W mojej niedawno zakupionej Włoszce zrobiłem ostatnio około 2800 km na trasie Rzeszów - Budapeszt - Sarajewo - Makarska i z powrotem przez Zagrzeb do domu. Trasa mineła bez przykrych niespodzianek i mam nadzieje, że Włoszka jest tak zadowolona z tej wyprawy jak ja.![]()
Ja to skromnie ale w weekend zaliczyłem Będzin - Budapeszt - Będzin.
W sumie ok 1000 km
Ja bylem w Polsce po alfe i wlasnie zrobilem nia 1600 km bez zadnego problemu.
dziś wróciłem z Francji 4273 km w obie strony,non stop but po autostradach,będę miał pamiątkę z Niemiec-radar walnął mi fotkę, ale ogólnie luz![]()
Kraków - balice(10 km) a raz nawet w nowej hucie( ej było ze 40 km)
Wrocław - Lizbona i okolice, podczas powrotu kilka miejsc jeszcze nie po trasie, razem 6800 km.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Nie do końca jest to pełne info - też mi cyknął kiedyś i się dowiadywałem dokładnie (akurat w "motorze" było to wtedy opisane). Jak niewielkie przekroczenie (tak do ok. 20 kmh ponad znak), to tak jak pisze kolega - jak Cię patrol wklepie w komputerek to Cię zhaltują i każą zapłacić (można kartą) - to się przedawnia po roku (sprawdzone - miałem jakieś +10 kmh potem jechałem już przez Niemcy przez 2 dni, więc mało prawdopodobne, żeby mi się od tak "upiekło"). Natomiast jak miałeś więcej przekroczone, to przyślą Ci pamiątkę do domu, z tym, że nie można tego wyegzekwować przez polskiego komornika, bo nie ma europejskich przepisów egzekucyjnych, z tym, że to się chyba tak szybko nie przedawnia, jak te "małe mandaty"![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...