panowie- gust gust gust! Każdy ma inny- jednym się widzą rude innym brunetki innym blondynki tak już jest. Nie ma co się oburzać na porównania z innymi autami bo tego nie unikniemy! A i z drugiej strony z opiniami pismaków bym uważał bo piszą tak jak ktoś zapłaci.
Z gustem jest tak jak że np mi się giulia podoba- także wnętrze ale czekam na ostatnią opinię aż ujrzę na żywo.
Dla alfy najważniejsze będzie jedno- bezawaryjność. Jak to sie uda to będzie sukces.
Jeździłem dzisiaj 1,5 godziny 2.2 150 koni w manualu.Tak szybko na gorąco to auto jest super.Lepiej na żywo wygląda niż na zdjęciach.Silnik jak dla mnie ciut za słaby i kultura pracy taka sobie.Jechałem trasą którą jeżdżę do pracy AR159 i w zakręty wchodzę z tymi samymi prędkościami co Giulią.Czekam na telefon jak będzie do dyspozycji 2.2 180 automat myślę,że będzie dużo lepiej.Mam 185 cm wzrostu a z tyłu miejsca w sam raz.Porównuję cały czas ze 159.Materiały w środku na dobrym poziomie.No i w końcu lusterka składają się z pilota[emoji2] Spalanie 7.4 średnie.Wrzucam kilka zdjęć na szybko.![]()
Ostatnio edytowane przez CubeLite ; 25-06-2016 o 19:34
Ten egzemplarz akurat, nie wiem czy mocno zmeczony zyciem lakier, czy zakurzony po podrozy postawilbys w jakim kolwiek salonie nawet innej marki obok nowego auta ze swiezym lakierem, odpicowanem to tez by wygladal tak sobie.
Jednak trzeba przyznac, ze Giulia ma w sobie cos czego 159 niema za duzo, a mianowicie duzo elegancji.
Ma o wiele lepsza palete lakierow. 159 dla wielu z nas wyglada salbo jesli nie jest w Czarnym, czerwonym lub bialym.
Giulia w odcieniach szarosci w odroznieniu od 159 wyglada swietnie.
Wygląda świetnie.
Ja nie wiem czemu co niektórym nie podoba się scudetto z kratką. Ostatnio widziałem julkę w salonie i dla mnie wygląda obłędnie. Może straciła w ten sposób nieco elegancji ale zyskała na zadziorności. Dla mnie na plus. Czekam tylko aż będę mógł zobaczyć na żywo Giulię. Szkoda, że ze mnie biedak i mnie nie stać na nią
Popieram. Giulia wygląda kozacko, nawet w "biedzie". Przy okazji nikt tym razem nie przylepi łatki auta dla geja jak to było nie raz w przypadku AR
Kolego jak znajdziesz chwile to jechaj ze szczegółowym opisem. Co Ci się spodobało co nie. Interesuje mnie zestawienie z AR 159
Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Paweł
Jak oceniasz materiały w dolnych partiach kokpitu?
Wygoda foteli?
jakość spasowania materiałów, nic nie trzaska?
zawieszenie i jego zestrojenie?
działanie nawigacji?
zwrotność i ukłąd jezdny w stosunku do 159? "Jechałem trasą którą jeżdżę do pracy AR159 i w zakręty wchodzę z tymi samymi prędkościami co Giulią": no nie żartujnie czułeś większej pewności w Giulii??
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 26-06-2016 o 10:52 Powód: dodano
Nie czułem większej pewności niestety a jechałem sam i chciałem właśnie zobaczyć jak pojedzie Giulia po tej trasie.Większość trasy jechałem w trybie Dynamic.Narazie nic nie trzaska bo auto miało 900 kilometrow najechane.Na dole np schowek jest z twardego plastiku ale ogólnie dobrze to wygląda.W drzwiach kieszenie trochę za małe.Fotele mają lepsze trzymanie w zakrętach.Nie ma co porównywać ze 159 wnętrza bo Giulia to jest inny samochód.Większy i bardziej komfortowy.Nie jestem jakimś audiofilem i dla mnie audio dobrze brzmi.Navi obsługa intuicyjna,duży ekran,przejrzysty.Navi w 159 jest beznadziejne.3 gniazda USB tyle się doliczyłem.Dobre miejsce na kubek.Podłokietnik w drzwiach na dobrej wysokości bo w 159 dla mnie jest za nisko.Ogólnie to jak wsiadłem to poczułem się jak u siebie.Tylko ta cena wersja z automatem w Belgii około 40 tysięcy euro plus dodatki jak audio harman kardon itp.i wychodzi 47 tys.[emoji20]
Ostatnio edytowane przez CubeLite ; 26-06-2016 o 12:21