Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 177

Temat: Woski/szampony koloryzujące

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie jest trwały? U mnie spokojnie siedzi na aucie 3-4 miechy przy cotygodniowym myciu. Nakładany w sekwencji DJ LP, PB PH i na to 2 x colli. Myte Duraglossem i do tego QD CG Pro Detailer. Wiadomo swissvax to nie jest ale nic równie trwałego co nie będzie kosztowało worka pieniędzy nie widziałem. Myśle o PB Nattys Blue efekt podobno lepszy ale trwałosć sporo niższa no chyba, ze sobie kupie tester lusso oro.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Camey Zobacz post
    Colli jest o tyle dobry, że względnie tani. Cholernie przyciąga kurz a na ciemnym lakierze nie wygląda to najfajniej no i trwały to mimo wszystko on nie jest. Przed zimą OK ale na sezon letni są lepsze...
    Wg. opinii przyciąga do pierwszego mycia, potem już tego nie widać. Ja w sumie nie zaobserwowałem.
    Mnie się wydaje, że jest najtrwalszy z tych przystępnych cenowo. Chociaż ja nie testowałem innych trwałych wosków, piszę to co przeczytałem na kosmetykaaut.pl

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Wiadomo swissvax to nie jest ale nic równie trwałego co nie będzie kosztowało worka pieniędzy nie widziałem.
    Jest jeszcze alternatywa w postaci Finish Kare 1000P HI oraz Meguiarsa #16

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Nie jest trwały? U mnie spokojnie siedzi na aucie 3-4 miechy przy cotygodniowym myciu. Nakładany w sekwencji DJ LP, PB PH i na to 2 x colli. Myte Duraglossem i do tego QD CG Pro Detailer. Wiadomo swissvax to nie jest ale nic równie trwałego co nie będzie kosztowało worka pieniędzy nie widziałem. Myśle o PB Nattys Blue efekt podobno lepszy ale trwałosć sporo niższa no chyba, ze sobie kupie tester lusso oro.
    Lusso Oro bardzo fajny wosk, u mnie siedzi z 1.5-2 miechy średnio, przy czym średnia mycia to chyba raz na tydzień
    Baardzo przyjemnie się nakłada i poleruje, i fajnie pachnie. Ja używam z dedykowanym cleanerem.

FK Hi Temp też nieźle długo potrafi siedzieć, ja używam na felgach bo dobrze wytrzymuje temperatury z powodu hebli, przy czym używając ostrej chemii do czyszczenia felg (heble mi mocno pylą) niestety dość łatwo zchodzi. Aczkolwiek jest spora różnica w czyszczniu felg z i bez wosku
    Ostatnio edytowane przez Krusz ; 30-01-2013 o 17:34

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Miałem colli u siebie i po dwóch aplikacjach w sezonie letnim postanowiłem zostawić je sobie na zimę własnie przez ten kurz. Trwałość - podwójna aplikacja no wyglinkowane nadwozie, mycie co najmniej 2 x tygodniowo(właśnie przez kurz) - po około 6 tygodniach nie było nic. Na lato mam jeszcze końcówkę Lusso ORO, który obok wosków Poor Boys jest moim zdaniem liderem jeżeli chodzi o woski z tego przedziału cenowego. Ojciec w swoim Mondku ma zakupiony w prezencie wosk "Victoria Coucorse" (tak to się chyba pisze) kosztował trochę ponad 100 zł. Trwałość średnia ale efekt zacny - ja polecam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Niepołomice
    Auto
    159, 1.9 jtd, 8v

Domyślnie

Koledzy,co myślicie o kredkach do maskowania rys, możecie jakieś polecić, albo inny sposób do maskowania tychże? Chodzi mi o rysy i odpryski po kiamieniach.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Camey Zobacz post
    Miałem colli u siebie i po dwóch aplikacjach w sezonie letnim postanowiłem zostawić je sobie na zimę własnie przez ten kurz. Trwałość - podwójna aplikacja no wyglinkowane nadwozie, mycie co najmniej 2 x tygodniowo(właśnie przez kurz) - po około 6 tygodniach nie było nic. Na lato mam jeszcze końcówkę Lusso ORO, który obok wosków Poor Boys jest moim zdaniem liderem jeżeli chodzi o woski z tego przedziału cenowego. Ojciec w swoim Mondku ma zakupiony w prezencie wosk "Victoria Coucorse" (tak to się chyba pisze) kosztował trochę ponad 100 zł. Trwałość średnia ale efekt zacny - ja polecam
    To chyba masz zbyt agresywny szampon bo raczej większości z forum KA spokojnie wytrzymuje 3 miesiące po odpowiedniej aplikacji czyli glinka + cleaner + wosk (u mnie dodatkowo pod wosk idzie zawsze glaze black hole). Co do kurzu to ja zaobserwowałem tylko siadanie zaraz po aplikacji po następnym myciu i użyciu QD już tak kurzu nie łapał, jednak jak pisałem może z ciekawości skusze się na wiosne na coś innego

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

To chyba masz zbyt agresywny szampon bo raczej większości z forum KA spokojnie wytrzymuje 3 miesiące po odpowiedniej aplikacji czyli glinka + cleaner + wosk (u mnie dodatkowo pod wosk idzie zawsze glaze black hole). Co do kurzu to ja zaobserwowałem tylko siadanie zaraz po aplikacji po następnym myciu i użyciu QD już tak kurzu nie łapał, jednak jak pisałem może z ciekawości skusze się na wiosne na coś innego
    No być może ale używałem sonaxa i duraglossa czyli raczej standardowych pozycji. Po myciu kładłem QD od megsa ale to średnio pomagło i zrezygnowałem z colli.
    A jakie masz opinie o Black Hole ?? Ponoć fajnie podbija ciemne lakiery, wart jest swojej ceny ??

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ja jestem z BH bardzo zadowolony. Mam czarną Alfę i po aplikacji wygląda mega. Jedyny minus to, ze jest dość gęsty i trzeba przy ręcznym nakładaniu się nieźle namachać :/ Najlepiej kupić sobie tester na próbe szkoda od razu wywalać kase na duże opakowanie.

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał marek08125 Zobacz post
    Koledzy,co myślicie o kredkach do maskowania rys, możecie jakieś polecić, albo inny sposób do maskowania tychże? Chodzi mi o rysy i odpryski po kiamieniach.
    Zależy o czym mówimy.
    Jak o zwykłych woskówkach, to ledwo wypełnia białą powierzchnię rysy i z daleka jej tak nie widać. Działa do pierwszego lepszego mycia.
    Jak o żywicowych pisakach do rys, to ponoć działa ale tylko na płytki rysy i tylko jak na dworze jest słońce.

Ja mam swój sposób na usuwanie rys ale wymaga lakieru bazowego (w sumie chyba nawet do paznokci byłby ok), papieru ściernego 2000, polerowania i ciut czasu ^^
    Robię to tak:
    - odtłuszczam rysę,
    - paćkam po niej lakierem, to nic, że zostaje brzydki placek, czekam aż wyschnie,
    - delikatnie szoruję papierem wodnym 2000,
    - poleruję, najlepiej ofc polerką maszynową, bo momencik i nie ma, ręką to trzeba z pół godziny.

Tym sposobem usunąłem lub sprawiłem, że są niewidoczne, większość rys na Maździe.

Odpryski to trudniejsza bajka, jeszcze na nie dobrej metody nie mam, ale to kwestia czasu ^^
    Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 02-02-2013 o 15:07
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/