Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Jest już pierwsza promocja na Giulię - 4 lata gwarancji . Całkiem niezłe posunięcie, może przekonać do zakupu niektórych niezdecydowanych, którzy obawiają się "legendarnej" jakości Alfy Romeo.
    4 lata gwarancji dla tchórzliwych kojocików to argument, dla rozsądnych natomiast to zjeż na karku: przez 4 lata będą wyciągać od kupujących dużą kasę na gwarancyjne przeglądy.... Pytanie również, co będzie spod tej gwarancji wyłączone, bo coś na pewno będzie, miejmy nadzieje, że nie zrobią się z tego jajca porównywalne ze słynnym "a moja kia ma 7 lat gwarancji"....

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Czyli:

Gulia 1 : 0 C-klasa

Czekamy na opinie forumowiczów

Zachęcam kolegów do wypowiedzi

Pozdrawiam
    No bez jaj to forum alfy jakie maja być wyniki..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Patrząc na ten temat to raczej spodziewałbym się przegranej giulii...

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Ale nie ma co się przekonywać, nie da się, to kompletnie różne stylistyki . Jak ktoś ma orientację na gwiazdę to w Alfie niczego nie dostrzeże pociągającego. I odwrotnie. To nie kwestia blondynka czy brunetka, tylko raczej głębsza - typu pani czy pan. Ja nic, a nic pociągającego w stylistyce mercedesa nie widzę, wręcz jest dla mnie odpychająca, przesadzona mocno, nie harmonijna, nie skłania do szukania detali. A osoby z mojego otoczenia nimi jeżdżące - kupiły je z czysto snobistycznych, w żadnym ale to żadnym razie nie motoryzacyjnych pobudek. Oczywiście wszystkich nie znam.
    Kierowca Alfy raczej czym innym się kieruje jak sądzę - ma inną orientację po prostu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    4 lata gwarancji dla tchórzliwych kojocików to argument, dla rozsądnych natomiast to zjeż na karku: przez 4 lata będą wyciągać od kupujących dużą kasę na gwarancyjne przeglądy.... Pytanie również, co będzie spod tej gwarancji wyłączone, bo coś na pewno będzie, miejmy nadzieje, że nie zrobią się z tego jajca porównywalne ze słynnym "a moja kia ma 7 lat gwarancji"....
    Przecież nikt Ci nie każe robić przeglądów okresowych w ASO. Zgodnie z prawem możesz je zrobić w dowolnym nieautoryzowanym serwisie tylko zgodnie z zaleceniami producenta. No i oczywiście musisz mieć fakturę/paragon plus na zleceniu wyszczególniony zakres przeglądu. Więc już nie róbmy z tego problemu.

2 lata gwarancji - źle, 4 lata - jeszcze gorzej, bo będą wyciągać kasę za przeglądy. Skończ marudzić KRS, bo już się naprawdę nie da czytać Twoich postów. Pod tym nickiem już jest co prawda znacznie mniej jędzenia, ale nadal jest to męczące już. Skoro masz auto służbowe, czym się chwaliłeś na każdym kroku, to co Cię interesuje ile kosztują przeglądy? I tak sam za nie nie płacisz....

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Czyli:

Gulia 1 : 0 C-klasa

Czekamy na opinie forumowiczów

Zachęcam kolegów do wypowiedzi

Pozdrawiam
    Jak będę miał możliwość porównania w realu to się wypowiem
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Byłem dzisiaj na jeździe w Starowej Górze pod Łodzią.
    No i??? Jakie wrażenia? Jaka wersja jeździłeś? Pisz!
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Dla mnie Mercedes poszedł w kierunku zrobienia pierwszego wrażenia - woow. Ale już bliższy pogląd na modele tej marki ukazuje co innego - pseudo końcówki wydechu - np w klasie E- wybaczcie ale w aucie za 250 tys? skrzypiące konsole środkowe i tablety np w klasie A rozłażące się fotele z eko skóry. Mocno rysujące się plastiki.
    Owszem pod kątem wyglądu modele CLS czy nowa S klasa naprawdę są ładne ale co z tego jak degradacja eksploatacyjna postępuje w zatrważającym tempie.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

rybakmj ! kolego do rzeczy ja napisałem jak postrzegam klasę C mercedesa, opisz konkretnie co ci się podoba w stylizacji tego modelu mercedesa. Muszę koniecznie tego sie dowiedzieć. Może koledzy forumowicze też zabiorą głos w tej sprawie. Stylizacyjnie C-klasa kontra Gulia
    Pozdrawiam forumowiczów

Napisz koniecznie co jest pięknego w tych monstrualnych reflektorach i lampach i w tej ciężkawej sylwetce - konkretnie
    Nie wiem, po co to rozemocjonowanie.
    Gust jest wzgledny.
    Nowa c klasa jest dla mnie bardzo zgrabna limuzyna ,a z pakietem amg,nawet charakterna. Przy duze lampy to raczej ma giulia z przodu. Ratuja je swiatla do jazdy dziennej,inaczej przod jest bez wyrazu i patrzy " tepym" spojrzeniem. Nie ma tam zadziornosci chocby delikatnie pochodnej od 159 ( tak wiem,ze to nie zaden nastepca).
    .Najbardziej razace sa wloty powietsza w zderzaku. Strasznie tam pusto,a wystarczylo dac dwa " kly" na zasadzie zderzaka z brery i juz bylo by o wiele agresywniej.
    Tyl c klasy ,pieknie schodzi ku wewnatrz,a swiatla przywodza na mysl auta luksusowe ( bardzo podobny tyl mial bentley arnage) ,w ogole tyl tego auta jest w iscie brytyjskim stylu.
    Tyl giulii ? Zadziorny przez lekkie uniesienie krawedzi klapy,ale juz swiatla to jakis cosplay ,misz masz koreansko- japonski. Tyl jak i przod sa dla mnie bez wyrazu,na sile zaczerpniete z ideii innych marek,a przeciez technologia led daje duzo projektantom do popisu.
    Profil alfy bylby ok,gdyby linia okien byla wyzej,tworzac wieksza kameralnosc.
    Do tego uwazam,ze auto jest za krotkie jak na tak duzy rozstaw osi.
    Caloksztalt jest atrakcyjny,ale nie wzbudza we mnie emocji typu must have. C klasa o wiele spujniejsza i bardziej elegancka.
    Aha,giulia ma albo za male kola,albo zbyt napompowane blotniki,bo bez min 18 cali,wyglad bedzie taki sobie.
    Ogolnie stylistycznie,w porownaniu do 156 i 159,ta alfa jest 2 kroki wstec, za to technologicznie 2 kroki w przod.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 11-06-2016 o 19:04

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Małe koła? Zobacz Merca CLA od boku. Tam każdy rozmiar jest za mały...

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka