Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 137

Temat: Alfę 147 chcę ! :)

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

bananowe fotele i jasny srodek to jest norma ja mam niebeiskawa skore i czarny welue kolega ma czarna i czarne boczki a skorznnne sa chyba w wersji z czerwona skora tylko mowie ogolnie ze nie zawsze przekładka jest widoczna po boczkach bo tak tez byly robione w bananowej raczej byly by jasne

vanish
    Gość

Domyślnie

ok ale nie powiesz mi że twoje auto wyszło tak z fabryki ... więc ktoś przełożył same fotele zresztą to chyba można sprawdzić po numerze nadwozia ?

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

w alfach przed liftem wiekszosc skory jest tylko na siedzeniach i podlokietniku tylne i przednie boczki sa w szmacie
    w wresji z czerwona skora boczki tez sa czerwone i skorzanne w wersji innej juz nie i to tez nie zawsze boczki sa skorzanne
    w wresji bananowej albo jest jasne wnetrze albio ciemne boczki w szmacie tak jak w kazdej innej i to nie jest przekladane bo wychodzilo by na to ze 100% pojazdow jest przelozone

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał DonARello Zobacz post
    No mnie by zależało Ciekaw jestem tego przebiegu i bezwypadkowości. Cenowo może trochę drogawo jak na ten rok, co myślicie? Ale może jest warte tej ceny... Wyposażenie widzę full
    Oczywiście jakoś się "rozliczymy" szajbus0 Teraz muszę uciekać, zajrzę ponownie koło pólnocy, pozdro !
    No jak dla mnie to troche drogawo ale moze gosc jest skłonny do negocjacji!!!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar yeye
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.4

Domyślnie

Na 100% były skórzane siedzenia i boczki materiałowe.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Cytat Napisał DonARello Zobacz post
    RoBeRt 147, patrzyłem na nią, tylko ten przebieg trochę mnie odstraszył...Chciałbym mieć poniżej dwóch setek

(...)

edit2: Z Częstochowy od początku jeszcze jedna wpadła mi w oko http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9jtd-127tys-km-1wl-ks-serwis-C21696184.html ,może miałeś z nią styczność vanish ? Co prawda golas, ale rocznikiem i przebiegiem nadrabia...
    Co wy z tym przebiegiem ... na prawdę wierzycie w 10 letnie diesle z Niemiec z przebiegiem 150tys? No bez przesady - żaden normalny Niemiec nie kupuje Diesla by jeździć nim 15tys rocznie płacąc wyższy podatek od spalin i więcej kasy za auto? ... przez to patrzenie na przebieg jest tyle wałków ... obstawiam, że ten z ogłoszenia jest kręcony o ~100tys

Do tego na tej aukcji:
    ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, tempomat, ESP, EDS, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, przyciemniane szyby

a na fotkach co innego ... w ESP też bym nie wierzył

Liczy się stan techniczny silnika ... ja jak kupowałem to na blacie było ~150tys km, rzeczywisty był ~260tys (Nagórski w ASO w Poznaniu sprawdzał) ... zrobiłem samochodem 13tys i praktycznie OK, oleju silnik nie bierze i pracuje ładnie.
    A wyposażenie to fajna rzecz - ja tam bym gołej alfy nie brał ... podłokietnik jest super, tempomat się czasem przydaje, 2-strefowa klima też
    Ostatnio edytowane przez barat ; 08-02-2012 o 14:40
    @ Mój ALF

Użytkownik Ogier Avatar DonARello
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    147 JTD 8v Rosso

Domyślnie

barat, ten przebieg to i tak bym chciał sprawdzić na jakiejś stacji...a nóż się mylisz i jest prawdziwy - nie można tego wykluczyć Na podłokietnik nawet nie zwróciłem uwagi, a faktycznie znacznie poprawi komfort Wcześniej też ktoś mi doradzał, że w tej cenie spokojnie znajdę z lepszym wyposażeniem, więc przychylam się już do tych uwag i odpuszczam golasy stanowczo, niech będzie
    Jakbym ja miał wskazać ogłoszenie, gdzie coś może być "nie tak", to te http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-147-jtd-climatronic-C22739529.html Imho coś za tanio jak na ten przebieg niby 100k i rocznik 2004 ...Szpara między maską a zderzakiem z lewej jest większa od tej z prawej, ale może przesadzam... Albo to zwyczajnie...perełka

