To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Mam przedłużona gwarancję do końca tego roku.
Czy po tym czasie aplikacja umrze?
Albo raczej będzie bezużyteczna?
Jak ja przedłużyć i jakie to są koszta?
No i co to jest tryb parkingowy?
Moge go włączyć i wyłączyć, ale nie wiem do czego służy?
Dostajesz maile ze samochód zmienił położenie? Mi się skończyła subskrypcja i korki a to nadal działa i dostaję maile. Może przydatne na wyjeździe, ktoś Ci zajumie samochód, sprawdzisz pocztę po godzinie i już wiesz że pozamiatane... (sarkazm taki).
Tak i wczasy spieprzone, zapił bym się na śmierć po takim mailu
Auto z 2020 a pierwsza rejestracja marzec 2021, nie dostaje maili ale w aplikacji mam gdzie się znajduje.
Mam też ile jest paliw, jaki przebieg, ciśnienie w oponach i że jest Ok : silnik, ładowanie, temp oleju silnika i skrzyni biegów , poduszka powietrza.
Nie wiem czy to już ta obcięta wersja bo minęły 3 lata czy jeszcze rozbudowana bo jest na 5 lat?
Nie wiem też do czego służy tryb parkingowy?
Jak go włączę to dostanę info że auto się ruszyło jak ktoś nim odjedzie?
Ostatnio edytowane przez OTTO1 ; 10-04-2025 o 10:03
Parkingowy tryb to chyba właśnie te mailowe powiadomienia:
"Szanowny Kliencie,
Pragniemy poinformować, że o godzinie 11.20.32 w dniu 10-Apr-2025 Twój samochód Alfa Romeo przekroczył limit „odprowadzania samochodu”.
Też miałem te 3/5 lat i działa mi wszystko co napisałeś plus te powiadomienia. Do kiedy to za cholerę nie wiem.
I założę się że ASO też nie wie jak to potem przedłużyć?
W moim ASO wie jeden człowiek ale jak byłem na przeglądzie to był chory i nikt inny nie wiedział... Narazie mnie to nie boli skoro mapy działają plus AA.
Ale rozmawiamy o aplikacji connect?
Bo mamy to inna sprawa, też chcę je zaktualizować bo poprzedni właściciel olał temat i kupując auto w 2021 roku nadal są mapy z 2018 roku.
Ale jak czytam jakie są problemy z pobraniem pliku to nie wiem czy kogoś nie poprosić /zapłacić za pomoc.
Chciałem się zarejestrować na tej stronie i już to jest nie do przejścia.
Aplikacja connect mi działa więc nie wnikałem. O mapy i korki pytałem - to chyba w parze idzie.
Jeżeli nie boli Cię brak korków po zakończeniu subskrypcji map to póki co możesz załadować mapę pobraną z tomtoma a nie ze strony Alfy. Ze strony Alfy i tak nic nie ściągniesz jeśli nie zapłacisz subskrypcji. Samo zarejestrowanie się nic Ci nie da.
A ze strony Tom Tom jest pewne że działa?
Info o korkach i tak z tego co czytałem po zakończeniu subskrypcji nie działa