WOW! Ktoś jeszcze uważa rs2 i V8 za syf nad syfy?Takie zdanie mam o starych modelach, o których właśnie tutaj jest rozmowa.
No i tu pojawia się problem. W autach tej klasy nie sama moc się liczy a to, jak jest ona rozwijana. Przypuszczam, że właśnie dlatego audi przestało produkować mocne, czterocylindrowe turbo na rzecz dużych V8.wolałbym 2.0 turbo niz wolnossaka
A tak z ciekawości to co 164 miała takiego fajnego na pokładzie oprócz amorów na baterie?
Cieszę się bardzo i powtarzam, że nigdy nie twierdziłem, iż 164 to bubel. Mogłem się ewentualnie przyczepić do mongolskiej twarzyszanuje to co napisałeś i doceniam
- - - Updated - - -
i może jeszcze do deski rozdzielczej z autobusu MPK
Pozdrawiam!
I to był właśnie powód moim zdaniem upadku pewnego etapu motoryzacji tych lat.
Bo niech sobie ludzie mówią co chcą ale era turbo i silników które z małych pojemności wyciągały setki koni była piękna.
To samo w F1
Fakt, że turbo było zawsze wyżyłowane i wydajność jak i wytrzymałośc takich silników była ... średnia.
Ale za to kopanie po plecach zamiatało podłoge
do dziś pamiętam moją podróż deltą z torsenem i turbo na pokładzie. ktore dawało cos w okolicach 320 koni. (fakt nie ta klasa, auto rajdowe) ale to było coś pięknego ...
wolnossaki są również fajne ... ale turbo daje ten dreszczyk emocji
deske zaszczepioną do nowych solarisów ?
147 powodów do zadowolenia
ERA TURBO POWRACA!
Żeby dostać kopa w plecy wystarczy przejechać się mocnym TDI
Stare turbo były "fajne" bo były nieobliczalne, tyle tylko, że lwia część aut z tymi silnikami to teraz nowe alfy
Jeszcze jeden dowód na to, że MB był w wtedy królem! Jego samochody, chyba jako jedyne, prezentowały się dobrze w różu!![]()
już mi polecili kupić mocnego JTD zeby kopało w plecy ...
i szukam zaś benzyny.
rozwiń to bo chyba nie złapałem sensu.
Szczerze .. nie rozumie i nigdy nie rozumiałem kultu GWIAZDY.
Jeździłem w124 coupe ? było coś takiego ? takie tez kwadratowe. na bank coupe ale nie wiem czy to 124 sie nazywalo.
Fajnie .. miota dupa ok .. ale zeby to auto do mnie jakos specjalnie przemawiało ?
Jeździłem clk 200 na kompresorze, tu juz mi sie podobało - moze kwestia tego ze jednak auto młodsze ... ale ze nie znalazło sie nic ciekawego nie kupiłem.
Ostatnio sie dowiedziałem ze jedyny mercedes w moim zasięgu który jako tako mi sie podoba - czyli c klasa w jakims sedanie - taki ładny okrągły okular - to jakieś dziadowskie auto za które nie warto płacic ( spece od onetu) (swoja droga w tym zestawieniu byla tez gtvka)
Wiem ze mnie zaraz czesc wysmieje ... ale kiedys chcialem tez A klase kupic .. ale jakos odszedłem od miska.
No dobra .. SEKa bym kupił... mój kolega miał na handel takiego ,,, super maszyna ,,,
omron8 znawco motoryzacji, audi 200 to bardziej lukusowa 100, podobnie jak późniejsze 100/A6. Dziadostwo jedno i drugie.
Więc czego szczególnego w 200 się doszukujesz, nie wiem.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Po bolesnym wytraceniu prędkości na drzewie dostały nowe życie pod postacią innych autrozwiń to bo chyba nie złapałem sensu
Było ale C124. Było też cabrio, kombi, przedłużone hotelowe.Jeździłem w124 coupe ? było coś takiego ?
Jakość wykonanie (w tym niezawodność najwyższa na świecie) i ponadprzeciętny komfort jazdy. Przejedź się np. beczką w najtańszej wersji to będziesz wiedział o czym mówię. Od lat 80-tych wręcz absurdalnie moce i wielkie silniki. Podniecają się ludzi amerykańskimi musclecarami o których ciężko coś dobrego powiedzieć, a myślą że niemieckie auta to tylko golfy III 1.6 lub TDI. Słyszałeś kiedyś o zondzie? A słyszałeś o SL-u R129 z lat 80-tych? Zgadnij od czego zonda ma silnik...Szczerze .. nie rozumie i nigdy nie rozumiałem kultu GWIAZDY
- - - Updated - - -
Znów nie łapię o co Ci chodzi :/ 164 to bardziej luksusowa kromka...omron8 znawco motoryzacji, audi 200 to bardziej lukusowa 100
a to rdza nie je mercedesów ? to mercedesy juz w rat style wychodziły ?
Zgodze sie co do przebiegów - ma sąsiad beczke z przebiegiem kolo miliona ... ale zjedzona w ch.
Tak wiem co to jest zonda i ze ma silnik amg.
stare mercedesy miały jedna zalete ... były ładne .. póki nie doszło do ery kanciaków
- - - Updated - - -
Sądzę że jeśli chodzi o AR to niestety ale to już lata 90 i w 90% to po prostu fiaty coupe turbo od pogan sprowadzane.
Zonda niemiecka, hahahah. Omron8 znawca motoryzacji!
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Rdza je merole od czasów okulara. Bekę skończyli produkować zanim zaczęli 164. To, że ma prawie bańkę nakręconą to znaczy pewnie tyle, że już pewnie z 10 osób przekręciło w niej licznik
http://www.diseno-art.com/encycloped..._Roadster.htmlZonda niemiecka, hahahah. Omron8 znawca motoryzacji!
- - - Updated - - -
Chodzi mi o to, że były trudne do opanowania. Moc pojawiała się "znikąd" i było jej tyle, że ludzie najnormalniej w świecie lądowali na poboczu.Po bolesnym wytraceniu prędkości na drzewie dostały nowe życie pod postacią innych aut
- - - Updated - - -
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercede...#AMG_offerings
"Extremely rare was the SL 73 AMG, sold through Mercedes-AMG in 1995, and offering the most powerful V12 engine ever put into an SL up to that time. After a brief hiatus, the SL73 was offered again from 1998 to 2001. The same 7.3 L V12 was later used by Pagani in the Zonda. Only 85 cars were made."
- - - Updated - - -
Wujkowi widzę pani w szkole każe wierszyki pisać! Niedługo być może zda egzamin na prawko (o ile nie jest za głupi) i może mamusia kupi mu pierwsze auto!
Czytaj i pisz Kolego ze zrozumieniem bo to co obserwuję to już ludzkie pojęcie przechodzi!!
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 19-01-2013 o 15:55 Powód: Ale na rodziny się nie najeżdża. Mniej emocji