Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 117

Temat: Zakup Alfy od "alfisty"... :(

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Jafet Zobacz post
    Takich usterek ukrytych to można wymieniać zazwyczaj godzinami, a to ze wycieraczki hałasuja,a to zarowka przepalona, plastik pekniety, wentylek w kole uszkodzony itd
    Po raz kolejny porównanie bez sensu. Podłoga to nie plastik za kilka czy kilkanaście złotych. A sprzedawca był pewien że jest ok, o czym zapewnił kupującego. Po tym jak się okazało, że jednak nie jest ok powinien zaproponować kupującemu rozwiązanie sytuacji. Niestety zachowanie sprzedającego po kupnie było jak typowego "handlarza Mirka" - łyknąłeś teksty przed zakupem to teraz sobie radź. I własnie to kuje w oczy biorąc pod uwagę, że zakup był nie od handlarza, a od alfaholika.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pietek
    Mieszka w
    Katowice / Lubin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1999 1.6 TS 120KM Alfa Romeo 156 2002 2.0 JTS 166KM

Domyślnie

Nie porównujmy brania oleju która skutkuje remontem silnika za nie male pieniądze czy np. wymiany uszczelki pod glowica do przepalonej zarowki czy peknietego plastiku, czy jak to w wypadku kilkunastoletnich aut rysek na lakierze. Ciekawe czy wzialbys dany egzemplarz wiedzac ze bierze olej czy plyn chłodniczy i szykuje się remont silnika ?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie istotne.

Domyślnie

Moze 'alfaholika' to za duzo powiedziane.. Moze po prostu osoby zarejestrowanej na forum- nie oceniam. Co do zakupy miny- tak wlasnie pierwsze wlasne samodzielne auto kupiłem i bardzo szybko musialem w nie wsadzic kupę kasy, poniewaz pomimo zapewnien, ze jest prosto po przegladach mechanicznych itd. okazalo się, że duuzo podzespolow do wymiany. Byłem zły ale głownie na siebie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Niestety prawda jest taka, że większość alf "miłośników" jest w takim stanie jak nie blacharsko to mechanicznie.

Po co 9 stron tematu skoro QBA zamknął go w 8 poście.
    Paaaanowie przecież to 156, wiadomo że podłoga gnije, temat znany od lat wystarczy trochę forum poczytać.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie istotne.

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Paaaanowie przecież to 156, wiadomo że podłoga gnije, temat znany od lat wystarczy trochę forum poczytać
    koniec kropka.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kacu6na9
    Mieszka w
    Chechło Pierwsze, Łódź
    Auto
    Było : AR 156SW, Saab 9-3 Będzie coś włoskiego

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Paaaanowie przecież to 156, wiadomo że podłoga gnije, temat znany od lat wystarczy trochę forum poczytać.

Idąc tym tropem można powiedzieć że po co alfe kupował bo wiadomo że się psuje przecież jak poczyta forum to ile wątków o tym że coś nie działa co sie popsuło

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie istotne.

Domyślnie

Cytat Napisał Kacu6na9 Zobacz post
    Idąc tym tropem można powiedzieć że po co alfe kupował bo wiadomo że się psuje
    no własnie tez sie zastanawiam, czemu ktoś kupuje alfe... u mnie była kwestia 'okazji' i troche przymusu. Moze warto założyc temat ' dlaczego właśnie alfa?'

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Jafet, idź zatem na forum VAG rozważać takie egzystencjalne dylematy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kacu6na9
    Mieszka w
    Chechło Pierwsze, Łódź
    Auto
    Było : AR 156SW, Saab 9-3 Będzie coś włoskiego

Domyślnie

Cytat Napisał Jafet Zobacz post
    no własnie tez sie zastanawiam, czemu ktoś kupuje alfe... u mnie była kwestia 'okazji' i troche przymusu. Moze warto założyc temat ' dlaczego właśnie alfa?'

Przymus kupna auta.. ciekawe jak to wyglądało. Tu wersja dla młodszych

"Aleeee maamo ja nie chce alfy... wszyscy koledzy jeżdżą golfami i skodami ja też chce.. "
    " Bez dyskusji młodzieńcze bo jak nie to będzie szlaban na komputer "

Lub alternatywna

" No a popatrz kochanie tu taka alfa fajna i wogóle "
    " Pff alfa szrot i rdza. Marek spod trójki ma i codziennie dłubie w niej coś.. znasz ten dow... ( nie chce mi sie konczyć bo mi sie przykro robi )"
    " Ale mi sie podoba. "
    " Ehhhh... niech będzie "

Musiałem sie cenzurować bo nie wiem dokładnie jak to na anegdoty z seksem patrzą moderatorzy ;p

Ogólnie robie OT ale ja kupiłem wpadłem na minę i bym tej samej nie kupił z wiedzą jaką mam dzisiaj ale dalej byłaby to napewno alfa ;p

A cel wypowiedzi był prosty idąc dalej tym tropem dochodzimy po co wogóle auto kupować drogie to i kradną i kosztuje..

A temat podobny jest kolega jeden chciał by go faktami do alfy przekonać jak i chyba temat dlaczego właśnie alfa już jest a jak nie to jestem za ciekawe co by wyszło z tego
    Ostatnio edytowane przez Kacu6na9 ; 30-03-2014 o 18:58 Powód: Dopisanie myśli

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie istotne.

Domyślnie

Cytat Napisał Kacu6na9 Zobacz post
    Przymus kupna auta.. ciekawe jak to wyglądało. Tu wersja dla młodszych

"Aleeee maamo ja nie chce alfy... wszyscy koledzy jeżdżą golfami i skodami ja też chce.. "
    " Bez dyskusji młodzieńcze bo jak nie to będzie szlaban na komputer "

Lub alternatywna

" No a popatrz kochanie tu taka alfa fajna i wogóle "
    " Pff alfa szrot i rdza. Marek spod trójki ma i codziennie dłubie w niej coś.. znasz ten dow... ( nie chce mi sie konczyć bo mi sie przykro robi )"
    " Ale mi sie podoba. "
    " Ehhhh... niech będzie "

Musiałem sie cenzurować bo nie wiem dokładnie jak to na anegdoty z seksem patrzą moderatorzy ;p
    nie wiem czy do mnie pijesz czy o droge pytasz.. bynajmniej, ja juz skonczylem sie udzielac na tym smutnym jak ***** forum pozdro