Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Przeczytałem cały temat od samego początku. Obejrzałem każde zdjęcie oraz filmik jaki tu był. Niestety u mnie tak łatwo nie poszło. Dziś wpadłem na pomysł żeby spróbować imbusamiNo i dalej, szarpanie na boki, góra-dół ale w końcu wyszło
Odpiąłem stare radio, podpiąłem nowe i co? I nic. Więc podpiąłem z powrotem stare. I co? I nic:/ Nie włączyło się. Tzn widzę że przyciski są podświetlone ale nic nie gra i nie wyświetla. A co do nowego (Pioneer FH-x700BT) to okazało się że trzeba zmostkować 2 kabelki w kostce ISO i radyjko się włączyło (nawet bez kluczyka) Tylko teraz pytanie: jak je wyłączyć? Bo wyjmowanie kluczyka nic nie daje a jak przytrzymam SRC/Off to mi się jakieś DEMO wyświetla i wszystko mruga. Niestety w instrukcji nie potrafię znaleźć rozwiązania :/
a to duze srodkowe pokretlo sie nie wciska? czasami bunkruja tak przyciski , byc moze w kostce trzeba cos przemieniac , nie kazde radio wspolpracuje z samochodem i trzeba wtedy recznie wylaczyc , napewno jest jakis przycisk , w tych nowdzych radiach zazwyczaj trzeba przytrzymac ktorys z guzikow odpowiedzialnych za to, przycisk SRC/off raczej jest od wyboru źródła dzwieku .
Ostatnio edytowane przez gaco2ouf ; 22-06-2013 o 18:17
Przycisk sie wciska ale dluzsze przytrzymanie nic nie daje. A jak to jest z tym zasilaniem? Da sie tak zrobic aby gaslo tak jak ori radio, tzn ze wyjmuje kluczyk i radio gasnie? No bo jesli za kazdym razem mam pamietac aby wylaczyc radio, no to taka srednia impreza :/
Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4
Udało się zdemontować, ale przy okazji - może to komuś pomoże.
Ja wyjmowałem przy okazji montażu zmieniarki. Sprawa jest dość prosta, potrzeba tylko odpowiednich narzędzi za 2-3zł do nabycia w markecie budowlanym. Chodzi o pręt gwintowany 4mm. Kupujemy, przecinamy na pół (albo łamiemy). Następnie wkładamy w te górne otwory i wkręcamy aż radio będzie można swobodnie wyjąć. Zaczep tam działą w ten sposób, że najpierw jest gwintowane gniazdo, podczas wkręcania pręt wchodzi dalej i dopiero wtedy naciska blokadę zacisku. Więc po wkręceniu na odpowiednią głębokość radio po prostu jest całkowicie odblokowane i da się je bez szarpania delikatnie wyciągnąć trzymając za te wkręcone na jakieś 5 mm pręty.
matysek_alf , najlepiej podjechac do kogos kto zajmuje sie car audio, moze trzeba przerobic kostkte, takim specjalista nie jestem wiec Ci nie pomoge , sam tez bym przy kabelkach nie mieszal .
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Odgrzeje trochę kotleta...
Wczoraj walczyłem z wyciągnięciem radia dobre 1.5h za pomocą drutu - elektrod do spawania. Bez skutku- drut jest zbyt elastyczny i za cienki. Dzisiaj 4 małe śrubokręty fi3 mm załatwiły sprawę w mig.
Pytanie uzupełniające zanim samemu sprawdzę- jest łatwy sposób na wprowadzenie kabla od zmieniarki do schowka? na razie mam go wypuszczonego między fotele- da się łatwo do schowka czy trzeba wiercić?
Kabelek od radia do schowka przeprowadza się całkowicie bezinwazyjnieNie trzeba nic wiercić - schowek w górnej lewej części, przy mocowaniu, ma wystarczającą szczelinę - ja tak poprowadziłem.