to co zaoszczędzi wyda później na remonty... znana jest opinia o TS... i takie jest moje zdanie chyba że JTS to tak ale to już nie w tym modelu... i kupić dobrego TS to następny problem.. nie mówiąc że benzyna traci szybciej na wartości niż diesel... fakt że droższy w zakupie ale ten moment obrotowy...;D
do Niemiec też nie masz w 100% pewnego auta bo Polacy też już tam są... ja kupiłem w Polsce sprowadzone z Francji i po roku jeżdżenia bez większych przygód (czujnik położenia wału aby) jak się trochę znasz i wiesz jak auto powinno się zachowywać to w Polsce kupisz dobry egzemplarz... do 15tys spokojnie 2003r. i full opcja ewentualnie popatrz na 2004-2005 do poprawek lakierniczych...
home.mobile.de/SHIBLYAUTOCENTER#des_157130336
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Do poprawek to nawet 2006
tak ale zależy do jakich poprawek... ja myślałem o takich co by nie trzeba było usuwać nawetprzynajmniej nie od razu
2006r to chyba już poobijany trochę byłby...
tutaj ładnie się prezentuje tylko nie wiem czemu przebiegu na zdjęciu licznika nie widać...??
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C22795963.html
Nawet tego bym nie oglądał jeśli alfa ma przełożone fotele na skórę a boczki są welurowe to przebieg został nieźle "uzgodniony". może się dowalam ale na rozsądek jak bym przekładał dla siebie tapicerkę to tylko kompletna (więc handlarz poszedł po kosztach a skoro to zrobił to fotele były w nie najlepszym stanie) ja mam u siebie ok 141 000 i fotele są ok wiec to auto musi mieć nalatane 250 000 lub więcej !!! pomyśl o kosztach naprawy takiego auta, kolejna sprawa na która zwróć uwagę przy oględzinach to kierownica i lewarek , bardzo szybko się przecierają (mam obszyte skórą) są to elementy które handlarze na szybko wymieniają do sprzedaży po taniości
kupują AR 147 patrz na stan konkretnego egzemplarza nie wyposażenie, jak autko zacznie ci się psuć to niestety ale wydasz kupę kasy..
na koniec zapraszam cię do Częstochowy na jadzę próbnąmyślę że warto się przejechać i przymierzyć do tego modelu.
RoBeRt 147, patrzyłem na nią, tylko ten przebieg trochę mnie odstraszył...Chciałbym mieć poniżej dwóch setek
vanish, oczywiście nie patrzę tak bardzo na wyposażenie, akurat się taka trafiła z tych Rybarzowic. Nawet nie wiem, czy bardziej bym nie wolał welurowych siedzeńWiesz, lepiej wydać 15k niż 11k i potem robić coś przy niej. Nawet bym nie przypuścił, że tam były fotele wymieniane
...ale mówię, może się okazać jak jutro by kolega szajbus0 ją obejrzał, że jest warta wycieczki za nią
A propo Częstochowy - mówisz o tej grafitowej za 13,700 tak ?
Widziałeś ją?
Mam tam wujka, może by chwilę znalazł, żeby ją ogarnąć.
Tego modelu to Wam powiem, ze jest sporoJest w czym wybierać. Tylko trochę obaw dostałem dotyczących kupna od handlarzy, bo miałem przekonanie, że prędzej zwykły Kowalski może mnie bardziej zrobić w konia i wcisnąć nie wiadomo co, niż gość, który prowadzi komis. Bo jak coś, to chyba nie będzie narażał reputacji całej firmy dla jednego autka - to się mu by nie opłacało po prostu, a z Kowalskim jak podpiszę umowę to hasta la vista
, no ale...na ten temat pewnie zdania są podzielone
.
edit: Aha. I ciężko panowie znaleźć full opcję z roku 2003+ do 15kRaptem kilka sztuk...albo ja nie umiem szukać, a zaznaczam dodatkowo zawsze "bezwypadkowy" i "bez uszkodzeń". I nie wiem czemu w niektórych ofertach podane jest 110km lub 116km zamiast 115
edit2: Z Częstochowy od początku jeszcze jedna wpadła mi w oko http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9jtd-127tys-km-1wl-ks-serwis-C21696184.html ,może miałeś z nią styczność vanish ?Co prawda golas, ale rocznikiem i przebiegiem nadrabia...
Ostatnio edytowane przez DonARello ; 08-02-2012 o 09:55
Nie grafitową generalnie proponowałem ci przejażdżkę mojąwiesz zawsze przed zakupem warto się przymierzyć do samochodu a poza tym mam od ją od nowości to co nieco już wiem
boczki w przedlifcie czesto sa welurowe a siedzenie w skorze
vanish: "Nawet tego bym nie oglądał jeśli alfa ma przełożone fotele na skórę a boczki są welurowe to przebieg został nieźle "uzgodniony". może się dowalam ale "
Bez obaw ! Wystarczy, że siedziałem na miejscu pasażeraNiektóre auta są piękne z zewnątrz, a środek słaby (np. Leon), a inne na odwrót. AR 147 łączy w sobie wszystko + strasznie wygodnie się siedzi
Ale dzięki za propozycję
Najwyżej jakbym wpadł do Częstochowy, to mógłbym zajechać po Ciebie i ocenilibyśmy wspólnie jedną z tych dwóch, jeśli miałbyś chęć
Generalnie - do 15k na tą chwilę nie ma lepszego wyboru niż Alfa 147, a na celowniku wcześniej miałem takie coś jak: BMW E46 320D, A3, Leon, Ibiza III, Laguna II i nikt mnie nie przekona, że VW czy Skodę lepiej, żebym brał, bo bezawaryjne
Na to nie ma reguły, a cóż z tego, że części tanie? Będę wydawał mniej...ale częściej, to tak samo jak z kupowaniem butów na rynku - tanie, ale niedługo trzeba będzie wymienić
Wiem co chcę i tyle, dziękuję dobranoc
![]()