i jak dowiedział się już ktoś czemu do 1.9JTD nie podchodzą te sprężyny? Chętnie bym je zakupił jak by podeszły do 1.9
i jak dowiedział się już ktoś czemu do 1.9JTD nie podchodzą te sprężyny? Chętnie bym je zakupił jak by podeszły do 1.9
Jeśli chodzi o sprężyny Sparco to podchodzą do 1.9. Oczywiście twardość sprężyn dedykowanych do modeli z cięższymi silnikami jest większa, ale z autopsji powiem, że jeździ się na nich o wiele lepiej niż na seryjnych, a ich twardość jest optymalna
czyli który model wybrać do 156 1.9?![]()
odpisali mi z rallyshop.pl że te sprężyny nie pasują do 1,9JTD ponieważ silnik jest cięższy i jest większy nacisk osi, a tak to różnicy nie ma.
Chyba się skusze, na nie
Teraz pytanie ile kg silnik diesla jest cięższy od benzyniaka ? Ew się co wywali co zbędne-tylko na razie nie wiem co, chyba akumulator wywalę i wstawię 2 paluszki![]()
A potem narzekaj na padające zawieszenie w AlfieRozwalaja mnie tacy ludzie, nie pasuje? a uj tam, ujebie się i będzie...
Zainwestuj w normalne sprężyny przeznaczone do Twojego auta...
Bez spiny kolego. Zapytałem jaka jest różnica w masie między tymi silnikami bo jak niewielka to dużej różnicy nie robi.
Jeśli producent sprężyn zaprojektował inne do JTD i inne do TSów to znaczy to, że różnica jest na tyle duża, że jedne do drugich nie pasują.. Myślisz, że im się bardziej opłaca robić różne springi?
ok spytam inaczej, zakładał te sprężyny ktoś do diesla, jak to się sprawowało po dłuższym użytkowaniu?
Sam 2.0 TS waży jakieś 130kg, diesel z racji wymagających wysokiej sztywności podzespołów jak blok, może być cięższy, do tego wytrzymalsza skrzynia, półosie, większy akumulator, osprzęt turbo... Z tego co ja się orientuję, to różnica wagi jest jakieś 50kg a to sporo, bo to wszystko jest z przodu.
Przód na tych sprężynach może Ci usiąść np 40 mm zamiast 30 mm. Jak już musisz je zakładać, to faktycznie aku wywal do bagażnika, to zawsze parę ładnych kilo mniej z przodu auta. Bardziej to już nie ma co z przodu auta wywalać.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda