Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 152

Temat: żarówka h7- hp led

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    tak jak pisałem wcześniej model sie nazywa 2S dokładnie taki jak na tym filmie , na tamte czasy to była najsilniejsza opcja ale technika przez 2 lata poszła do przodu dlatego dziś wybrał bym nieco inne - jeszcze troche lepsze i silniejsze. Na nielegalnego HID-a nie dał bym się drugi raz namówić. Policja , ITD , stacje diagnostyczne są na HID conversion kit szczególnie wyczulone (znając skalę zjawiska) a w razie kontroli sprawdzenie czy zamontowany jest xenon bez zagladania pod maske trwa kilka sekund , mnie już raz dowód rejestracyjny zabrali więc wystarczy.
    Barwa światła ładna. Widmo też ok. Jak na produkt sprzed 2 lat to efekty bdb. Tylko jak z trwałością. Czy są na tyle szczelne, że zmiany temperatur nie powodują osadzania się wilgoci w tubie szklanej? Ja widziałem kilka takich żarówek po dość krótkim użytkowaniu i właśnie ze względu na wilgoć szybko się psuły.
    Ty je użytkujesz od 2 lat? Inna sprawa, że nie widzę tych z ciepłotą 5000K. Wszędzie 6000...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Jak nie masz soczewek to jakakolwiek zmiana źródła to poroniony pomysł..... ja właśnie regeneruję sobie w 159 i chyba się skuszę na ten led. W 166 mam ksenon ori a w bravolocie przeszczep ori z 166 więc w 159 jestem ślepy.
    Kup Pan te ledy do 159 i przetestuj
    Ja mam niby dwa oryginalne Xenony do 159 na strychu ale nie bardzo mi się uśmiecha dorabianie spryskiwaczy itd.
    Patrząc na efekty tych żarówek z Giulietty też mnie kusi, żeby być beta-testerem w 159.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 02-10-2016 o 21:27

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ja też chciałem wrzucić ori biksenon ale tyle co ja się urobiłem z tym przy bravo to mi się odechciewa dlatego wrzucenie żarówek P&P jest kuszące. Odbłyśniki nowe leżą i czekają. Nie wiem kiedy się za to zabiorę ale musze zagęszczać ruchy bo coraz szybciej robi się ciemno.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Jeśli chcecie testować to przetestujcie takie , jasność taka sama jak 2S albo nawet lepsza i mają lepsze chłodzenie
    http://allegro.pl/zarowka-led-h7-kom...186608352.html
    to jest mój faworyt na tą chwilę.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Myślisz że wiarygodnie brzmi "nakładka zmieniająca barwę"???? :sarcstic: nie przekonuje mnie ta aukcja. Ja nie chcę robić z auta choinki. Ja chcę żeby miało poprawną geometrię, było trwałe i dobrze oświetlało drogę (przynajmniej jak ksenon).
    Dlaczego to jest Twój faworyt? Nie pisz mi tylko że wierzysz w to co jest napisane nie lepiej kupić to co Ty juz sprawdziłeś?

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Barwa światła ładna. Widmo też ok. Jak na produkt sprzed 2 lat to efekty bdb. Tylko jak z trwałością. Czy są na tyle szczelne, że zmiany temperatur nie powodują osadzania się wilgoci w tubie szklanej? Ja widziałem kilka takich żarówek po dość krótkim użytkowaniu i właśnie ze względu na wilgoć szybko się psuły.
    Ty je użytkujesz od 2 lat? Inna sprawa, że nie widzę tych z ciepłotą 5000K. Wszędzie 6000...
    jakies 1.5 roku . One są szczelne hernetycznie , woda czy wilgoć się do srodka nie dostaje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Myślisz że wiarygodnie brzmi "nakładka zmieniająca barwę"???? :sarcstic: nie przekonuje mnie ta aukcja. Ja nie chcę robić z auta choinki. Ja chcę żeby miało poprawną geometrię, było trwałe i dobrze oświetlało drogę (przynajmniej jak ksenon).
    Dlaczego to jest Twój faworyt? Nie pisz mi tylko że wierzysz w to co jest napisane nie lepiej kupić to co Ty juz sprawdziłeś?
    Nakładka swoją drogą. Poza tym piszą, że jest chłodzona wentylatorem... Jakoś boję się o trwałość tego patentu.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

to nie chodzi o choinkę tylko o to by dobrać barwe swiatła do własnych preferencji, mi się ta koncepcja nawet podoba -ledy pozostają te same a barwe można uzyskac rożną ale oczywiscie jak bym nie radził wiecej niż 6000k , max do 5000k- moim zdaniem to optymalne spektrum. Druga sprawa one mają chłodzenie aktywne , te które ja mam (chłodzenie pasywne) jak widać powinny być montowane poza reflektorem (tzn sam radiator jest na zewnątrz-rdzeń w srodku), dlatego jest ten gumowy duży pierscien . Przy upakowaniu radiatora wewnątrz lampy może być problem z odprowadzeniem ciepła- led się nie spali bo ma zabezpieczenie które powoduje obniżenie jasnosci do 50%

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Dzięki. To poczekam jeszcze na rzekome testy drugiego kolegi z tego tematu (ponoć ma dostęp za darmo). Jak nie ro spróbuję to. A jak przerobiłeś pierścień?
    Poziom czytania ze zrozumieniem na tym forum leży i kwiczy

Dla przypomnienia:
    Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    mogę mieć dostęp w dobrej cenie do takich wynalazków wiec kwestia znalezienia czasu i chęci na testy.
    Osobiście myślę nad czymś takim w Brerze
    http://allegro.pl/einparts-zarowki-z...234970852.html

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

A jak przerobiłeś pierścień?
    Sorry to pytanie przedtem mi jakoś uciekło , pierscień jest plastikowy , wypiłowałem w nim jedną szczelinę i fajnie siadło w gnieździe - tak że po przekręceniu rdzenia do pozycji roboczej ledy są jak być powinny aby światło najlepiej padało na odbłyśnik

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Poziom czytania ze zrozumieniem na tym forum leży i kwiczy
    Nie chciało mi się na telefonie cofać strony do cytatu
    Osobiście myślę nad czymś takim w Brerze
    http://allegro.pl/einparts-zarowki-z...234970852.html
    Za tyle kasy to ja tego w życiu nie kupię. Nie będę aż tyle ryzykował a ten zestaw to w ogóle ma dodatkowe kable i pudła.... dziwię się że przy takiej technice nei ma jeszcze żarówek led od razu z pinami jak H7 tylko jakieś przejściówki. To od razu działa drażniącą dla policjanta.
    Czekam na rozwój sytuacji i rzeczowe testy. Jak na razie mamy jeden sprawdzony produkt.