Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Albo po prostu testują inne wersje silnikowe, lub wersje z napędem 4x4.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Powodem opóźnień były problemy z dostawcami. W październiku było gotowych do produkcji 20%. Gotowych w sensie mający wyrób skwalifokowany, po audytach wykonywanych przez FCA. Ten wstępny harmonogram uruchomienia produkcji był nierealny albo inaczej: Byłby do zrobienia w przypadku kolejnego modelu a nie przy wprowadzeniu kompletnie nowej technologii.
Testowi jeżdżą na dwie zmiany od 6 do 22.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
No właśnie miałem pisać to
Znów Janusze produkcji się wymądrzają nie wiedząc co tak naprawdę Ci ludzie robią i dlaczego.
Oczywiście wiadomo, że lepiej jest kupić auto z 2 czy nawet 3 roku produkcji (a już najlepiej po fejsie) bo wszystkie pierdoły zostaną dopracowane.
Mały rozumek mają ci, którzy myślą, że ktokolwiek rozpoczął testy swojego produktu równolegle ze startem masowej produkcji
Jeszcze raz: wprowadzenie najmniejszej zmiany w byle części to jest co najmniej kilka tygodni pracy, a potem kilka miesięcy wdrażania nowego rozwiązania.
To nie jest tak, że się okazuje np, że klamka się urywa i natychmiast jest poprawiany projekt. Najpierw trzeba zidentyfikować problem, opracować rozwiązania, zbudować prototyp, przetestować... to już jest kilka tygodni. A potem dochodzi opracowanie nowych form wtryskowych/odlewniczych itd. Dostosowanie linii produkcyjnej, opróżnienie magazynu ze starych już wyprodukowanych elementów (jeśli się nadają mimo wszystko do montażu)... test produkcji masowej, kolejne testy i dopiero produkcja masowa. Uwierzcie mi, z byle gównem tyle roboty jest.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Giulia w Polsce
https://www.facebook.com/CarSpotting...type=3&theater
Opakowują jakby co najmniej Bentleye wozili![]()
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
To się chwali.
Tak się teraz auta przewozi. Nic niezwykłego.
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nie wiem, jak to robi Alfa, ale w Giulietcie:
a/ padające moduły MultiAir
b/ sypiące się skrzynie biegów
c/ cieknąca uszczelka tylnej wycieraczki (ja to zaobserwowałem po JEDNYM deszczu, widocznie Włochom nie chciało się popsikać tylnej szyby myjką ciśnieniową przez kilka minut)
d/ przecierające się przewody tylnej klapy (wystarczyło w ujemnej temperaturze kilkadziesiąt razy otworzyć i zamknąć klapę - zajęłoby to jednemu szympansowi pół dnia i kosztowało ze 3 banany)
e/ rozpadające się gałki zmiany biegów
To były powszechne, często spotykane usterki, których przynajmniej część była dość prosta do wywołania w warunkach testowych - no ale się nie udało...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS