jak mogę to warto odwiedzić http://osiemgwiazdek.pl/ sprzedawcy rzetelni i maja pojecie o fotelikach dodam ze mam 2 dzieci![]()
jak mogę to warto odwiedzić http://osiemgwiazdek.pl/ sprzedawcy rzetelni i maja pojecie o fotelikach dodam ze mam 2 dzieci![]()
Ostatnio edytowane przez madmaxwro ; 17-02-2015 o 17:10
Recaro Young Sport 9-36kg. W testach różnie wychodzi raz na górze rankingu raz średnio ale się zdecydowałem. Fotelik wygląda na solidny, materiały ok. Jeśli chodzi o miejsce to jest wystarczająco po zamontowaniu zarówno z przodu jak i z tyłu. A i córka siedzi w nim swobodnie. Jest tam regulacja do pozycji lekko leżącej która w razie zaśnięcia wystarcza.
PS. Kolorów też kilka do wyboru więc pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Tu raczej kolor nie powinien decydować ale wiemy jak jest - nasza Alfa musi wyglądać![]()
To ja zapytam z innej beczki trochę. Czy 159 mają isofix
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
To może źle zapytałem.Czy wszystkie roczniki mają?
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Dziś odebrałem Cybex Sirona. Montaż prawie bez problemu, gdyż nie mogłem zatrzasnąć jednego uchwytu. Gdy przełożyłem fotelik za pasażera zamontował się wzorcowo. Jako ze chce go mieć za sobą, po dłuższych próbach problematyczny zatrzask zatrzasnął się. Wyglądało to jakby warstwa farby na isofixie była za gruba i dopiero po kilkunastu próbach zatrzaśnięcia starła sie na tyle ze uchwyt zaskoczył. Miejsca tez nawet sporo, nie potrzebowałem przestawiać swojego fotela.
![]()
Super fotelik Świetny wybór wg mnie.
To niestety nic nie oznacza. Producenci podają informację o tym że pasuje co najwyżej na podstawie teoretycznych maksymalnych odległości. Wiem bo przerabiałem to z Romerem Trifix, super fotelik do większości aut pasuje idealnie, ale w 9 porażka - zresztą jak bardzo duża część fotelików. Może Britax Max Way?
Woź dziecko jak najdłużej w "nosidełku" szczególnie jeśli masz bazę - bezpieczniejszego sposobu przewożenia nie znajdziesz. Powie Ci to każdy ekspert w tej dziedzinie. Dopóki dziecko ma poniżej 13 kg (chyba, że masz 9-kg, ale to rzadkość) i czubek główki dziecka jest poniżej "końca" fotelika najlepiej tak przewozić dziecko. Główne siły podczas wypadku są równomiernie rozprowadzane na całe plecy.
Także w 100% polecam. A dla osób które trochę za bardzo ześwirowały na tym punkcie po obejrzeniu kilku filmików na You Tube co się dzieje z dzieckiem w 80% fotelików polecam http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
Z tego co wiem to wszystkie, ale sposób umiejscowienia i ogólna kompatybilność woła o pomstę do nieba. Same kanapy są równie udane.
Witam
Dodam od siebie dla szukających fotelików niemowlaka woziłem w Emmaljunga first class +baza ,wszystko elegancko pasowało.
Teraz mam cybex pallas 2 fix i cybex solution q2 fix i też wszystko idealnie pasuje jedyne co mnie doprowadza do histerii to zapięcie starszego łobuza który siedzi za pasażerem ,klamra od pasa chowa się w fotel.
Cybex ma fajne rozwiązanie uchwyt od isofixa chowa się w obudowę fotelika dzięki czemu mogłem jeździć z młodym z przodu a maleństwo z tyłu z żoną.
Pozdrawiam.