Mam nadzieję, że założyciel wątku ma jeszcze ochotę na zakup używanego autaPo przeczytaniu wszystkich postów można dostać zawrotu głowy
![]()
Tylko kupując od prywatnej osoby w momencie podpisania umowy, gdy znajdziesz jakąś wadę, to możesz sprzedającemu nagwizdać. Natomiast kupując w komisie masz zdecydowanie większe szanse w dochodzeniu swoich praw.Oczywiście mówię tutaj o realiach panujących w naszym kraju.
Ja jeszcze się nie spotkałem z czymś takim aby komis podawał, że auto jest z np. 2003, a faktycznie jego rocznik to 2001. To jest usiłowanie oszustwa i komisant musiałby być skończonym idiotą aby się tak podkładać. Firmie trudno jest wybrnąć z sytuacji poprzez stwierdzenie "Ojej, pomyliłem się". Wyłożyć całą firmę przez sprzedaż jednego samochodu ? Bezsens. Prywatnej osobie na tym nie zależy.
---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:16 ----------
Szukaj auta w Twojej cenie, a jeśli jest dla Ciebie za daleko na dojazd aby je oglądnąć, to pisz do klubowiczów z danego rejonu aby ktoś podjechał i oglądnął autko. Wtedy ktoś oglądnie, podłączy kompa i zda relację. Ty zdecydujesz czy jechać, czy nie.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
nie rob ze mnie idioty bo to ten komis http://sekula.otomoto.pl/tab?page=1 i sytuacja jak najbardziej autentyczna ... wiec jak sie Tobie nie zdarzylo to przykro mi ... ale mi i innym osoba ogladajaca ta Alfe tak ... wiec przykro mi omnibusie ale nie masz racji . A od prywatnego kolesia kupujac autko nie musisz nic zwracac, bo jak jest samochod ok to własciciel Ci powie wszystko co i jak. aaa i kupujac auto chyba nikomu nie zal wydac 200 zl zeby go sprawdzic na stacji diagnostycznej pod kazdym wzgledem. Wiec mechanicznie i trakcyjnie wiesz na czym stoisz ...
Czy ja gdzieś napisałem, że idiotę z ciebie robię ? Gdzieś napisałem, że nie wierzę, że tak było ? Przeczytaj jeszcze raz ze ze zrozumieniem (ciche czytanie ze zrozumieniem kl. I/II podstawówki) zanim wyrzucać swoje frustracje i personalnie po kimś jechać. Na przyszłość wyhamuj swoje emocje.
Ja kupowałem przyczepkę kempingową od prywatnej osoby i do samego końca twierdził, że to jest rocznik 95, a w dokumentach był 91. I co ? Mam generalizować na podstawie swojego pojedynczego przypadku ? Tak samo Twój jednostkowy przypadek niczego nie przesądza. Jak to prawnie wygląda wiem z doświadczenia. Czy miałeś kiedyś tą nieprzyjemność żądania rękojmi po zakupie pojazdu ?
Jak samochód jest ok, to czy to jest od prywatnej osoby, czy z komisu, czy od UFO, to problemu nie ma i nikt zatajał nic nie będzie. Chyba się z tym zgodzisz ? To, że kupujesz z komisu, czy od prywatnej osoby, to nie zwalnia też od myślenia i samochód należy sprawdzić. Jest jednak mniejsze prawdopodobieństwo, że coś zostanie zatajone w komisie niż przez prywatnego ludka. Komisant jako firma zdecydowanie więcej traci i sprawa zarobku na jednym złomie nie jest warta późniejszych problemów. A, że się trafi jakiś idiota, który problemy lubi...
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 05-02-2012 o 15:51
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF