Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Temat: unimot - alfa gliną malowana

Użytkownik Rowerzysta Avatar meydey232
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,9jtd 16v 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał rejven Zobacz post
    A że Pan tomuś ....... zostawił samochód na śliskiej (błoto pośniegowe)i szybkiej ulicy ( gdzie mało kto jedzie poniżej 100km/h )no to mógł go ktoś "upolować". Nie na chodniku,nie na poboczu,nie na terenie firmy tylko na środeczku.
    Sorry !!! ale czy jest to brak wyobrażni czy głupota?A ponieważ Pan tomek......... nie ma ubezpieczenia to teraz obwinia wszystkich i szuka "jelenia".
    Proszę się zastanowić co Pan/Pani piszę. "Na środeczku" szybkiej ulicy - gdyby rzeczywiście tam go postawił to nikt by tą ulicą nie przejechał bo samochód stał na środku... Co do ubezpieczenia to już sam kolega Tomek powiedział, że OC ma. AC nie jest obowiązkowe - tak dla informacji

Skoro jesteście tacy nie winni to po co składacie jakiekolwiek oferty Panu Tomkowi "jakiegoś wynagrodzenia". Od razu do sądu i po ptakach. Pan Tomek wyjawił, że nagrywał rozmowy to teraz się rozpaczliwie próbujecie bronić...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Fajny temat sam nie raz trafiłem na nieucziciwe warsztaty które naciągneły mnie na sporą kase i czyniły zniszcenia w moim aucie. Co do tych nagrań na telefonie to mało sie przydadzą w sądzie. Sąd moze je uwzględnić ale nie są one żadnym materiałem dowodowym. Bo trzeba by było prowdzić analize głosów itp. już dokładnie nie pamiętam ale w rodzinie mam sprawę która znajduje sie nawet w ministerstwie finansów, wogóle zamotane. Wracając do nagrywania, nagrywaliśmy rozmowy dyktafonem jednak sąd nie musi ich uwzględnić jako materiał dowodowy. Tak było w naszym przypadku.
    Ciekawy temat ale warto by było sie dowiedzieć na jakich warunkach ubezpieczyciel firmy unimot wypłaca $$$ bo to ze są ubezpieczni nie oznacza ze są ubezpieczeni od takich przyparków.
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY Zobacz post
    Co do tych nagrań na telefonie to mało sie przydadzą w sądzie. Sąd moze je uwzględnić ale nie są one żadnym materiałem dowodowym.
    ale jeśli nagranie jest wciąż na telefonie, na którym rozmowa była nagrana to już będzie dowodem - w razie wątpliwości autentyczność nagrania ustali biegły

rejven
    Gość

Domyślnie

propozycje namawiania mnie do wyłudzenia ubezpieczenia mam nagrane na mojej komórce (pamięta pani to pikanie w telefonie?).

No i bardzo dobrze!!(kolejny złamany paragraf), ale dzięki temu będzie mógł Pan sobie przypomnieć, że to właśnie w tej rozmowie przyznał sie Pan do braku AC (dlatego szuka pan jelenia żeby płacił)oraz,że wtedy poinformowałam Pana jaki samochód i jaki kierowca zahaczył o bezmyślnie zaparkowaną Alfę.
    Nielogicze jest żebym namawiała Pana do wyłudzenia odszkodowania od ubezpieczyciela skoro znam sprawcę tych uszkodzeń."jakoś Panu wynagrodzę" miało dotyczyć.... i tu Pan nie chciał dalej słuchać. A propozycja wynikała z tego ,że żal mi było Pana, ze jednak będzie musiał pan pokryć szkody z własnej kieszeni.
    Na tym kończę dyskusję. Miał Pan dość czasu żeby temat przemyśleć. Reszta rozmów proszę przez adwokata.

rejven
    Gość

Domyślnie

. AC nie jest obowiązkowe - tak dla informacji

Wiem , ale jeżeli sprawca jest niezindentyfikowany to płaci z własnej kasy. I o to chodzi tomkowi.......żeby złapać "jelenia" co za niego zapłaci.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar SzlendaX
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    156 Sport Wagon 1.9 JTD + Chip Madeno Citroen C5 X7 Tourer 2.0 16v

