Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 99

Temat: Zakup Alfy 146 i kilka problemów na początek

Użytkownik Rowerzysta Avatar PawelRm
    Mieszka w
    Radom/Lublin
    Auto
    była: Alfa Romeo 146 1.7 BOXER 1996r :( jest 307

Domyślnie

no to odpuszcze sobie naprawe ręcznego narazie... może jak zrobi się cieplej to cos bede kombinował.

Co do moich problemów postanowiłem wymienić świece i cewke zapłonową (tak na zaś) i tu sie rodzi kolejne pytanie. Byłem dziś w sklepie motoryzacyjnym i powiedziałem gościowi model, silnik i rok, wklepał to w system i on mi mówi że świece zwykłe NGK takie 10zł za sztuke będą dobre... troche się zdziwiłem i mu mówie że jak sie konsultowałem z ludźmi z tym silnikiem to twierdzili że do boxera 1.7 podchodzą takie za ok 40zł za sztuke... on na to że jest przekonany że takie zwykłe podejdą bez problemu ale jak chce to mam spisać model świec jakie chce to zamówi... to jak to jest z tymi świecami do boxera 1.7 ? druga sprawa to za przewody bosha chce 140zł a za cewkę zapłonową mówi że ceny zaczynają się od 150zł ale on poleca taką za 200zł i wymienił jakąś firme że niby dobra... ale tak czy siak to troche nie za tanio ?

co o tym sądzicie ? jakieś wskazówki co jakie kupić ?
    Ostatnio edytowane przez PawelRm ; 28-01-2013 o 17:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar Alucard30
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    2.4 JTD ++

Domyślnie

Ceny niespecjalnie drogie - chociaż każdy inaczej to widzi.
    Ja bym nie oszczędzał na takich sprawach jak cewka/przewody/świece - bo akurat w zimę docenisz dobrej jakości układ zapłonowy, tym bardziej przy rozruchu boxera.

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał PawelRm Zobacz post
    no to odpuszcze sobie naprawe ręcznego narazie... może jak zrobi się cieplej to cos bede kombinował.

Co do moich problemów postanowiłem wymienić świece i cewke zapłonową (tak na zaś) i tu sie rodzi kolejne pytanie. Byłem dziś w sklepie motoryzacyjnym i powiedziałem gościowi model, silnik i rok, wklepał to w system i on mi mówi że świece zwykłe NGK takie 10zł za sztuke będą dobre... troche się zdziwiłem i mu mówie że jak sie konsultowałem z ludźmi z tym silnikiem to twierdzili że do boxera 1.7 podchodzą takie za ok 40zł za sztuke... on na to że jest przekonany że takie zwykłe podejdą bez problemu ale jak chce to mam spisać model świec jakie chce to zamówi... to jak to jest z tymi świecami do boxera 1.7 ? druga sprawa to za przewody bosha chce 140zł a za cewkę zapłonową mówi że ceny zaczynają się od 150zł ale on poleca taką za 200zł i wymienił jakąś firme że niby dobra... ale tak czy siak to troche nie za tanio ?

co o tym sądzicie ? jakieś wskazówki co jakie kupić ?
    Producent zaleca do boxera 1.7 16v platynowe świece NGK o numerze PFR6B, około 30zł za szt..

Co do przewodów to nie wiem czy warto wydawać 160zł na Boscha, skoro NGK kosztują 112zł.
    http://www.e-ngk.pl/advanced_search_...R204&x=59&y=13

Cewka to raczej tylko Boscha. Nowa 81zł
    http://e-autoparts.pl/cewka-zaplonowa-p-170.html

Wnioski? Idź do innego sklepu, bo w tym jak widać pracują głąby.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomakt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16V 95'

Domyślnie

Wcześniej tam pisałem, że według tego co czytałem cewka tylko oryginalna, fajnie, że to tylko 80 zł za Boscha
    a co do świec to ja kupiłem te za 10 zł (koleś mi właśnie powiedział, że takie), ale problem nie zniknął więc radzę kupić te platynowe,

Mieszka w
    Radom/Lublin
    Auto

Domyślnie

dzieki. a jeszcze mam jedno pytanie. zamawiam klocki hamulcowe i chciałem te trw gdb1223 a gość (dokładnie z tego sklepu http://www.lucascentrum.pl/?id_w=10) jest pewny że podejdą dużo tańsze klocki od tempry też trw ale nie chciał podać numeru katalogowego. Różnica w cenie jest spora bo za te 1223 z montażem chce 210 zł a za te od tempry 130zł z montażem .... móglby sie jeszcze ktoś wypowiedzieć odnośnie tej kwestii ?
    Ostatnio edytowane przez PawelRm ; 02-02-2013 o 12:11

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klakierr
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.9JTD, 2000r.

Domyślnie

dzieki. a jeszcze mam jedno pytanie. zamawiam klocki hamulcowe i chciałem te trw gdb1223 a gość (dokładnie z tego sklepu http://www.lucascentrum.pl/?id_w=10) jest pewny że podejdą dużo tańsze klocki od tempry też trw ale nie chciał podać numeru katalogowego. Różnica w cenie jest spora bo za te 1223 z montażem chce 210 zł a za te od tempry 130zł z montażem .... móglby sie jeszcze ktoś wypowiedzieć odnośnie tej kwestii ?
    Kup klocki Steinhoff. (coś takiego - http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-c...926069997.html )
    Napisz do nich, dobiorą klocki idealne dla Ciebie. Ja jestem bardzo zadowolony z jakości klocków, oraz z obsługi w firmie 'martec'.

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Gość zapewne mówił o klockach TRW GDB458. Są prawie identyczne jak w GDB1223 a kosztują 65zł a nie 125 jak GDB1223. Powinny pasować, tu masz porównanie:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	TRW.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	103.9 KB
ID:	84704

Mieszka w
    Radom/Lublin
    Auto

Domyślnie

no to chyba troche koles przesadza z cenami.... do tego reklamują sie na stronie że kupione u nich klocki to robocizna gratis... Ile mechanik powinien ode mnie skasować za wymiane klocków ?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Klakierr Zobacz post
    Kup klocki Steinhoff. (coś takiego - http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-c...926069997.html )
    Napisz do nich, dobiorą klocki idealne dla Ciebie. Ja jestem bardzo zadowolony z jakości klocków, oraz z obsługi w firmie 'martec'.

ktoś może sie wypowiedzieć na temat tych klocków ? cena extra a jak opinie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klakierr
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.9JTD, 2000r.

Domyślnie

Mam je na swojej 145, rodzice mają je w swojej 156. Znajomy ma je w swoim mondeo, my nie narzekamy, a wręcz jak widzisz polecam
    Są naprawdę świetne + polski producent

Z ciekawostek dodam, że polski fiat używa ich na pierwszy montaż. Wpisz w google, nie spotkałem się z żadną negatywną opinią.

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

no to chyba troche koles przesadza z cenami.... do tego reklamują sie na stronie że kupione u nich klocki to robocizna gratis... Ile mechanik powinien ode mnie skasować za wymiane klocków ?
    Pamiętaj, że każdy handlarz to krętacz i naciągacz Koszt robocizny nie powinien przekroczyć 50zł za oś. No ale dzisiaj różnie to bywa. Najlepiej i najtaniej zrobić to samemu.
    Ostatnio edytowane przez saroo ; 02-02-2013 o 20:45