Zrób tak jak pisze kolega wyżej
A swoją droga ostatnio byłem naocznym świadkiem jak klękła 1.8 TS. Ja do tego silnika nie mam wyjątkowo zaufania![]()
Zrób tak jak pisze kolega wyżej
A swoją droga ostatnio byłem naocznym świadkiem jak klękła 1.8 TS. Ja do tego silnika nie mam wyjątkowo zaufania![]()
Jeżeli koleś nie będzie skory do polubownego załatwienia sprawy, to tylko powództwo cywilne. Jeżeli masz sianko i czas, żeby się w to ładować, to możesz spróbować. Musisz tylko pamiętać, że najpierw wykładasz sianko (rzeczoznawca, pozew, ewentualne zastępstwo), a później dopiero czekasz na wyrok i ewentualny zwrot kasy, co też nie jest takie oczywiste, bo do sądu idziesz po wyrok, a nie po sprawiedliwość.
Moja rada - jeśli jest szansa zwrócić, zwróć ją.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Coś się Karola zacięła w relacjonowaniu postępów dotyczących Alfy 156 i mam przeczucie, że nic dobrego to nie wrózy. Karola co z Alfą i na jakim jesteś etapie.
Pozdrawiam
Powiem wam ze lipa i katastrofa.Auto stoi rozebrane glowica z zaworami do wymiany ,tloki z korbowodem panewki wal do szlifowania cewki wszystkie ,generalnie caly silnik do remontu,dzisiaj byl rzeczoznawca no dalej walcze po opini rzeczoznawcy jade do prawnika i piszemy pismo do goscia.Bez sprawy i sadu sie nie obejdzie
No to faktycznie nieciekawie to wygląda.Nie odpuszczaj i walcz o swoje! Bo tak to już jest nikt zabanego auta ni odda za 8tys. i nie chodzi tu tylko i wyłącznie o Alfe..
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
No to się porobiło niewesoło, w takiej sytuacji walcz o swoje i niech nieuczciwy sprzedawca ma za swoje. Powodzenia.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
jakbyście mieli może jakieś info na temat silnika 1.8TS to z chęcią kupie,bo takie remontowanie to sa ogromne koszta,a taniej kupic silnik
Pytanie jaki kupisz silnik. Dobrego silnika tanio nikt nie sprzeda a kupując tańszy to zawsze loteria. Jakie są koszta ewentualnej naprawy tego silnika?
na chwile obecną jakies 4500zl 5000zl z robocizną same czesci to jakies 3000zl lacznie z regeneracja glowicy szlifem walu.To takie plus minus
Szczerze żeby być pewnym i kupić "nowy" w miarę żywy silnik też trzeba będzie wydać coś koło 5000 zł. Remontując to przynajmniej wiesz, że nic cię tam już nie zaskoczy. Chyba tylko ze sprawdzonego źródła kupić używany, albo od kogoś zaufanego z forum. Facet który Ci tak nieuczciwie sprzedał auto powinien na pewno, dołożyć do tego remontu.