Zobacz też luz na wirniku turbiny. Ostatnio wymieniałem opaskę metalową trzymająca gruby gumowy wąż wchodzący do turbo z lewej strony (był trochę zaolejony na zewnątrz) i luzu nie było.
Zobacz też luz na wirniku turbiny. Ostatnio wymieniałem opaskę metalową trzymająca gruby gumowy wąż wchodzący do turbo z lewej strony (był trochę zaolejony na zewnątrz) i luzu nie było.
Na pewno pomacam turbine![]()
Na razie jednak nie ubywa ani grama oleju. Dym jak juz to delikatny czarny przy bucie, w dzień nie widać nawet.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Czarny_28 zapytał się o najważniejszą rzecz...i nikt nie raczył odpowiedzieć?;/
Ponawiam więc pytanie wraz z umieszczeniem foto.
Czy o tą rurę chodzi?![]()
Zerwanie zaznaczonej rury nic nie da. Ta jest dolotowa do turbo. A potrzeba zerwać rurę od IC do kolektora. Patrząc na komorę silnika to do kolektora po prawej stronie dochodzi.
czyli ta na ktorej jest klapa gaszaca??
a odnosnie pytania to zauwazylem, ze czesto dyskusje schodza na inny temat i ciezko o konkretna odpowiedz
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
miedzy akumulaytorem a silnikiem idzie rura. W 2.4 jtdm jest alu a w 1.9 plastikowa i jest przykręcana do klapy gaszącej. a zaraz za nią wejście do kolektora dolotwego.
ja tam innej rury już nie widzę po za wiązkami kabelków -.-
Z resztą...jak dojdzie do rozbiegania to zanim się auto zatrzyma...zanim wyjdzie i otworzy maske to już po dupie i tak silnik dostanie. Najlepszym rozwiązaniem i najszybszym do zrealizowania jest zduszenie silnika wysokim biegiem i tyle.
A tak btw nie ma co o tym myśleć...bo niedługo będzie strach w ogóle odpalić auto xd
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 22-04-2014 o 16:51 Powód: Dodano
A ja sie przymierzam do kupna diesla, a tu takie rzeczy, nawet nie wiedzialem, ze takie cuda sie dzieja
Lepiej żebyś dowiedział się przed zakupem niż po rozbieganiu
Sam na początku się trochę wystraszyłem, ale teoretycznie, dopóki masz zadbane pod maską, to nie masz się czego obawiać.