moja tez nie jest krecona wyzej 5 tys. i silnk wisi poprawnie
moja tez nie jest krecona wyzej 5 tys. i silnk wisi poprawnie
Wracając jeszcze do nieszczęsnego zawieszenia w 156 to Barus pisał że NAJTAŃSZE wahacze kosztują 500 zł (niektórym wytrzymują 5.000 km).
Twój ojciec za 1000 zł zrobił zawias z amorami (i to u mechaniora). Dołóż do tych 500zł ten 1000zł + jeszcze trochę bo w 156 więcej roboty i już tak kolorowo wcale nie jest. Szczególnie jak kupisz fanty jakiejś dziwnej firmy co skupuje najtańsze badziewie ze świata. Można się rozczarować trochę...
Co do gazu w TS-ie to pamiętaj, że wypadałoby mieć sprawne świece i kable co wcale nie jest takie prost w tym silniku (8 świec = duża kasa).
Jak ktoś sprzedaje auto to zazwyczaj już z nie nowymi częściami i wcześnie czy później autko wydrze z ciebie kaskę. Pewnie, że dużo napraw można samemu ogarnąć ale trzeba mieć chęci i jakąś miejscówę do tego. No i jakieś podstawowe narzędzia by się przydały. A jak Ci się panewka przekręci (co trzeba brać pod uwagę kupując ten samochód) to nawet coś więcej niż młotek i przecinak![]()
kupilem dzis od znajomego seata ibize III 1.9 TDi (110km chipowanego na 146km) maly samochod co prawda ale malo pali i znam dobrze koszty utrzymania...do tego bardzo fajnie sie zbiera
Najważniejsze że nie skusiłeś się na 2.5 TDI a już tym bardziej w V6![]()
Tylko pamiętaj, żeby studzić turbo po ostrej/długiej jeździe
Powodzenia!!
dzieki koledzy za radeta nauka mnie kosztowała sporo u ojca w toledo II
![]()
ja kupiłem AR 2.0 16v twinspark w bezynie, na samochód wydałem niecałe 7 tys, wymieniłem komplet tarcze, klocki, przód tył, rozrząd, szklanki, pasek alternatora, napinacz, amortyzatory przód tył orginał, wachacze przednie górne oraz dół,tylnie w sumie za orginalne części zapłaciłem dodatkowo dyche, Alfa a przynajmniej moja to dla mnie hobby, bo w tej cenie mógłbym mieć mniej awaryjny wózek także jak chcesz alfe to jak kolega wcześniuej napisał dobrze się zastanów, jazda nią to frajda, ale albo weź dobrego mechanika ze sobą albo przygotuj się na wydatki