Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 104

Temat: Demontaż radia 159

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał matysek_alf Zobacz post
    Półtorej godziny szarpania, grzebania, kombinowania... Hektolitry wylanego potu (32*C w cieniu)... Obolałe opuszki palców... Efekt? Radio jak siedziało tak nadal siedzi w Alfie...
    A widziałeś post #62?
    Przede wszystkim w otwory nie ma sensu wkładać niczego głębiej niż na 3,5 cm. 4 gwoździe/klucze na raz na głębokość ok. 3,5 cm, i powinno radyjko wyjść.
    No chyba, że zostało coś uszkodzone przy poprzednich próbach wyjmowania...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar matysek_alf
    Mieszka w
    Domaradz/ Stuposiany [RBR]
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 16v '06

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    A widziałeś post #62?
    Przeczytałem cały temat od samego początku. Obejrzałem każde zdjęcie oraz filmik jaki tu był. Niestety u mnie tak łatwo nie poszło. Dziś wpadłem na pomysł żeby spróbować imbusami No i dalej, szarpanie na boki, góra-dół ale w końcu wyszło Odpiąłem stare radio, podpiąłem nowe i co? I nic. Więc podpiąłem z powrotem stare. I co? I nic:/ Nie włączyło się. Tzn widzę że przyciski są podświetlone ale nic nie gra i nie wyświetla. A co do nowego (Pioneer FH-x700BT) to okazało się że trzeba zmostkować 2 kabelki w kostce ISO i radyjko się włączyło (nawet bez kluczyka) Tylko teraz pytanie: jak je wyłączyć? Bo wyjmowanie kluczyka nic nie daje a jak przytrzymam SRC/Off to mi się jakieś DEMO wyświetla i wszystko mruga. Niestety w instrukcji nie potrafię znaleźć rozwiązania :/

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gaco2ouf
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR 159 Marrone Luci Di Bosco 1,9 JTDM 8v

Domyślnie

a to duze srodkowe pokretlo sie nie wciska? czasami bunkruja tak przyciski , byc moze w kostce trzeba cos przemieniac , nie kazde radio wspolpracuje z samochodem i trzeba wtedy recznie wylaczyc , napewno jest jakis przycisk , w tych nowdzych radiach zazwyczaj trzeba przytrzymac ktorys z guzikow odpowiedzialnych za to, przycisk SRC/off raczej jest od wyboru źródła dzwieku .
    Ostatnio edytowane przez gaco2ouf ; 22-06-2013 o 18:17

Moja bella: >>KLIK<<

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar matysek_alf
    Mieszka w
    Domaradz/ Stuposiany [RBR]
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 16v '06

Domyślnie

Przycisk sie wciska ale dluzsze przytrzymanie nic nie daje. A jak to jest z tym zasilaniem? Da sie tak zrobic aby gaslo tak jak ori radio, tzn ze wyjmuje kluczyk i radio gasnie? No bo jesli za kazdym razem mam pamietac aby wylaczyc radio, no to taka srednia impreza :/

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Udało się zdemontować, ale przy okazji - może to komuś pomoże.
    Ja wyjmowałem przy okazji montażu zmieniarki. Sprawa jest dość prosta, potrzeba tylko odpowiednich narzędzi za 2-3zł do nabycia w markecie budowlanym. Chodzi o pręt gwintowany 4mm. Kupujemy, przecinamy na pół (albo łamiemy). Następnie wkładamy w te górne otwory i wkręcamy aż radio będzie można swobodnie wyjąć. Zaczep tam działą w ten sposób, że najpierw jest gwintowane gniazdo, podczas wkręcania pręt wchodzi dalej i dopiero wtedy naciska blokadę zacisku. Więc po wkręceniu na odpowiednią głębokość radio po prostu jest całkowicie odblokowane i da się je bez szarpania delikatnie wyciągnąć trzymając za te wkręcone na jakieś 5 mm pręty.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gaco2ouf
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR 159 Marrone Luci Di Bosco 1,9 JTDM 8v

Domyślnie

matysek_alf , najlepiej podjechac do kogos kto zajmuje sie car audio, moze trzeba przerobic kostkte, takim specjalista nie jestem wiec Ci nie pomoge , sam tez bym przy kabelkach nie mieszal .

Moja bella: >>KLIK<<

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał piotrpo Zobacz post
    Udało się zdemontować, ale przy okazji - może to komuś pomoże.
    Ja wyjmowałem przy okazji montażu zmieniarki. Sprawa jest dość prosta, potrzeba tylko odpowiednich narzędzi za 2-3zł do nabycia w markecie budowlanym. Chodzi o pręt gwintowany 4mm. Kupujemy, przecinamy na pół (albo łamiemy). Następnie wkładamy w te górne otwory i wkręcamy aż radio będzie można swobodnie wyjąć. Zaczep tam działą w ten sposób, że najpierw jest gwintowane gniazdo, podczas wkręcania pręt wchodzi dalej i dopiero wtedy naciska blokadę zacisku. Więc po wkręceniu na odpowiednią głębokość radio po prostu jest całkowicie odblokowane i da się je bez szarpania delikatnie wyciągnąć trzymając za te wkręcone na jakieś 5 mm pręty.
    Nie trzeba nic kupowac jeśli ktos ma pod ręką kawałek cienkiego drucika wystarczy go wygiać aby był pół okragły i wychodzi bez problemu.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Odgrzeje trochę kotleta...
    Wczoraj walczyłem z wyciągnięciem radia dobre 1.5h za pomocą drutu - elektrod do spawania. Bez skutku- drut jest zbyt elastyczny i za cienki. Dzisiaj 4 małe śrubokręty fi3 mm załatwiły sprawę w mig.
    Pytanie uzupełniające zanim samemu sprawdzę- jest łatwy sposób na wprowadzenie kabla od zmieniarki do schowka? na razie mam go wypuszczonego między fotele- da się łatwo do schowka czy trzeba wiercić?

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Odgrzeje trochę kotleta...
    Wczoraj walczyłem z wyciągnięciem radia dobre 1.5h za pomocą drutu - elektrod do spawania. Bez skutku- drut jest zbyt elastyczny i za cienki. Dzisiaj 4 małe śrubokręty fi3 mm załatwiły sprawę w mig.
    Pytanie uzupełniające zanim samemu sprawdzę- jest łatwy sposób na wprowadzenie kabla od zmieniarki do schowka? na razie mam go wypuszczonego między fotele- da się łatwo do schowka czy trzeba wiercić?
    Do schowka to trzeba wiercić, ja zamontowałem w tej zdejmowanej osłonie pod schowkiem...

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Kabelek od radia do schowka przeprowadza się całkowicie bezinwazyjnie Nie trzeba nic wiercić - schowek w górnej lewej części, przy mocowaniu, ma wystarczającą szczelinę - ja tak poprowadziłem.