Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy 123456789
Pokaż wyniki od 81 do 83 z 83

Temat: [156] Uszczelka głowicy?

maxwell20
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Redian Zobacz post
    Cytowalem wiadomosc z Allegro... Wyslana zostala: "wysłana przezallegro.pl", ponadto poraz kolejny napisze: nie przedstawiam zadnych danych osobowych objetych klauzura poufnosci - wiec prosze przestac grozic mi prokuratura...

Naturalnym jest, ze podaje Pan informacje, ktore Panu pasuja, zataja Pan te ktore swiadcza przeciw Panskim oskarzeniom...

Z niecierpliwoscia oczekuje spotkania z Rzeczoznawca, a w dalszej kolejnosci spotkania w Sadzie.

Nie pisalem przeglad techniczny - wbity w dowod rejestracyjny - tylko taki jaki kazdy czlowiek ma prawo przeprowadzic w przypadku gdy uda sie do mechanika, ASO, czy nawet samodzielnie - o ile ma odpowiednie umiejetnosci.

Rozumiem, ze zamierza Pan zataic dokumenty ktore Panu wreczylem? Bardzo ciesze sie ze posiadam ksero kopie kazdego z dokumentow... (a dodatkowo kopie zostana wziete z ASO itd).
    prywatna korespondencja to prywatna korespondencja, niech Pan doczyta znaczenia słów, ponadto ja Panu nie grożę tylko informuję, źle Pan interpretuje samo pojęcie "groźby" - a groźby są wtedy kiedy moje pisanie jest nie zgodne z prawe a z godnie z prawem mam możliwość z każdą głupotą lecieć do prokuratury i złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, wykroczenia, natomiast wtedy prokuratura bada daną sprawę po czym ją umarza - jeśli nie zachodzi przestępstwo lub kieruje akt oskarżenia do sądu - jeśli zachodzi prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa. Art 82 ustawy o prawach autorskich mówi że nie można cytować prywatnej korespondencji,

Tajemnica korespondencji (w tym również korespondencja przesyłana drogą mailową) jest istotnym elementem prawa do poszanowania życia prywatnego i jest chroniona w szczególności przez:
    Konstytucję RP w art. 49, zgodnie z którym „Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.”
    Kodeks cywilny w art. 23, który wśród katalogu dóbr osobistych wymienia m.in. tajemnice korespondencji.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar liked
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

Jezu, zlitujcie się.... zaczęliście od mechaników, potem rzeczoznawców, teraz prywatna korespondencja, ludzie... ile wy macie lat?

Kupujący: masz jaja? Zgłoś to do prokuratury jak ja zrobiłem w swoim przypadku, jeśli tylko jesteś przekonany że masz rację, moja sprawa leci 3 rok, może Tobie się szybciej uda. Z własnego doświadczenia: będzie Ci ciężko coś udowodnić, ja pojechałem na stacje diagnostyczną dzień po kupnie gdzie potwierdzili moje zarzuty co do auta, biegły sądowy po pół roku czy nawet roku, potwierdził to, co potwierdził diagnosta, sprawa w miarę czysta. W Twoim przypadku, jest gorzej, jeździłeś już tym autem, więc po prostu mogło się zepsuć, i tak sprzedający będzie się tłumaczył. Nic nie udowodnisz, tym bardziej jeśli faktycznie istnieją dokumenty na to że o auto dbał.

Sprzedający: jeśli masz jaja, olej sprawę aż sama ucichnie a kupujący straci zapał, lub czekaj na wezwanie policji w sprawie przesłuchania, potrzebnego do postępowania przygotowawczego, lub też.... jeśli czujesz się trochę winny- dogadaj się.

Głupia i dziecinna wymiana zdań na forum pomoże jak umarłemu kadzidło. Szkoda waszych nerwów i naszych oczu.

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Ok, wystarczy już tej ciekawej historii. Wątek w którym dwie osoby rozmawiają i straszą się sądem. Jak już sprawa się rozwiąże to dajcie znać, a wtedy opiszemy wyniki, gdyż sprawa merytorycznie jest dość ciekawa.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM