Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 104

Temat: Sprzęgło do 1.9 16V 103KW.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

moim zdaniem z dwumasem wszystko będzie pasowało.
    inaczej gdyby tłumiki były na zewnątrz.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Rybkamj odpisał, ze zmieniał komplet z dwumasą ale on nie wie czy pasuje do 8V bo montował do 16V mam pytać cinka. Cinek odpisał to co cytowałem na stronie wcześniej czyli "Montaż tarczy ze stilo nie jest możliwy - nie wiem kto takie wieści rozsiewa..." No nic trzeba będzie załatwić ten dwumas do przymiarki i sprawdzić organoleptycznie.

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

cinek_ wiele rzeczy uznaje za niemożliwe a jednak ktoś to zrobił

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Teraz jeszcze sie przyglądam obu zestawom i co prawda ta tarcza ze stilo nie ma oznaczeń stron ale z tego co widziałem tłumiki zawsze przychodzą od strony docisku. Wiec powinno chyba byc tak jak na foto i na moje oko to też powinno pasować:

EDIT:

No dostałem odpowiedz od Bartola i Kolina. Ten pierwszy ma u siebie seryjne, a kolin montował sam zestaw docisk + tarcza bez dwumasu i u niego pasowało P&P wiec co raz mniejszą andzieje mam ze to kwestia koła dwumasowego. Kurde przydała by sie opinia jakiegoś mechanika który zna różnice między skrzyniami 5b i 6b bo ja już pomysłów nie mam, a raczej mam jeden taki aby kupic seryjny zestaw 826230 taki jek jest dedykowany do 115KM :/

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Skrzynia 6b ma dluzszy kolniez na sprzeglo i dwumas.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

No i wszystko w temcie. U mnie przy montażu słoneczko docisku po prostu by sie oparło o tłumiki drgan na tarczy sprzegła mechanik mówi, ze nawet nie wie czy by dokręcił docisk do konca. Tak więc dwumas pewnie gówno da. Jutro chyba zamawiam seryjny zestaw nie czakając na dwumas od stilo bo miałbym go najwcześniej w piątek, a jak w piątek sie okaże, ze i tak nie pasuje to zanim wymienie sprzegło zrobi sie poniedziałek/wtorek i tym sposobem będę tydzień w plecy...
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 22-05-2013 o 20:19

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    No i wszystko w temcie. U mnie przy montażu słoneczko docisku po prostu by sie oparło o tłumiki drgan na tarczy sprzegła mechanik mówi, ze nawet nie wie czy by dokręcił docisk do konca. Tak więc dwumas pewnie gówno da. Jutro chyba zamawiam seryjny zestaw nie czakając na dwumas od stilo bo miałbym go najwcześniej w piątek, a jak w piątek sie okaże, ze i tak nie pasuje to zanim wymienie sprzegło zrobi sie poniedziałek/wtorek i tym sposobem będę tydzień w plecy...
    Wg mnie jak dwumas będzie ze stilo to wszystko będzie ok.
    Wszystko zależy od tego jak wycięty jest dwumas. Docisk przecież przykręcasz do dwumasy. Dwumasę do wału. Jeżeli cały zestaw zmieści się w skrzyni to nie powinno być żadnych problemów.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Jutro się sprawa wyjaśnie mam mieć dwumas od Stilo ale patrząc po fotach to ja nie widze różnic między tym z Alfy, a tym ze Stilo. Powiem więcej moja alfa 115KM ma taki sam dwumas wg. katalogu Valeo jak alfa 140KM, a kolin pisał, ze dwumasu od stilo nie wkładał i u niego pasowało wiec WTF? Może winny jest ten śmieszny mechanizm samoregulacji w docisku?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Dla potomnych napisze , że do JTD 8V sprzęgło ze Stilo/Thesis numer 826330 pasuje tylko i wyłącznie z kołem dwumasowym równiez od Stilo/Thesis 836012 tak wiec wymiana trwała ponad tydzień i dodatkowo musiałem wymienić sprawne koło dwumasowe jedyny plus to mam teraz zapas na mody oraz spokój ze sprzegłem i dwumasem bo drugi raz już chyba nie zdąże wymienić w tym aucie. Jedno co mnie zaskoczyło to myślałem, że z mocniejszym dociskiem sprzegło będzie chodzić cieżej, a tu zdziwienie bo chodzi o wiele lżej niż z oryginalnym.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdańsk/Łomża
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 140KM

Domyślnie

To jeszcze ja się podepnę. Niedługo też czeka mnie wymiana sprzęgła w AR 147 1,9 jtd 16v 140KM i teraz moje pytanie: wg katalogu valeo pasuje komplet sprzęgła 828063, ale praktycznie nigdzie nie mogę go dostać (znalazłem tylko na alledrogo za 760). W ASO za sprzęgło chcą 1150... Możecie podać jakieś inne komplety, które by pasowały do mojego autka (bo już tracę cierpliwość z tym szukaniem)? (ew. jakiś sklep, gdzie mogę dostać to 828063) . Z góry dzięki za odpowiedź.