Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 188

Temat: Fotelik dla dziecka

Użytkownik Świeżak Avatar madmaxwro
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 2.0 jtdm

Domyślnie

jak mogę to warto odwiedzić http://osiemgwiazdek.pl/ sprzedawcy rzetelni i maja pojecie o fotelikach dodam ze mam 2 dzieci
    Ostatnio edytowane przez madmaxwro ; 17-02-2015 o 17:10

Użytkownik Embrion Avatar sawal_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    159 SW 1.9

Domyślnie

Recaro Young Sport 9-36kg. W testach różnie wychodzi raz na górze rankingu raz średnio ale się zdecydowałem. Fotelik wygląda na solidny, materiały ok. Jeśli chodzi o miejsce to jest wystarczająco po zamontowaniu zarówno z przodu jak i z tyłu. A i córka siedzi w nim swobodnie. Jest tam regulacja do pozycji lekko leżącej która w razie zaśnięcia wystarcza.
    PS. Kolorów też kilka do wyboru więc pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Tu raczej kolor nie powinien decydować ale wiemy jak jest - nasza Alfa musi wyglądać

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jedrek1980
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo 159 Bella

Domyślnie

To ja zapytam z innej beczki trochę. Czy 159 mają isofix
    BYŁ LEON by COMPSPORT
    JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał jedrek1980 Zobacz post
    Masz 9 i pytasz? Sprawdz sobie kanape i zobacz czy masz...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jedrek1980
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo 159 Bella

Domyślnie

To może źle zapytałem.Czy wszystkie roczniki mają?
    BYŁ LEON by COMPSPORT
    JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP

Użytkownik Maniak resoraków Avatar CzechoPost
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDM 2010r

Domyślnie

Cytat Napisał Woopy Zobacz post
    alces1 możesz coś więcej na temat tego fotelika napisać?
    Masz wkładkę ISO FIX?
    W jakim wieku dziecko?
    Możesz zrobić zdjęcie w aucie?
    Jest sporo miejsca dla dziecka i czy jest komfort wsiadania i wysiadania?
    Czy fotel przedni jest przysunięty maksymalnie?
    Jak długo już jest użytkowany?
    Jak jakość wykonania?
    Zdjęcie masz w poście nr 26
    mam dwa takie foteliki.
    Fotelik pasuje idealnie na kanapę w 9
    Fotelik nazywa się Avionaut Glider (Royal to wersja tapicerki)
    Na zdjęciach wersja Royal i Softy
    Ostatnio edytowane przez CzechoPost ; 24-02-2015 o 17:34

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Dziś odebrałem Cybex Sirona. Montaż prawie bez problemu, gdyż nie mogłem zatrzasnąć jednego uchwytu. Gdy przełożyłem fotelik za pasażera zamontował się wzorcowo. Jako ze chce go mieć za sobą, po dłuższych próbach problematyczny zatrzask zatrzasnął się. Wyglądało to jakby warstwa farby na isofixie była za gruba i dopiero po kilkunastu próbach zatrzaśnięcia starła sie na tyle ze uchwyt zaskoczył. Miejsca tez nawet sporo, nie potrzebowałem przestawiać swojego fotela.

Ostatnio edytowane przez marqo ; 13-03-2015 o 18:57
    La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Użytkownik Rowerzysta Avatar runforestrun
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 16V @ 186 KM 416 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał marqo Zobacz post
    Dziś odebrałem Cybex Sirona. Montaż prawie bez problemu, gdyż nie mogłem zatrzasnąć jednego uchwytu. Gdy przełożyłem fotelik za pasażera zamontował się wzorcowo. Jako ze chce go mieć za sobą, po dłuższych próbach problematyczny zatrzask zatrzasnął się. Wyglądało to jakby warstwa farby na isofixie była za gruba i dopiero po kilkunastu próbach zatrzaśnięcia starła sie na tyle ze uchwyt zaskoczył. Miejsca tez nawet sporo, nie potrzebowałem przestawiać swojego fotela.
    Super fotelik Świetny wybór wg mnie.

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    W informacji producenta w katalogu pasujących samochodów jest wymieniona 159 (miejsca tylne) a 156 ma raczej podobnie. Jak kupię przez neta to mam 14 dni na zwrot jak by nie pasował - więc zero obaw
    To niestety nic nie oznacza. Producenci podają informację o tym że pasuje co najwyżej na podstawie teoretycznych maksymalnych odległości. Wiem bo przerabiałem to z Romerem Trifix, super fotelik do większości aut pasuje idealnie, ale w 9 porażka - zresztą jak bardzo duża część fotelików. Może Britax Max Way?

Cytat Napisał serath Zobacz post
    @fabio_79 Ja mam fotelik dla szkraba w SW montowany. Co prawda na razie maleństwo ma 5 miesięcy, więc to bardziej 'nosidełko' wstawiane w bazę, ale jeszcze daję radę się tam zmieścić pomimo mojego wzrostu (fotelik leży już i czeka na swoją kolej) ;-) Ale fakt faktem, nie nazwałbym tego bardzo komfortowym rozwiązaniem (tym bardziej, że baza wsunięta jest głęboko w fotel łapkami isofix'a).
    Woź dziecko jak najdłużej w "nosidełku" szczególnie jeśli masz bazę - bezpieczniejszego sposobu przewożenia nie znajdziesz. Powie Ci to każdy ekspert w tej dziedzinie. Dopóki dziecko ma poniżej 13 kg (chyba, że masz 9-kg, ale to rzadkość) i czubek główki dziecka jest poniżej "końca" fotelika najlepiej tak przewozić dziecko. Główne siły podczas wypadku są równomiernie rozprowadzane na całe plecy.

Cytat Napisał madmaxwro Zobacz post
    jak mogę to warto odwiedzić http://osiemgwiazdek.pl/ sprzedawcy rzetelni i maja pojecie o fotelikach dodam ze mam 2 dzieci
    Także w 100% polecam. A dla osób które trochę za bardzo ześwirowały na tym punkcie po obejrzeniu kilku filmików na You Tube co się dzieje z dzieckiem w 80% fotelików polecam http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

Cytat Napisał jedrek1980 Zobacz post
    Z tego co wiem to wszystkie, ale sposób umiejscowienia i ogólna kompatybilność woła o pomstę do nieba. Same kanapy są równie udane.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał marqo Zobacz post
    Witam w gronie RWFów ;-) Dobry wybór i życzę abyś nie musiał tego sprawdzać w praktyce, czego sobie i wszystkim życzę.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    GDYNIA
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2,2 JTS 185KM

Domyślnie

Witam
    Dodam od siebie dla szukających fotelików niemowlaka woziłem w Emmaljunga first class +baza ,wszystko elegancko pasowało.
    Teraz mam cybex pallas 2 fix i cybex solution q2 fix i też wszystko idealnie pasuje jedyne co mnie doprowadza do histerii to zapięcie starszego łobuza który siedzi za pasażerem ,klamra od pasa chowa się w fotel.
    Cybex ma fajne rozwiązanie uchwyt od isofixa chowa się w obudowę fotelika dzięki czemu mogłem jeździć z młodym z przodu a maleństwo z tyłu z żoną.
    Pozdrawiam.