Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Temat: KUPNO 159 2.4 210km

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Równie dobrze można stwierdzić,
    Dużo rzeczy można stwierdzić, bo reguły nie ma, a każdy działa w ramach swojego doświadczenia życiowego.
    Pewno jest jedno. Jak drutujesz na podwórku tak jak majster Seba drutuje swoje BMW https://www.youtube.com/channel/UC1F...8RyX4Cj0xGo1WQ z najtańszych zamienników to z pewnością jest taniej, ale na pewno nie jest dobrze. A preferowany sposób przeprowadzania napraw w Polsce, to właśnie drutowanie na podwórku lub usługi w stodole u pana Mietka co "migomatem umie robić". Popatrz w temat o światłach dziennych. Kombinowanie z jakąś niehomologowaną tandetą, jakieś klejenie, pacykowanie, byle kilka złotych zaoszczędzić. Jedną z pierwszych rzeczy które musiałem zrobić u siebie, to wywalenie na śmietnik ledów i zastąpienie zwykłymi żarówkami. Bo nie dość, że wymienione ok. 60% z całości, to z tego co wymienione połowa nie działa, a reszta albo świeci cały czas, albo mruga. No ale po co robić dobrze, jak można zrobić tanio?!

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Można zrobić dobrze poza ASO (uwaga! jak ktoś ma pojęcie to nawet we własnym garażu), do tego zmierzam. Sam mam niestety tylko złe doświadczenia z autoryzowanymi stacjami obsługi, i nie tylko Fiat/AR, ale również "porządnymi" niemieckimi. Te firmy nastawione są na krojenie grubej gotówki w słodkiej otoczce paplaniny sprzedawców usług serwisowych, która często ma niewiele wspólnego z jakością.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Można zrobić dobrze poza ASO (uwaga! jak ktoś ma pojęcie to nawet we własnym garażu), do tego zmierzam. Sam mam niestety tylko złe doświadczenia z autoryzowanymi stacjami obsługi, i nie tylko Fiat/AR, ale również "porządnymi" niemieckimi.
    I jak zwykle "wojenka", że ASO złe a poza ASO dobre. Fajnie jakby można było skupić się na konkretnych poradach dla użytkowników a nie w udowadnianiu, że jedno jest lepsze od drugiego. Ja jeździłem do ASO i byłem bardzo zadowolony bo to nie magiczny znaczek ASO jest wyznacznikiem jakości a ludzie w nim pracujący. Poza tym wyśmiewanie się z kogoś, że jeździ do ASO i wytykanie komuś pasków z wypłatą jest bardzo słabe. (tyczy się postów wcześniejszych a nie powyżej cytowanego). Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez mklimko ; 04-08-2017 o 13:09 Powód: dopisek

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Konkretnych porad jest cały przyklejony temat. Nie wie o czym tu pisać jak te auta są już 12 lat na rynku. Nikt po takim czasie ameryki nie odkryje to co się psuło 5 lat temu nadal się psuje. Auta są coraz tańsze, a koszty utrzymania od wielu lat na niezmiennym poziomie wiec każdy musi samemu przekalkulować czy mu się oplaca.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar marcin_ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Swoją drogą 159, o której pisałeś na początku tego tematu nie jest z 2008 roku, tylko co najwyżej z 7, i to na pewno nie z końca roku. Auto jest przed liftem. Pewnie pierwsza rejestracja była w 2008.
    Brakuje emblematów GIUGIARO Design na przednich błotnikach, ktoś szarpał się z wykładziną pod deską rozdzielczą po stronie pasażera
    Dokładnie auto od którego rozpoczął się temat jest przed liftem tak wiec na 100% można wnioskować że będzie to 2007r, brak emblematow no i nawet wzmianki o bezwypadkowosci nie ma w ogłoszeniu i opisie o czym na pewno jak by było wszystko ok handlarz by nie omieszkal się chwalić w ogłoszeniu, tak jak to robi z przebiegiem