Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Pierwszy rok-dwa to zawsze jest mega bieda z silnikami, szczególnie jak wchodzi nowa platforma.
    No niekoniecznie. Giulietta na starcie oferowała 3x benzyna i 2x diesel.
    Niedługo później pojawiła się kolejna benzyna, skrzynia TCT a nawet LPG.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Bart1000 Zobacz post
    Czy wiadomo czy można liczyć na mocniejsza wersje silnika 2,0 niż 280hp.
    Jakis czas temu pojawiły się plotki o wersji 330hp. Czy ktoś ma jakieś informacje z pewnego
    zrodla ze powstanie jeszcze jakaś mocniejsza wersja tego silnika?
    .
    Tylko plotki, że 350BHP ma być tylko dostępne w Stanach.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Bylem wczoraj w katowickim salonie, niestety po 18stej wiec poogladalem jedynie auto z zewnatrz. Na zdjeciach wydawala mi sie wieksza, jest zwarta i proporcjonalna z wyjatkiem przedniej szyby, tutaj cos mi nie gra, przy poprowadzonej poziomo masce przednia szyba wydaje sie nieproporcjonalnie mala, do tego gorna krawedz szyby jest nisko. ciekawe jak to wyglada od srodka. Wnetrze mimo czerni z czernia, tak jak myslalem, jest najmocniejszym elementem Giulii, mam nadzieje ze materialy beda ok. Cena diesla 2,2l. 180km wersja Super to 196tys. i to najmniej mi sie podobalo. Czekam na benzyne i umowie sie na jazde.
    Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 19-07-2016 o 07:58

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Olej555 widzę ze mamy zbliżone odczucia porównujac M6 do Giulii.
    Ty jesteś wygrany o tyle ze masz auto po lifcie z akceptowalnym systemem multimedialnym.

Nie wiem czy następna będzie AR, BMW czy jeszcze coś innego ale napewno nie pójdę już w takie wozidło jakie aktualnie mam.
    przeczytałem przed chwilą Twoją ralację z jazdy próbnej i faktycznie mamy niemalże bliźniacze odczucia
    Też myślałem że Mazda 6 będzie takim pomostem / poczekalnią. Teraz wiem ze moim następnym autem nie będzie wozidło typu mazda 6 , mondeo, passat, itp.
    Niby każdy z moich znajomych chwali moją mazdę ale ja po przejechaniu 20 tys km i obcowaniem z autem na co dzień mogę stwierdzić, że z miejsca zamienił bym się na taką Giulię. Choć ciężko to racjonalnie wytłumaczyć.
    Bmw 3 i 4 podoba mi się z zewnątrz (koniecznie M pakiet) ale środek wygląda wg mnie staro. Nie moja bajka. Nowe audi a4 ma fajne wnętrze w dobrej wersji wyposażenia ale z zewnątrz jest mego sterylne. Bez jakichkolwiek emocji. Lexus IS mi się podoba ale nie ma silników dla mnie. Czekam na jazdę testową Giuli oraz inną konfigurację wnętrza

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

mamy zbliżone odczucia porównujac M6
    To jest M6:

A Mazda 6 to Mazda 6 i bez kombinowania z nazewnictwem.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    To jest M6:

A Mazda 6 to Mazda 6 i bez kombinowania z nazewnictwem.
    Czepiasz się.
    M6 (Mazda 6) to jest taki sam skrót myślowy jak M6 (BMW). Wszystko zależy od punktu widzenia. Jak śledzisz konwersację to tym bardziej szukasz dziury w całym.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    M6 (Mazda 6) to jest taki sam skrót myślowy jak M6 (BMW).
    Dokładnie taki sam skrót jak A7 to Alfa 147.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

GJ - oznaczenie mazdy 6 nowej , i nie będzie wątpliwości. Drift-r ma rację. Oznaczenia są ważne . Np. Gtv i GTV - kompletnie inne wozy. Na forum motoryzacyjnym to można by właściwie pisać.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mazda 6

Domyślnie

Hehe, ja w zasadzie mam identyczne odczucia do aut które przytoczyłeś bo również je nie tak dawno testowałem.
    Nie rozumie za to tego jak to jest że najbardziej Giulii czepiają się użytkownicy marki AR jak widzę.
    AR stworzyła naprawdę fajne auto które bez problemu nawiązuje walkę z BMW, Audi itp. a tu samo narzekanie.
    Ja z tego typu aut przejeździłem 4 lata BMW E92 330xd (od 0 do 130.000km) jeździłem wieloma autami tej marki na przestrzeni
    ostatnich lat (530d E60, 545i E60, X6 E71) i do każdego z tych aut można się było przyczepić, zresztą z najnowszym G11
    włącznie (uwierzcie że przy cenie 3-4x wyższej niż Giulia tam dalej można spotkać twarde plastiki . Natomiast Giulia za cenę 20%
    niższą od porównywalnego BMW 3 (na tym się skupiam bo cennik znam na pamięć) oferuje w zasadzie to samo.
    Przy okazji, przeczytałem wczoraj test w Auto Moto, nie wiem jakiego pochodzenia jest to czasopismo ale test (trochę krótki) wyglądał
    całkiem obiektywnie. Najpoważniejsze wskazana wada to mała paleta silnikowa i to chyba mówi samo za siebie że poważnych wad w tym
    aucie ciężko się doszukać. Natomiast kwestia wizualna jest i będzie zawsze czysto subiektywna. Mi się podoba i jedyne czego brakuje
    to kół 19 cali.
    Z moich życzeń mam nadzieję że kiedy będę podejmował decyzje będą takie opcje jak: sportowe fotele (mimo że podstawowe nie są złe),
    mocniejszy układ hamulcowy (być może wersja 280hp będzie taki miała już fabrycznie, na to w sumie liczę), nie obraziłbym się też na full
    ledy w opcji.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Nie rozumie za to tego jak to jest że najbardziej Giulii czepiają się użytkownicy marki AR jak widzę.
    AR stworzyła naprawdę fajne auto które bez problemu nawiązuje walkę z BMW, Audi itp. a tu samo narzekanie.
    Ja też tego nie ogarniam. Auto sprawia wrażenie bardzo dobrego. Absolutnie nie odbiegającego od konkurencji.
    A tu lament, że plastiki jak w skodzie rapid albo Daci, że skóra to cerata, że jakaś guma na desce rozdzielczej... WTF ?
    Rozumiem że może się komuś auto nie podobać ale zanim sie spisze alfę na straty warto przejechać się po salonach i obejrzeć i wymacać dokładnie konkurencję. I niech ktoś mi nie pisze głupot żę w 159 były lepsze materiały. Jeździłem 159 2.4 jtd ,w praktycznie najbogatszym wyposażeniu distinctive + dodatki, przez 4 lata, zrobiłem nią 215 tys km, więc wiem co piszę.

Po tych wpisach na forum też jechałem sceptycznie nastawiony do dealera... specjalnie zwracałem uwagę na rzeczy które tu na forum wytykano. Ale pozytywnie sie zaskoczyłem.