąd sumy kontrolnej. Po prostu coś spaprali w samym sofcie pewnie![]()
-----------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...dm_120_km.html - upierdliwa kochanka
Na pewno świadomie, tylko pytanie - dlaczego? Obawa o przeniesienie napędu, wytrzymałość? Ta odpowiedź rodzi się mimowolnie.
Zbyt mała różnica pomiędzy Veloce? Nie sądze żeby to było podyktowane jakąkolwiek obawą wszak mamy mocniejszą wersję, która ma dużo elemnetów wspólnych i po dyno testach widać, że obydwa modele mają o wiele więcej mocy niż wskazane 200 czy 280... Byłoby to nielogiczne i bez sensu. Po prostu chyba trzeba czekać i zobaczymy.
Wszystko wskazuje na to, że było to celowe działanie. Tryb A został poprawiony pod względem spalania, tryb N jest bardziej dynamiczny. Te dwie rzeczy na plus. Tryb D został obcięty pewnie dlatego, że podczas jazd próbnych różnica między wersją 200 a 280 KM nie jest była zbyt spektakularna i wielu potencjalnych kupujących nie widziało potrzeby sięgania głębiej do portfela. A 200KM to przecież podstawowy model, na którym zysk jest najmniejszy…
Chcieli dostosować wrażenia z jazdy 200KM do tego, że to jest najtańsza z wersji - ok, tylko dlaczego nie zmienili tego tylko w nowych sztukach, które wchodzą do sprzedaży np. od 2017 roku tylko zmieniają to też w samochodach już sprzedanych? To jedyny fakt, który by przemawiał za wersją, że problem jest natury serwisowej.
80 koni nie spektakularne ? i niutona więcej przecież - przejedź się czymś 90 konnym
Inna sprawa że faktycznie czegoś 300-400 koni raczej by się można spodziewać między zwykłą Giulią a Quadrifoglio.
Dajcie info jaka macie wersje oprogramowania i map. - przed i po kampanii 6118 - u mnie nic sie w tej kwestii nie zmieniło, a nie wiem czy nie powinno
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podobnie jest z Giuliettą 120KM VS 170KM - w trybie N jeżdżą bardzo podobnie, dopiero w górnych partiach obrotowych czuć przewagę 170KM. W trybie Dynamic to zupełnie inne auta, mocniejsza wersja jest dużo agresywniej zestrojona. Być może chcieli zrobić podobnie w Giulii - w podstawowej wersji szybki samochód do normalnej jazdy ale bez namiastki naprawdę mocnego samochodu. Chcesz mieć takie wrażenia - to kup Veloce.
Z punktu widzenia marketingowego takie pozycjonowanie ma sens.
Jeżeli chodzi o wersje przed aktualizacją to niestety tego sobie nie zapisałem, pamiętam tylko, że było 001 na początku. Obecnie mam takie wersje:
System:
MV-002.008.041
TV-002.008.041
Mapa:
971.7832 Europe
Instrukcja:
UM-002.008.021
Mam prośbę do forumowiczów, którzy już są po aktualizacji. Czy możecie u siebie sprawdzić czy macie kompas (a jeśli tak to gdzie on jest w menu) i czy macie w nawigacji ostrzeżenia o korkach (TMC). Z góry dziękuję.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C