Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 202

Temat: [Giulia] Kampania 6118, problemy z przyszpieszaniem po aktualizacji.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120+ KM

Domyślnie

Panowie, nie sądzę, żeby coś mogło pójść nie tak przy wgrywaniu softu, bo jakiekolwiek błąd spowodował by błąd sumy kontrolnej. Po prostu coś spaprali w samym sofcie pewnie
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...dm_120_km.html - upierdliwa kochanka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Carlo Zobacz post
    Panowie, nie sądzę, żeby coś mogło pójść nie tak przy wgrywaniu softu, bo jakiekolwiek błąd spowodował by błąd sumy kontrolnej. Po prostu coś spaprali w samym sofcie pewnie
    Albo zrobili to świadomie Z tego co wiadomo to w dieslu i Veloce nie ma praktycznie żadnej różnicy po aktualizacji.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Na pewno świadomie, tylko pytanie - dlaczego? Obawa o przeniesienie napędu, wytrzymałość? Ta odpowiedź rodzi się mimowolnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Na pewno świadomie, tylko pytanie - dlaczego? Obawa o przeniesienie napędu, wytrzymałość? Ta odpowiedź rodzi się mimowolnie.
    Zbyt mała różnica pomiędzy Veloce? Nie sądze żeby to było podyktowane jakąkolwiek obawą wszak mamy mocniejszą wersję, która ma dużo elemnetów wspólnych i po dyno testach widać, że obydwa modele mają o wiele więcej mocy niż wskazane 200 czy 280... Byłoby to nielogiczne i bez sensu. Po prostu chyba trzeba czekać i zobaczymy.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Wszystko wskazuje na to, że było to celowe działanie. Tryb A został poprawiony pod względem spalania, tryb N jest bardziej dynamiczny. Te dwie rzeczy na plus. Tryb D został obcięty pewnie dlatego, że podczas jazd próbnych różnica między wersją 200 a 280 KM nie jest była zbyt spektakularna i wielu potencjalnych kupujących nie widziało potrzeby sięgania głębiej do portfela. A 200KM to przecież podstawowy model, na którym zysk jest najmniejszy…
    Chcieli dostosować wrażenia z jazdy 200KM do tego, że to jest najtańsza z wersji - ok, tylko dlaczego nie zmienili tego tylko w nowych sztukach, które wchodzą do sprzedaży np. od 2017 roku tylko zmieniają to też w samochodach już sprzedanych? To jedyny fakt, który by przemawiał za wersją, że problem jest natury serwisowej.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

80 koni nie spektakularne ? i niutona więcej przecież - przejedź się czymś 90 konnym
    Inna sprawa że faktycznie czegoś 300-400 koni raczej by się można spodziewać między zwykłą Giulią a Quadrifoglio.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Dajcie info jaka macie wersje oprogramowania i map. - przed i po kampanii 6118 - u mnie nic sie w tej kwestii nie zmieniło, a nie wiem czy nie powinno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

80 koni nie spektakularne ? i niutona więcej przecież - przejedź się czymś 90 konnym
    Podobnie jest z Giuliettą 120KM VS 170KM - w trybie N jeżdżą bardzo podobnie, dopiero w górnych partiach obrotowych czuć przewagę 170KM. W trybie Dynamic to zupełnie inne auta, mocniejsza wersja jest dużo agresywniej zestrojona. Być może chcieli zrobić podobnie w Giulii - w podstawowej wersji szybki samochód do normalnej jazdy ale bez namiastki naprawdę mocnego samochodu. Chcesz mieć takie wrażenia - to kup Veloce.
    Z punktu widzenia marketingowego takie pozycjonowanie ma sens.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 Super / Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    Dajcie info jaka macie wersje oprogramowania i map. - przed i po kampanii 6118 - u mnie nic sie w tej kwestii nie zmieniło, a nie wiem czy nie powinno
    Jeżeli chodzi o wersje przed aktualizacją to niestety tego sobie nie zapisałem, pamiętam tylko, że było 001 na początku. Obecnie mam takie wersje:

System:
    MV-002.008.041
    TV-002.008.041

Mapa:
    971.7832 Europe

Instrukcja:
    UM-002.008.021

Mam prośbę do forumowiczów, którzy już są po aktualizacji. Czy możecie u siebie sprawdzić czy macie kompas (a jeśli tak to gdzie on jest w menu) i czy macie w nawigacji ostrzeżenia o korkach (TMC). Z góry dziękuję.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Nuakszot Zobacz post
    czy macie w nawigacji ostrzeżenia o korkach (TMC).
    Czy jesteś pewien, że to działa w Polsce. W 159 miałem ten system i działał tylko w Czechach.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C