Moja paliła 18 w mieście, a 13 w trasie, ale miałem walnięty termostat. Teraz wszystko wróciło do normy czyli 7.5/10.5.
A moja benzyna pali w zimie 12.5 bez różnicy czy jest to 98 które lałem dopóki nie zdrożało do 5.29 i jak mi przyszło dwa razy w miesiącu zatankować za ponad 300zł, to się rozpłakałem i zatankowałem 95 za 4,93 z niefirmowej stacji (orlen, statoil.........) i różnicy wcale nie ma, "a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać???"
500 km na baku równiutko wyszło, 2 dni temu przepływkę wymieniłem na bosha może będzie różnica w spalaniu (oby na mniejsze) bo w mocy jest przyrost na plus w końcu potrafię jechać przez 30 km z bananem na ustach, chociaż przed nie było żle:-)
a w lecie było 10,5l na 100
Pozdrawiam
Grzegorz
u mnie AR 147 1.6 TS 105 KM paliła zimą ok 12 l/100 km na krótkich dystansach - na trasie spalanie schodziło do ok 7,5 l/100 km... jeśli chodzi o silnik wszystko było ok... w sumie nie miałem serca przerabiać jej na gaz, a potrzeba większego auta sprawiła że teraz jest AR 156 1.9 JTDM 140 KM - spalanie w mieście na krótkich odcinkach 8,5 l/100 kmpozdrawiam
Moja pali w mieście na krótkich odcinkach (4-5 km) ok 9 - 9,5 l. Jeżdżąc normalnie w mieście 8,5 l.
W trasie jadąc w góry z boxem na dachu, 4 osobami na pokładzie i bagażem spaliła ok. 6,5 l. Przez box za szybko nie mogłem jechać (wg instrukcji do 130 km/h), to i spalanie ładne wyszło![]()
Po wymianie termostatu i przejechaniu 1000km komputer pokazuje 6.8 w tym trasa ok 400km a reszta miasto "wawa"
moja niunia łyka12 i pół lpg dojazd do pracy 4 km po dziurawej bydgoszczy
i trasa co 5 km wieś hehe na trasie około 10 mi wychodzi ale wyprzedzam co się da
Koledzy na ile km wam starcza pół zbiornika ropy? (Jazda w mieście)
Pozdrawiam.
Chodzi mi o tę drugą połowę![]()
moja średnio na mieście (Szczecin) pali 8 - 9,5 /100 , latem ciut mniej