Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Temat: Remote start - zdalne uruchomienie

Użytkownik Świeżak Avatar POl
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Auto
    Stelvio 2.0 280HP

Domyślnie

No i się namieszało, zasugerowałem się filmikiem @Kolpak'a i zrobiłem u siebie taki sam filmik i było tak samo, ale to jest nieprawdą.

Jest tak jak pisałem poprzednio, czyli przy uruchomieniu samochodu poprzez RS'a nie załącza się ani klima, ani wentylator ani radio - tak jest u mnie i podejrzewam, że u @Kolpak'a również.

Spędziłem pół godziny na testach i tak jest!!!

Co mnie, po obejrzeniu filmiku @Kolpak'a zmyliło i przy kręceniu mojego filmiku również, w momencie podchodzenia do samochodu otwieramy drzwi i dalej kręcimy, a wspomniane powyżej systemy włączają się w momencie otwierania drzwi, czyli kiedy wchodzimy są włączone, a tak nie jest. Wystarczy przed otwarciem drzwi popatrzeć przez okno i widać, że klima nie działa, wentylator nie pracuje, radio nie gra - tak jest u mnie.
    @Kołpak sprawdź jeszcze raz i uwiarygodnij czy u Ciebie jest tak samo.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

zwroty akcji jak w dobrym filmie sensacyjnym haha
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Auto
    Stelvio 2.0 280HP

Domyślnie

@epsonix bez Twojego moduł się nie obejdzie coś tak czuję, przynajmniej jest tak w moim przypadku, ale zaczekajmy jeszcze na test @Kolpak'a.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    z tego co wiem otwarty samochód chyba nie powinien dać się odpalić przez RS - tak coś było w instrukcji na rynek USA. pewnie tak przeciwkradzieżowo i też dla bezpieczeństwa (w garażu zostawia się często otwarty). no chyba że zależy od firmwarów, a może jako zabezpieczenie nie da się zdjąć ręcznego/wrzucić biegu zanim nie wejdzie się z kluczykiem do auta? możesz to jeszcze raz potwierdzić testem
    Otwarty samochód można odpalić przez RS'a, ale w momencie uruchamiania zamykają się drzwi i aby otworzyć potrzeba podejść z kluczykiem lub otworzyć zdalnie.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Aaa no to teraz inna bajka.
    [MENTION=4833]maly_777[/MENTION] podaj ceny za kluczki co by kazdy nie pytał .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
    1000 z kodowaniem

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    1000 z kodowaniem
    Aso tyle samo kasuje... I nie trzeba do wawy dymać [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

No i będę musiał iść do garażu...ale ja jestem prawie przekonany, że wszystko działa bez otwierania (w lato chłodziłem tak samochód).

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Auto
    Stelvio 2.0 280HP

Domyślnie

Sprawdź, bo spać nie będę mógł, chciaż mam jeszcze jedną teorię, ale czekam na Twój wynik.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał POl Zobacz post
    Sprawdź, bo spać nie będę mógł, chciaż mam jeszcze jedną teorię, ale czekam na Twój wynik.
    pisalem wczesniej u mnie odmrozona szyba byla po minucie w polowie wiec chyba powietrze leci radio na pewno sie nie wlacza ogrzewanie tylka kierownicy to nie dziala ale nawiew dziala.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał POl Zobacz post
    Masz rację.
    Tym samym jestem w szoku, bo jakim cudem chłodziłem auto latem?
    Sprawdzałem też na otwartej szybie, bez wchodzenia... panel zaczyna się świecić dopiero po przekręceniu/naciśnięciu jakiegoś przycisku. Działają za to..czujniki parkowania :/

A może...coś się zmienia gdy temperatura zewn. jest wyższa/niższa? Może wtedy działa klima albo ogrzewanie szyby?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Sprawdzałem też na otwartej szybie, bez wchodzenia... panel zaczyna się świecić dopiero po przekręceniu/naciśnięciu jakiegoś przycisku. Działają za to..czujniki parkowania :/
    ważne że panel jest zasilany i naciśnięcie robi akcję, wtedy i ja mogę ze swojego modułu

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    A może...coś się zmienia gdy temperatura zewn. jest wyższa/niższa? Może wtedy działa klima albo ogrzewanie szyby?
    może tak też być, więc mam prośbę [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] i [MENTION=83673]POl[/MENTION] - jak będzie zimniej (na dniach ma być w nocy na minusie podobno), sprawdźcie jak to wtedy działa, czy włączy coś na panelu, czy kierownica będzie ciepła itp. Właśnie zależy mi na teście w aucie ori z USA jak i aucie PL z dołożonym RS.

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Aso tyle samo kasuje... I nie trzeba do wawy dymać Remote start - zdalne uruchomienie
    ktoś na forum pisał że sam kluczyk z wkodowaniem ok 1300, choć Hiszpan (z którym Ty też gadałeś na AO) zapłacił u siebie 240EUR. Oczywiście musisz też doliczyć że kolega [MENTION=4833]maly_777[/MENTION] zrobi Ci tez proxi (tak zakładam) - tak, Ty masz co potrzeba, ale większość nie ma i musi do kogoś jechać i mu coś zapłacić.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.