Z filmiku nic nie dowiesz się.
Wysłane z mojego SM-A500FU
Z filmiku nic nie dowiesz się.
Wysłane z mojego SM-A500FU
Ja u siebie na podlasiu w ASO wymienialem pasek rolki pompa wody plus pasek klinowy 1100 pln I 2 lata gwarancji
nastukane z Honor 8
Witam !
Mam 159, 1.9 jtdm 150km z chippem na 170 km, mam przejechane 202000 a rozrząd był wymieniany przy 150 , wymienić rozrząd ?
Spokojnie można wymieniać 100-120tyś max 5l. Chyba że producent stawia inne warunki np. (atmosferyczne, częste rozruchy (taxi)). Tylko wiele osób i pseudo-fachowców podczas wymiany stwierdza że napinacz i pasek wymieniamy ale pompa taka ładna lub rolka prowadząca nie "gwiżdże" luzów nie ma to zostawiamy a potem dzieją się takie a nie inne że rozrząd wymieniany niedawno a jednak coś strzeliło. Zasada jest taka rozrząd zdemontowany nie powinno się mocować tych samych części tak samo z uszczelką pod głowicą, no chyba że ktoś lubi ekstremalne doznania z jazdy takim samochodem i obstawia ile wytrzyma. Kolejną sprawa jest pasek wielo-rowkowy zdarzają się takie sytuacje że rozrząd mamy pięknie nowy a cały osprzęt przy wielo-rowkowym stary pasek strzela pęka obudowa rozrządu lub sam pasek wpada "pod rozrząd" i mamy małe a kuku.... Czy to jest dużo ostatnio zakupiłem rozrząd do 1,9 150KM rozrząd DAYCO, pompa wody SALERI-SIL ITALIA PA1246A, pasek wielo-rowkowy Dayco, napinacze Dayco i SNR cały komplet 510zł z hurtowni. Wymian prosta wykonana samodzielnie. Jeżeli potrzebujecie części w dobrych cenach zapraszam.
Czym jest wskazane 60tyś ??? Cyba tylko fanaberia lub nie kompletnymi wymianami całości zestawu ewentualnie montując jakieś tanie i marnej jakości części. Proponuję zerknąć do instrukcji dla ułatwienia strona 226 Publikacja n604.38.276PL-2 Edycja 02/2011. 140tyś lub 4l w trudnych warunkach(zimny klimat, jazda miejska z silnikiem pracującym długo na biegu jałowym) lub co 5 lat. Jak toś się boi tych 140tyś to 120tyś spokojnie. Chyba że ktoś ma ochotę to może i przy każdej wymianie oleju wymieniać też na pewno nie zaszkodzi.
Ja bym proponował i ja zawsze wymieniam przy 70 tys w skład rozrządu zawsze biorę rolki INA pompa ori pasek contitech...Po 70 tys rolki INA są jak nowe czuć leki opór raczej smaru![]()
INA i Conti także dobry wybór. Ja kiedyś dawałem pompy Dolz także wytrzymywały deklarowane przebiegi nigdy nie miałem reklamacji.
Twierdzisz, że na zamiennikach można robić 120 tyś, dajesz pisemną gwarancję ma taki przebieg przy zakupie części ?