Dokładnie - cena nowego zbiornika w ASO 116 zł![]()
Dokładnie - cena nowego zbiornika w ASO 116 zł![]()
Masz zużyte drążki to słychać "gumowanie",wiem z mojego przypadku
wysłane z Xperia Tablet Z
Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS
właśnie tak zgaduje, bo zbiorniczek wymieniany 2 lata temu, pompa sprawdzona bo ostatnio miałem nieszczelność na przewodzie, wiec przy okazji wymiany sprawdziłem pompę, maglownica regenerowana chwile przed wymianą zbiorniczka, a nagle pojawiło się gumowanie, wraz z dźwiękami pukania, zgrzytania itp. Końcówki drążka wymienione, ale pukanie dalej występuje(a raczej jak mu się zachce)... Więc teraz zastanawiam się nad samym drążkiem... A takie pytanie...drążek i końcówka powinny poruszać się jakoś względem siebie przy ruszaniu kierownicą?? Czy powinny pracować sztywno razem z sobą?? Bo ponoć są dwa rodzaje drążków: jeden z tłumikiem drgań a drugi zwykły i sam nie wiem jak powinien drążek pracować razem z końcówką....Sorry za mały OT
Lałeś silikon w miejsce przejścia kolumny na zewnątrz? U mnie gumowanei znikneło![]()
Ja ostatnio wymieniałem komplet, drążki i końcówki drążków i jeden z drążków był wadliwy powodując stukanie. Wymieniłem na kolejny i jest tego stukania o wiele mniej. Wręcz od czasu do czasu coś puknie z prawej strony.
Sam jestem ciekaw jaki drążek powinien być, z tłumikiem czy bez.
Drążek z tłumikiem czy nie, nie ma prawa nic latać jak kołem ruszamy - jest sztywno.
Tylko nie kupujcie tureckich teknorot bo to jest jakieś nieporozumienie !!!
czyli ma być na sztywno. Bo u mnie jest tak ,że jak trzymam za "łączenie" końcówki drążka z drążkiem(a kolega rusza kierownicą) to jest coś takiego jakby jeden element wchodził w drugi...czyli ewidentnie się przemieszcza, a tak być nie może?
To pewnie nie trzymasz dokładnie za łączenie, bo łączenie końcówki drążka z drążkiem jest na gwincie i tam luzu raczej nie ma. Może to być właśnie ten tłumik, lub w drążku ten "łącznik kulowy" A oprócz tego że wyczuwasz luz to się coś dzieje?
no w każdym razie gdzieś w okolicach tego łączeniajutro może zdjęcie zrobię jak znajomy będzie miał kanał wolny
w każdym razie po lewej stronie mi się to przemieszcza w sposób bardzo wyczuwalny podczas gdy z prawej ledwo co... A dodatkowe objawy to stukanie przy ruszaniu(niezależnie czy ruszam na wprost czy skręcam) i hamowaniu, raz jedno pukniecie czasem kilka pod rząd i tak próbuje zdiagnozować co to jest, bo reszta sztywna, a same końcówki już wymieniłem... i tak kombinuje, nikt nie może tego zdiagnozować, bo zawieszenie niby sztywne a puka
Ostatnio edytowane przez Klejek ; 08-05-2014 o 21:45
Też po lewej stronie stuka?