mam rozebrany plastikowy i da się go tak samo wyczyścić jak aluminiowy (są rozkręcane w innych miejscach) tylko trochę czasu, cierpliwości i pomysłowości.
(za jakiś czas będę miał do sprzedania czysty plastikowy czyli po zmianowy)
mam rozebrany plastikowy i da się go tak samo wyczyścić jak aluminiowy (są rozkręcane w innych miejscach) tylko trochę czasu, cierpliwości i pomysłowości.
(za jakiś czas będę miał do sprzedania czysty plastikowy czyli po zmianowy)
plastikowy jest zgrzewany po rozdzieleniu połówek właściwie nie ma możliwości ponownie połączyć części jak przed rozpołowieniem. Oczywiście wszystko można sklejać łączyć i prefabrykować tylko po co?
Born to be wild.
grzdylu masz rację ale plastikową część da się bez problemu wyczyścić za pomocą szczoteczki do zębów, pędzla, rozpuszczalnik ekstrakcyjny i fajnie jakby była ropownica + kompresor do przedmuchania![]()
Tak jak napisał JUNIOR szczoteczka do zębów jakiś zmywacz ropownica kompresor i trochę czyszczenie a kolektor będzię jak nowy właśnie tak wczoraj zrobiłem i autko odrazu ożyło duł jest nieco lepszy choć wcale nie miałem wbrew pozorom bardzo zasmolonego raczej bym powiedział że mało......alczkolwiek przeczyszczenie wszystkiego napewno niczemu nie zaszkodziło choć pracy było naprawdę sporo z porozbieraniem wszystkigo.....kolektor był plastikowy klapy chodziły raczej bez większych problemów przebieg 144tyś......
trochę cierpliwości, narzędzi i po co tyle wydawać pieniędzy![]()
ja mam rok produkcji końcówka '05 a pierwsza rejestracja styczeń '06. przywieziona z Francji, ale mechanik w serwisie mi mówił ze kolektor ktoś wymieniał w '07 i zawór EGR jest całkowicie zaślepiony. czyli jest szansa że ten problem u mnie jest usunięty ??
kolektor zawsze będzie się zasyfiać...tylko w przypadku zaślepionego EGR będzie to trwało zdecydowanie dłużej. Ponoć zaleca się przy zmianie rozrządu również zdjęcie i wyczyszczenie kolektora, skoro i tak już jest do niego dostęp.
Born to be wild.
Panowie u mnie niby kolektor działa listwa nie spada ale jest strasznie luźna jak ją dotknę to prawie się nie trzyma na tych wystających trzpieniach od klapek czy tak ma być ? czy listwa ma się trzymać bardzo mocno ? podkreślam listwa sama nie spada. Nie wiem czy mam dobry dół auta bo dopiero co kupiłem alfe 159 2.4 ale wydaje mi się że dobrze się zbiera.