Dalej to samo,stoi na około 70st.
Dalej to samo,stoi na około 70st.
Innego wytłumaczenia jak termostat to raczej nie ma.![]()
Duzo roboty z wymianą jest?
Mam drugi i go podmienię.
Wody dużo trzeba zlewać? Termostat u góry to myślę że w miarę niedużo trzeba upuścić
Odkręcić,przewody odpiąć i tam jest jakaś uszczelka? Jak jest to raczej z powrotem do założenia czy nową? Chyba że sylikon sanitarny biały wystarczy![]()
Jest oring
Przetestowałem stary termostat. Wrzuciłem do garnka i zagotowałem wodę, porusza się, więc myślę że ok
Dziś zabrałem się za wymianę, ale nie kupiłem sobie obejm....więc złożyłem z powrotem
jak zdjąłem przedni wąż to termostat trzymał, popchałem go, woda poleciała, ale jak puściłem to nie zblokowało go odrazu , coś go zacięło.
Teraz poskładałem i znowu jest taka sytuacja, że na postoju dogrzał mi do ponad 90st(wentylator sie załączył, temp na zewnątrz 18st), a jak jade to ok 70 pokazuje...
Teraz termostat który jest w samochodzie ma plastikowy króciec(ten najwiekszy) a ten drugi termostat co mam z mojego starego silnika jest metalowy. co to za różnica?
Z kad wiesz do ilu się dojrzewa? Używasz fesa? Kreska między 50 a 90 to 80 stopni a nie 70.
Mam elm327 bt ale nie mogę się połączyć z ecu :-/
To jest 80? A ha, to ja cały czas żyłem w przekonaniu ze 70 tak logicznie patrząc
To jest alfa tutaj nie ma logiki
Tak czy siak i tak za mało jest dogrzana. Ja na nowym vernecie mam w trasie 84-86 stopni po otwarciu termostatu oczywiście .
Dziś założyłem ten drugi termostat z mojego byłego silnika.
Na tą chwilę po przejażdżce pokazuje 90st na wskaźniku, mam nadzieje ze juz po problemie ;-)
Chyba się rozruszał, bo najpierw dochodziła temp do prawie 90 i spadała, a teraz trzyma 90.
Znajomy kupił wczoraj taką alfe tylko Ti, i jemu pokazuje również pionowo 90;-)
Ten termostat co wyciaglem teraz z samochodu jest firmy behr a ten co założyłem jakiś 'no name' I działa.
Tylko dziwne jest to ze ten króciec na najgrubszy wąż od chłodnicy jest bliżej bloku silnika(najpierw musiałem wsadzić opaskę na króciec a potem wąż na ciasno)I nie zgrywania się wcięcie na wąż (ten bolec na króćcu)
Może to wersja od innego silnika?![]()
Ostatnio edytowane przez death ; 20-07-2015 o 13:24