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

Cytat Napisał vanish Zobacz post
    Nawet tego bym nie oglądał jeśli alfa ma przełożone fotele na skórę a boczki są welurowe to przebieg został nieźle "uzgodniony". może się dowalam ale na rozsądek jak bym przekładał dla siebie tapicerkę to tylko kompletna (więc handlarz poszedł po kosztach a skoro to zrobił to fotele były w nie najlepszym stanie) ja mam u siebie ok 141 000 i fotele są ok wiec to auto musi mieć nalatane 250 000 lub więcej !!! pomyśl o kosztach naprawy takiego auta, kolejna sprawa na która zwróć uwagę przy oględzinach to kierownica i lewarek , bardzo szybko się przecierają (mam obszyte skórą) są to elementy które handlarze na szybko wymieniają do sprzedaży po taniości
    kupują AR 147 patrz na stan konkretnego egzemplarza nie wyposażenie, jak autko zacznie ci się psuć to niestety ale wydasz kupę kasy..
    na koniec zapraszam cię do Częstochowy na jadzę próbną myślę że warto się przejechać i przymierzyć do tego modelu.
    kolego to nie jest tak do końca... nie zawsze były w boczkach skóry... chyba po 2004 czyli po FL dopiero tak robili że jak skóra to i boczki w skórze...

---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:13 ----------

a co do przebiegu to prawdopodobnie masz te 220tys przejechane ale jak szukasz auta żeby licznik pokazywal 160tys a przejechane miało 280tys... jak Ci się uda to będziesz miał szczęście fakt że ja mam sprawdzony raczej przebieg ale po stanie kierownicy wynika że musiało jeździć po mieście 160tys... powiem Ci tak na JTD 220tys to ani nie połowa żywota... a jak osprzęt masz już po wymianie to czasami auto z takim przebiegiem mniej Cie może po zakupie kosztować niż to co mają 160tys i osprzęd powoli do wymiany... widziałem Lancie z silnikem JTD 470tys przebiegu i silnik na tknięcie odpala nie kopciła i silnik suchy nie remontowany... wiem że nie remontowany bo kumpel co jej rozrząd wymieniał to był pierwszym mechanikiem robiącym przy niej po za ASO

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał sebott Zobacz post
    :O

Jak bardzo nie chciałbym być z Tobą na jednej imprezie.
    Masz jak w banku... zero szans

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:26 ----------

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    ... chyba po 2004 czyli po FL dopiero tak robili że jak skóra to i boczki w skórze..
    Dokładnie tak jest.

---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:28 ----------

Cytat Napisał vanish Zobacz post
    więc ktoś przełożył same fotele zresztą to chyba można sprawdzić po numerze nadwozia ?
    Z VIN wyjdzie jakiego koloru i z jakiego materiału jest środek.
    Ostatnio edytowane przez @sdero ; 08-02-2012 o 20:58
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Ogier Avatar DonARello
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    147 JTD 8v Rosso

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    jak osprzęt masz już po wymianie to czasami auto z takim przebiegiem mniej Cie może po zakupie kosztować niż to co mają 160tys i osprzęd powoli do wymiany
    Słusznie prawisz. Dokładnie też o tym myślałem, że paradoksalnie podany duży przebieg wyjdzie mi znacznie bardziej na "+". W takim razie pozostaje mi przejrzenie ofert odrzuconych z racji przebiegu 200k+

PS. szajbus0, i byłeś może na oględzinach? Zauważyłem w niej fotelik dziecięcy, więc można przypuszczać, że autko nie było za mocno eksploatowane