Domyślnie

. AC nie jest obowiązkowe - tak dla informacji

Wiem , ale jeżeli sprawca jest niezindentyfikowany to płaci z własnej kasy. I o to chodzi tomkowi.......żeby złapać "jelenia" co za niego zapłaci.
    no a post wyzej piszesz ze nasz sprawce to ja nie wiem w czym tkwi problem???

jacek1968
    Gość

Domyślnie

Witam
    Osobiście wydaje mi się , że ten spór powinien zostać rozstrzygnięty miedzy zainteresowanymi stronami , niepotrzebnie do tego zostało zaangażowane całe szanujące sie forum.
    Prawde znają tylko zainteresowani
    Jest to moja osobista opinia i nie mam nic wspólnego z którakolwiek ze stron.
    pozdrawiam
    jacek1968

(emocje sa najczęściej złym doradcą)

rejven
    Gość

Domyślnie

to ja nie wiem w czym tkwi problem???
    Problem polega na tym,że w wyszukiwarce google po wpisaniu:"unimot poznań" drugi i trzeci link to:"Unimot-Alfa gliną malowana" oraz "Wykop-unimot poznan -uwagana partaczy".
    Nie mogę zgodzić się na rozpowszechnianie tak krzywdzących opini i na taką antyreklamę.Dlatego tak uparcie wyjaśniam szacownym czytelnikom forum ten problem.
    A linki usunąć może tylko Pan tomek..... lub administrator na polecenie sądu lub z własnej inicjatywy. Na Pana tomka... nie liczę.
    Nie jest miom marzeniem targanie się po sądach ale może stać się to koniecznością.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-03-2010 o 11:12

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

to ja nie wiem w czym tkwi problem???

Problem polega na tym,że w wyszukiwarce google po wpisaniu:"unimot poznań" drugi i trzeci link to:"Unimot-Alfa gliną malowana" oraz "Wykop-unimot poznan -uwagana partaczy".
    Nie mogę zgodzić się na rozpowszechnianie tak krzywdzących opini i na taką antyreklamę.Dlatego tak uparcie wyjaśniam szacownym czytelnikom forum ten problem.
    A linki usunąć może tylko Pan tomek..... lub administrator na polecenie sądu lub z własnej inicjatywy. Na Pana tomka... nie liczę.
    Nie jest miom marzeniem targanie się po sądach ale może stać się to koniecznością.
    może sobie na to zapracowałeś

np Pablogarage działa już parę lat i nigdy nie było narzekań na jego serwis
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    może sobie na to zapracowałeś

np Pablogarage działa już parę lat i nigdy nie było narzekań na jego serwis
    Dokładnie...
    Ciężko się wypowiadać, skoro nas przy tym nie było, ale wiem jedno - właściciele serwisów to taki gatunek że mają duzo $ ale wiecznie im mało...

Jakiś czas temu byłem na przeglądzie w ASO i sprawdzali Mi maglownice - miała luzy, przy okazji na Moją prośbę robili oględziny z zewnątrz (warunek firm regenerujących - korpus nieuszkodzony) i wszystko było super!!! przy demontażu ułamali ucho mocujące - oczywiście to nie wina serwisu (dziwne że 2 dni wcześniej była cała na przeglądzie w tym samym ASO) ale serwis oczywiście jest niewinny, to wina ucha, a nie tego kto chciał śrubę wykręcić i walił po nim młotkiem - niech sobie płaci klient który zarabia kilkakrotnie mniej od właściciela...
    Ile znam takich przypadków, że wyłamali plastik warty kilka złotych (np klapka skrzynki bezpiecznów) a i nawet to dla nich zbyt wiele aby się przyznać.Wiecznie im mało. Więc wolę serwisować w ASO które jest 70KM odemnie - gdzie 2 mechaników jest moimi znajomymi i tylko im daję samochód, bo przykładają się do roboty należycie. Dlatego skłaniam się jednak ku wersji autora
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 13-03-2010 o 11:36

diesel power http://je.pl/qeuy

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia