Bylem wczoraj w katowickim salonie, niestety po 18stej wiec poogladalem jedynie auto z zewnatrz. Na zdjeciach wydawala mi sie wieksza, jest zwarta i proporcjonalna z wyjatkiem przedniej szyby, tutaj cos mi nie gra, przy poprowadzonej poziomo masce przednia szyba wydaje sie nieproporcjonalnie mala, do tego gorna krawedz szyby jest nisko. ciekawe jak to wyglada od srodka. Wnetrze mimo czerni z czernia, tak jak myslalem, jest najmocniejszym elementem Giulii, mam nadzieje ze materialy beda ok. Cena diesla 2,2l. 180km wersja Super to 196tys. i to najmniej mi sie podobalo. Czekam na benzyne i umowie sie na jazde.
Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 19-07-2016 o 07:58
przeczytałem przed chwilą Twoją ralację z jazdy próbnej i faktycznie mamy niemalże bliźniacze odczucia
Też myślałem że Mazda 6 będzie takim pomostem / poczekalnią. Teraz wiem ze moim następnym autem nie będzie wozidło typu mazda 6 , mondeo, passat, itp.
Niby każdy z moich znajomych chwali moją mazdę ale ja po przejechaniu 20 tys km i obcowaniem z autem na co dzień mogę stwierdzić, że z miejsca zamienił bym się na taką Giulię. Choć ciężko to racjonalnie wytłumaczyć.
Bmw 3 i 4 podoba mi się z zewnątrz (koniecznie M pakiet) ale środek wygląda wg mnie staro. Nie moja bajka. Nowe audi a4 ma fajne wnętrze w dobrej wersji wyposażenia ale z zewnątrz jest mego sterylne. Bez jakichkolwiek emocji. Lexus IS mi się podoba ale nie ma silników dla mnie. Czekam na jazdę testową Giuli oraz inną konfigurację wnętrza
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
GJ - oznaczenie mazdy 6 nowej , i nie będzie wątpliwości. Drift-r ma rację. Oznaczenia są ważne . Np. Gtv i GTV - kompletnie inne wozy. Na forum motoryzacyjnym to można by właściwie pisać.
Hehe, ja w zasadzie mam identyczne odczucia do aut które przytoczyłeś bo również je nie tak dawno testowałem.
Nie rozumie za to tego jak to jest że najbardziej Giulii czepiają się użytkownicy marki AR jak widzę.
AR stworzyła naprawdę fajne auto które bez problemu nawiązuje walkę z BMW, Audi itp. a tu samo narzekanie.
Ja z tego typu aut przejeździłem 4 lata BMW E92 330xd (od 0 do 130.000km) jeździłem wieloma autami tej marki na przestrzeni
ostatnich lat (530d E60, 545i E60, X6 E71) i do każdego z tych aut można się było przyczepić, zresztą z najnowszym G11
włącznie (uwierzcie że przy cenie 3-4x wyższej niż Giulia tam dalej można spotkać twarde plastiki. Natomiast Giulia za cenę 20%
niższą od porównywalnego BMW 3 (na tym się skupiam bo cennik znam na pamięć) oferuje w zasadzie to samo.
Przy okazji, przeczytałem wczoraj test w Auto Moto, nie wiem jakiego pochodzenia jest to czasopismo ale test (trochę krótki) wyglądał
całkiem obiektywnie. Najpoważniejsze wskazana wada to mała paleta silnikowa i to chyba mówi samo za siebie że poważnych wad w tym
aucie ciężko się doszukać. Natomiast kwestia wizualna jest i będzie zawsze czysto subiektywna. Mi się podoba i jedyne czego brakuje
to kół 19 cali.
Z moich życzeń mam nadzieję że kiedy będę podejmował decyzje będą takie opcje jak: sportowe fotele (mimo że podstawowe nie są złe),
mocniejszy układ hamulcowy (być może wersja 280hp będzie taki miała już fabrycznie, na to w sumie liczę), nie obraziłbym się też na full
ledy w opcji.
Ja też tego nie ogarniam. Auto sprawia wrażenie bardzo dobrego. Absolutnie nie odbiegającego od konkurencji.
A tu lament, że plastiki jak w skodzie rapid albo Daci, że skóra to cerata, że jakaś guma na desce rozdzielczej... WTF ?
Rozumiem że może się komuś auto nie podobać ale zanim sie spisze alfę na straty warto przejechać się po salonach i obejrzeć i wymacać dokładnie konkurencję. I niech ktoś mi nie pisze głupot żę w 159 były lepsze materiały. Jeździłem 159 2.4 jtd ,w praktycznie najbogatszym wyposażeniu distinctive + dodatki, przez 4 lata, zrobiłem nią 215 tys km, więc wiem co piszę.
Po tych wpisach na forum też jechałem sceptycznie nastawiony do dealera... specjalnie zwracałem uwagę na rzeczy które tu na forum wytykano. Ale pozytywnie sie zaskoczyłem.